SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott

Bli medlem i BK Heid
BLI MEDLEM
Välkommen till BK Heid – din handbollsklubb i väster!

Välkommen till BK Heids hemsida!

 

Vi är en handbollsförening i västra Göteborg med lag i olika nivåer och olika åldrar. Vårt representationslag Dam A har en lång historia med spel i landets högsta damserie - SHE - men kommer från säsongen 2023/2024 skifta bekantskap med damallsvenskan.

 

Vi är oerhört stolta över att ha en verksamhet som spänner från ung till gammal och från elit till bredd. Vi är en förening där alla medlemmar har en möjlighet att utvecklas i sin takt och mot egen ambitionsnivå. 

 

Vår hemmahall Heidhallen ligger mitt i ett trevligt bostadsområde i Järnbrott och med närhet till Frölunda Torg.  Du kommer hit till fots, med cykel, bil eller spårvagn som stannar nästan utanför dörren.

 

Varmt välkommen, hoppas att vi ses snart!

BK Heid Summer Camp- Årets höjdpunkt!
2024-05-21 15:40

Missa inte sommarens höjdpunkt! BK Heid bjuder in till de årliga handbollscamperna i Heidhallen! I avgiften som framgår nedan ingår träning, lagad lunch, mellanmål och frukt. Du kan också få en frukostmacka om du vill!

 

Tider för alla camperna: 8:30-15:30 varje dag med möjlighet till frukostmacka från 08:00

 

  • V 25 PRO-CAMP för dig född 09/10 månd-tors 4 dagar 1350 sek
  • V 25 Summer Camp för dig född 11/12/13 tis-tors 3 dagar 1050 sek
  • V 26 Summer Camp för dig född 11/12/13 mån-ons 3 dagar 1050 sek
  • V 26 Summer Camp för dig född 14/15 ons-fred 3 dagar 1050 sek
  • V 26 Summer Camp för dig född 16/17 ons-fred 3 dagar 1050 sek

Är du sugen på en Camptröja går det att lägga till vid anmälan för endast 150 sek!

Missa inte chansen att anmäla dig, platserna är begränsade och vi tillämpar principen först till kvarn. VI välkomnar alla handbollssugna barn vilket innebär att du inte måste spela i BK Heid för att träna med oss på våra camper!

 

ANMÄL DIG HÄR OCH LÄS MER!!

Från liten till eliten - Heid fyller på från egna led
2024-05-21 10:14

Det är en rad nya namn på Heid allsvenska försäsongsträning. Ett antal spelare från klubbens ungdomsverksamhet har flyttats upp och  tränar den kommande säsongen med A-laget.

– Vi har tagit ut ett ut ett antal tjejer födda 2006 som kommer att träna med A-truppen hela försäsongen och sedan regelbundet kommer att varva sina juniorträningar med att träna med A-laget, säger Heids elitansvarige Christer CK Karlsson. 

Fyra av tjejerna som fått chansen, Wilma Lindblom, Lovisa Engström Svärd, Nova Alergård och Sally Clausson har funnits i BK Heid sedan de började med sin sport för tiotalet år sedan. Dessutom kommer Hanna Arnewid som kom till Heid i höstas, också född 2006, att finnas med.

– Det är något av en förutsättning för den lilla handbollsklubben med begränsad ekonomi  som vill hävda sig i elitverksamhet att man kan fylla på sin A-trupp från egna led. Med det här sättet att arbeta visar vi också alla våra unga spelare som är ambitiösa och vill träna hårt att en plats i A-laget är nåbar. Det är en viktig signal. Så här långt har tjejerna gjort det jättebra, vilket är riktigt roligt att se, säger CK.

Nya tränarparet har startat resan
2024-05-17 13:51

Försäsongsträningen för Heids allsvenska trupp är i full gång med den nya tränarparet Pontus Mellegård och Anders Niklasson.

– Det ser spännande ut, vi har en bra stomme kvar i truppen sedan förra säsongen och några nya på väg in,  säger Pontus.

Förra säsongen slutade med en mittenplacering i den allsvenska tabellen efter en oerhört stark inledning.

– Vi började riktigt bra men fick en svacka när det blev både skador och sjukdomar under en period, men jag tycker att vi redde ut det bra till slut, säger Anders Niklasson.

Det tidigare uttalade målet med den kommande säsongen är att BK Heid ska etablera sig på den övre halvan i allsvenska och på några års sikt ska ta sig tillbaka till Handbollsligan.

– Jag tycker att vi har en bra trupp och att det ser bra ut på träningarna och om några veckor kommer Tilda Mathijs hem till Sverige och inleder försäsongsträningen vilket förstås betyder att vi får ett riktigt vasst tillskott, säger Pontus.

Heids elitansvarige Christer CK Karlsson bedömer att det kan bli ytterligare några nya spelare in i truppen.

– Ja, vi bedömer i nuläget att det behövs ytterligare en målvakt, en mittsexa och kanske ytterligare en niometersspelare, säger CK som så här långt hämtat in rutinerade Tilda Matthijs och framtidsnamnet Isidora Zivkovic som nyförvärv.

Tanken är att Mellegård/Niklasson ska ha en trupp på 16-18 spelare att jobba med under säsongen.

Isidora Zivkovic till Heid!
2024-05-14 12:43

Bygget av BK Heids allsvenska trupp fortsätter. Talangen Isidora Zivkovic lämnar Sävehof och har nu inlett försäsongsträningen med Heid.

– Jag känner att det här är ett bra steg för mig och för min utveckling och ser verkligen fram emot den kommande säsongen i Heidhallen, säger hon.

Isidora Zivkovic, född 2005, har fått sin handbollsfostran i Eskilstuna, i moderklubben Göksten och sedan i Guif. När hon kom in på handbollsgymnasiet i Göteborg blev det spel i Sävehofs juniorlag och senare i farmarlaget S-hof.

Elitansvarige i Heid, Christer CK Karlsson, ser i Isidora en utvecklingsbar och spännande niometersspelare.

– Ett framtidsnamn som vi ska kunna göra till elitspelare och jag tror att hon kan konkurrera om en plats i laget redan den här säsongen, säger CK.

Välkommen till BK Heid, Isidora!

Tilda Matthijs klar för BK Heid
2024-05-03 06:59

BK Heid har gjort en vass värvning till kommande allsvenska säsong.

Efter en tids mammaledighet lämnar rutinerade Tilda Matthijs Spanien, flyttar hem till Göteborg och drar på sig Heidtröjan.

– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och ha Heidhallen som hemmaplan igen, ett kärt återseende, säger hon.

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
HBSK F2015, 18/05 12:00 
HBSK P2015, 18/05 12:00 
P2008/2009 - P15/P14, 17/05 09:41 
P2008/2009 - P15/P14, 21/04 12:05 
 
Våra sponsorer