SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott

Bli medlem i BK Heid
BLI MEDLEM
Välkommen till BK Heid – din handbollsklubb i väster!

Välkommen till BK Heids hemsida!

 

Vi är en handbollsförening i västra Göteborg med lag i olika nivåer och olika åldrar. Vårt representationslag Dam A har en lång historia med spel i landets högsta damserie - SHE - men kommer från säsongen 2023/2024 skifta bekantskap med damallsvenskan.

 

Vi är oerhört stolta över att ha en verksamhet som spänner från ung till gammal och från elit till bredd. Vi är en förening där alla medlemmar har en möjlighet att utvecklas i sin takt och mot egen ambitionsnivå. 

 

Vår hemmahall Heidhallen ligger mitt i ett trevligt bostadsområde i Järnbrott och med närhet till Frölunda Torg.  Du kommer hit till fots, med cykel, bil eller spårvagn som stannar nästan utanför dörren.

 

Varmt välkommen, hoppas att vi ses snart!

BK Heid värvar barn och ungdomsansvarig
2024-06-30 08:54

Sedan tidigare har BK Heid utvecklat seniorverksamheten genom införandet av elitrådet under ledning av Christer CK Karlsson. Det är dags att presentera ytterligare en satsning där vi är otroligt stolta över att kunna presentera att Camilla Hultgren Dahlberg efter sommaren kommer att anställas i den nya funktionen barn och ungdomsansvarig.

BK HEID genomför årsmöte onsdag 21 augusti
2024-06-14 18:39

Onsdag 21 augusti klockan 18.00 genomförs BK Heid (BK Heid UF) årsmöte. Platsen är som vanligt Heidhallen.

 

Förslag och motioner från medlemmar ska vara styrelsen tillhanda senast 4 veckor före årsmötet (det vill säga senast 24 juli). Årsmöteshandlingar som exempelvis verksamhetsberättelse med budgetförslag, inkomna motioner och styrelsens förslag finns tillgängliga och kan skickas via mail på förfrågan från 9 augusti. För egna motioner och begäran om handlingar används styrelsen@bkheid.se med kopia till info@bkheid.se.

 

Valberedningen i form av Magnus Lidén och Suzana Dimoska tar tacksamt emot namn på intresserade medlemmar för att ingå i styrelsen för verksamhetsåret 2024/2025.

 

Samtliga medlemmar och övriga intressenter inbjuds att delta i årsmötet. Rösträtt tillkommer medlem över 15 år, och rösträtt utövas genom personlig närvaro. 

 

Under årsmötet sker val till styrelsen för verksamhetsåret 2024/2025, fastställande av budget för verksamhetsåret och fråga om ansvarsfrihet för styrelsen under verksamhetsåret 2023/2024.

 

Årsmötet tar även beslut om medlemsavgifter.

 

Under årsmötet 2024 kommer förslag till en stadgeförändring behandlas (se nedan förslag)

 

Årsmötet är en viktig del i ideella föreningars grundläggande demokratiska ordning. Det är på årsmötet medlemmarna väljer vilka individer som under kommande år ska driva föreningen, sköta operativa och uppkomna händelser. Ta din chans att göra din röst hörd och närvara på årsmötet.

 

 

Motion gällande stadgeändring

 

15§ Tidpunkt, kallelse

 

Nuvarande ordalydelse: Kallelse till årsmötet skall av styrelsen senast tre veckor före mötet tillställas medlemmarna eller kungöras i ortpressen.

 

Föreslagen ordalydelse: Kallelse till årsmötet sker av styrelsen senast tre veckor före mötet genom artikel på föreningens hemsida. Därutöver bör föreningen verka för att minst en artikel eller inlägg publiceras på föreningens officiella sociala medier och även i förekommande fall skickas ut via mail eller kallelse i föreningens administrativa system.

 

 

 

Skånskt för Heid i cupen
2024-06-11 11:45

Det är en tung skånsk prägel på Heids grupp i ATG Svenska cupen.

I jakten på att ta sig till finalspelet får bollklubben ta sig an H65 Höör (Handbollsligan) , Lugi (nedflyttad från Handbollsligan till allsvenskan) och Eslöv (division 1). 

I det här gruppspelet möts alla lag i en enkelserie. De två lägst rangordnade lagen, Heid och Eslöv, får två hemmamatcher medan de två högst rangordnade, H65 och Lugi, får varsin hemmamatch.

Matcherna ska spelas i slutet av augusti och början av september.

Håll utkik efter speldatum som kommer att bestämmas inom kort!

Gracia Axelsson klar för Heid
2024-06-06 17:21

Rutinerade Gracia Axelsson är klar för spel i BK Heid kommande säsong.

Målvakten ,som närmast kommer från Kärra, har efter några veckors träning i Heidhallen bestämt sig för att skriva på.

– De här veckorna har visat att Heid har något riktigt bra på gång, jag ser fram emot en fortsatt satsning, säger hon.

Trots att Gracia Axelsson, med Rosersberg IK som moderklubb, är 24 år ung har hon hunnit skaffa sig massor av rutin. Flera säsonger i allsvenskan med Skånela, Kärra och Boden finns på meritlistan. Den sistnämnda klubben har hon också representerat i SHE, nuvarande Handbollsligan. 

När det stod klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Kärra dit Gracia kom 2022 var hon inte helt klar över hur det skulle bli den fortsatta handbollssatsningen. Tills Heid och Christer CK Karlsson hörde av sig.

– Jag har känner ju CK väl sedan tiden i Boden och Kärra, så jag bestämde mig för att träna med laget några veckor ioch har fått ett väldigt gott intryck. Det finns en jättebra stomme i Heid och med de nyförvärv som är på väg in, Natahlie Söhrman och Tilda Mathijs kan det bli en riktigt rolig säsong. Det var inte alls svårt att bestämma sig för att skriva på,  säger hon.

Med tillskottet  Gracia Axelsson har CK lagt en av de sista pusselbitarna till Heids allsvenska trupp kommande säsong.

– Så är det och jag är väldigt glad över att Gracia tackade ja. Hon kommer in och tillför  viktig rutin men har också potential att utvecklas och bli ännu bättre.

– Med Gracia Axelsson och Leia Hansson får vi två målvakter som kompletterar varandra men också konkurrerar. Med  de här två tycker jag att vi har en av seriens bästa målvaktsbesättningar, säger CK.

Heid hälsar Gracia hjärtligt välkommen till klubben.

 

Nathalie Söhrman till BK Heid
2024-06-04 19:54

Aranäsfostrade Natahlie Söhrman återvänder till västkusten och har bestämt sig för att BK Heid blir nästa klubbadress.

– Jag har fått ett riktigt bra intryck av klubben och ledarstaben, säger hon.

Den snart 22-åriga Natahlie Sörman finns sedan 2022 i HF Karlskrona där hon som lagets givna mittnia varit med och tagit laget från division 2 till allsvenskan på två säsonger. Flytten från Aranäs till dåvarande division 2-laget väckte en del uppmärksamhet, men Nathalie har varit tydlig med att handbollssatsningen inte har var under avveckling, trots bytet nedåt i seriesystemet.

– Min sambo spelar hockey och blev värvad till Karlskrona, jag fick samtidigt kontakt med handbollsklubben där som ville ha med mig på en resa uppåt i seriesystemet, det lät spännande och vi lyckades ju dessutom.

Att flyttlasset nu går från Karlskrona beror på studier och under våren har Natahlie Söhrman blivit uppvaktad av flera klubbar. Heid och klubbens elitansvarige Christer CK Karlsson var en av dem som hörde av sig

– Jag har haft kontakt med CK tidigare och och fick ett riktigt bra intryck av det han presenterade. Dessutom känner jag nye tränaren Pontus Mellegård en del sedan tiden i Aranäs. Och två av spelarna  i Heid, Emelie Batista och Amina Jasarevic har ju dessutom spelat tillsammans med. Lägger man till att Heid gjort klart med Tilda Matthijs var det inte särskilt svårt att tacka ja. Vi kan få ett grymt gäng till kommande säsong, säger hon.

CK har under fler år följt Natahlie Söhrman och han var tidigt ute för att få henne att välja att skriva på för Heid.

– Hon är något av önskespelare, en poängspelare som kan göra jobbet både framåt och bakåt. Hon har är 21 år, men har en stor mognad i sitt sätta uppträda och att hantera bollen, jag är verkligen glad över att hon valde Heid, säger CK.

Heid hälsar Nathalie hjärtligt välkommen till klubben.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F2013 - F11, 10/07 06:49 
F2013 - F11, 28/05 14:27 
HBSK F2015, 18/05 12:00 
HBSK P2015, 18/05 12:00 
P2008/2009 - P16/15, 17/05 09:41 
 
Våra sponsorer