SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Handboll

Bli medlem i BK Heid
BLI MEDLEM
Välkommen till BK Heid – din handbollsklubb i väster!

Välkommen till BK Heids hemsida!

Vi är en breddförening i Västra Göteborg med ett damlag i högsta serien sedan mer än 15 år tillbaka. Hos oss är alla välkomna och vi ger dig en meningsfull fritid, från liten till eliten!

 

Vår hemmahall Heidhallen ligger mitt i ett trevligt bostadsområde i Järnbrott och med närhet till Frölunda Torg.  Du kommer hit till fots, med cykel, bil eller spårvagn som stannar nästan utanför dörren!

 

Varmt välkommen, hoppas att vi ses snart!

F2009 - F12
Hellton cup 26-28 november
2021-12-03 11:16, F2009 - F12

Helgen 26-28 november åkte flickor-09 till Karlstad på Hellton cup. Äventyret inleddes redan på fredag fm då SJ ställde in tåget vi skulle åka med. Rådiga ledare, flexibla barn och föräldrar samt snabbfotade Bergkvara buss löste dock situationen bra och straxt efter 20:30 rullade laget in i Karlstad och Scandic Winn där inkvarteringen skulle ske. Snabb läggning fick det bli då väckningen var satt till 6:30 på grund av tidig matchstart. Trötta tjejer släpade sig till frukosten och kostcirkelns alla hörn uppnåddes nog inte riktigt men kan sylt räknas som bär/vitaminer så är vi nog nära i alla fall… Hela truppen promenerade därefter till Tingvalla hallarna där vi skulle inleda matchspelet. Där spelade lag Svart ”chillalaget” alla sina matcher på lördagen medan lag röd ”bussåkargänget” fick hasta fram och tillbaka mellan maten och den avlägsna hallen. Matchspelet var det dock inget att klaga på, det blev 3 raka stabila segrar för lag Röd. För lag Svart var förutsättningarna glasklara efter 2 vinter på fm, vinst även i sista matchen var ett måste annars skulle vi ställas mot Heid röd i kvartsfinalen på söndag morgon. Matchen mot duktiga Koboltn böljade fram och tillbaka men vi hade svårt att få stopp på deras övergångsspel och till sist fick vi se oss besegrade med 1 mål.

 

En grupp etta och en grupp tvåa innebar att vi tagit oss till A-slutspel men också att vi dessvärre tvingades möta varandra på förmiddagen i kvartsfinal. Matchen var jämn och lite nervös men på slutet drog lag svart ifrån lite och stod till slut som segrare. Semifinal väntade mot ytterligare ett av de norska lagen från Koboltn. Ivrig påhejade av kamraterna från lag Röd gjorde samtliga spelare i lag Svart en topp-match och vi gav inte norskorna en chans , från första till sista minut var matchen vår. Segerresultatet blev till slut hela 15-5 efter en av dom bästa matcherna jag någonsin sett vårt lag spela. Vilken insats av ALLA!

 

Finaldags och där skulle vi åter ställas mot Koboltns lag som vi mött i gruppspelet. Dom visade sig vara lite för starka för oss och vi hamnade i jaktläget redan från start. Vi knaprade in och knaprade in men till slut rann tiden ifrån oss och vi föll med flaggan i topp. Heja Heid! Silver!

 

Summan av kardemumman: en härlig cup, roliga matcher, ett gott gäng ledare och en fantastisk grupp tjejer. Det är så enkelt att vara på cup med er när ni är som ni är! Tack! 

 

Nu taggar vi redan upp för nästa cup!!

/Anna och ledarna

BK HEID uppdaterade rutiner med anledning av införandet av ”vaccinationsbevis” för åskådare
2021-12-03 09:31

BK HEID har beslutat att tillämpa bestämmelserna om uppvisande av vaccinationsbevis vid vissa matcher i syfte att kunna hålla igång verksamheten trots rådande omständigheter. 

Damer A
På lördag den 20 noveber fyller vi hemmaborgen igen!
2021-11-17 10:45, Damer A
 
HBSK F2013
Lyckad handbollsfestival i Heidhallen
2021-11-15 18:36, HBSK F2013
Heids F2013 nöjda efter första Handbollsfestivalen.

Vad blir det om man blandar matcher, teknikträning och gemensam uppvärmning? Jo, en Handbollsfestival. I söndags fick Heids flickor 2013 dra på sig matchtröjorna för första gången, när laget anordnade Handbollsfestival i Heidhallen. Torslanda HK och IK Sävehof gästade.

 

Handbollsfestival är ett nytt koncept där lag från distriktets olika föreningar bjuds in och samlas för att träna tillsammans och spela matcher mot varandra. Skillnaden från en vanlig cup eller ett träningsläger är att lagen tillsammans värmer upp, tränar teknik, spelar matcher och har en gemensam avslutning. Helgen som gick arrangerades den första omgången för F8.

 

– Det här var jättekul. På grund av corona var det här också första gången våra tjejer fick möjlighet att möta andra lag, säger en av Heids tränare Ché Svanström, som även höll i den flåsiga uppvärmningen till AC/DC:s Thunderstruck.

 

Heid ställde upp med fyra lag. IK Sävehof och Torslanda HK kom med två lag var. Förutom tre minihandbollsmatcher vardera tränade lagen 50 minuter tillsammans.

 

– Tjejerna delades upp i fyra grupper och fick köra fyra olika stationer: bollkontroll, passningar, skott och kroppskontroll. Totalt var vi nästan 60 spelare och många tränare på planen, men det gick jättebra, säger Kajsa Sandin, tränare i Heid.

 

Finns det något bra tips till andra klubbar som ska anordna Handbollsfestival?

– Ja, kör inte bara övningar där det krävs många bollar, om ni som arrangerande klubb inte har ett stort bollförråd. Alla lag ska ha med en boll per spelare till festivalen, men det kan vara svårt om klubben har andra lag som tränar samtidigt och behöver bollarna. I övrigt gäller det bara att planera noga och att fokusera på att barnen ska ha kul, säger Kajsa Sandin.

 

Det spelades matcher på två planer samtidigt i hallen, och publiken fick se allt från kontringar, hoppskott och målvaktsräddningar till en hel del tekniska fel.

 

– En stor eloge till våra unga föreningsdomare som pedagogiskt förklarade för våra små spelare vad de gjort fel, säger Ché Svanström.

 

I december ska Heids pojkar 2013 anordna Handbollsfestival i Heidhallen.

Damer A
Referat: BK Heid Damer                                      - Skara HF
Varmt välkomna till Heidhallen den 6 november!
2021-11-06 10:15, Damer A

Varmt välkomna till Heidhallen, idag smäller det!!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer
Handbollens Huvudsponsor
BK Heid i Sociala medier
Sponsorer SHE