SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott
HBSK F2013 - grupp

Välkommen till Heid flickor 2013

Är du intresserad av att börja spela handboll med oss – tveka inte att höra av dig! 

Vi är ett härligt gäng med flickor födda 2013. Säsongen (2022/2023) tränar vi söndagar klockan 10.15-11.30 i Heidhallen. Första träningen för säsongen blir 4 september.

 

Under träningstid 11 september blir det föräldramöte. Missa ej! 

 

Maila till oss om du har frågor eller är intresserad av att spela i vårt lag: F13@bkheid.se 

F2013 avslutade säsongen i Ruddalen
2022-05-13 14:34
Ruddalen bjöd på strålande väder och vitsippor i massor under avslutningen för F2013.

Korvgrillning, tävlingar och diplomutdelning. Det var några av ingredienserna när F2013 avslutade säsongen i Ruddalen. Nu tar tjejerna ett uppehåll och ses igen inför Partille cup i juli.

 

Heids F2013 har haft en väldigt fin säsong. Den stora gruppen på 36 spelare har utvecklats både på och utanför planen och lärt känna varandra bättre. Flera spelare har tillkommit under säsongen, några tack vare en "kompisträning" i december. Under säsongen fick tjejerna börja spela matcher, vilket de har gjort med stor entusiasm.

 

8 maj avslutades säsongen med en träff i Ruddalens skogar för alla som hade möjlighet att delta. Ett 80-tal korvar grillades och flera tävlingar avgjordes. Frågetävling, bygga det högsta tornet på två minuter, ställa sig snabbast i ett led utefter ålder, favoriträtt, namn osv var några av deltävlingarna. 

 

Därefter blev det diplomutdelning till alla spelare för deras fina insatser. Under diplomutdelningen fick Thea en extra stor applåd. Hon har varit 100-procentig hela säsongen och deltagit på samtliga träningar och turneringar.

 

Partille cup blir nästa utmaning. F2013 ställer upp med fyra lag.

 

Fin utveckling för Heid F2013
2022-03-23 08:19
Heid Vit möter Redbergslid Grön under minihandbollssammandraget i Heidhallen.

Säsongens sista minihandbollssammandrag för Heids flickor födda 2013 spelades hemma i Heidhallen. Sävehof, Redbergslid, Aranäs och Backa stod för motståndet.

 

24 matcher à 17 minuter avverkades i Heidhallen mellan klockan 9 och 13 i söndags. Heid ställde upp med fyra välfyllda lag, som bjöd på bra insatser allihop. Sedan spelarna gjorde matchdebut i höstas har det hänt en hel del.

 

– Till exempel är passningskvaliteten en helt annan och spelarna vågar ta för sig mycket mer nu, säger Anette Mielonen Blix, som coachade Heid Vit.

 

Något annat som gläder är att laget älskar att spela matcher och att nytillkomna tjejer, som bara gjort några få träningar, inte heller tvekar att dra på sig matchtröjan.

 

– Dessutom vill de allra flesta även stå i mål, säger Anette.

 

När vårsäsongen nu går in i slutspurten finns 36 tjejer i laget. Nästa stora grej att se fram emot blir Partille cup i juli.

Redbergslid–Heid x 16 i Rosendalshallen
2021-12-13 17:19
Heid lag blå i match mot ett av fyra RIK-lag.

Heids 8-åriga tjejer åkte till Rosendalshallen helgen som gick för höstens andra handbollsfestival. Två av klubbarna som skulle vara där dök inte upp så det blev idel kamper mellan hemmalaget Redbergslid och Heid.

 

Redbergslid, Heid, Bollebygd och Aranäs. Det var klubbarna som skulle vara med på lördagens handbollsfestival för F8 i Rosendalshallen. När arrangörerna i RIK greppade micken för att hälsa välkomna visade det sig dock att varken Bollebygd eller Aranäs var där.

 

– Trist, men eftersom både vi och Redbergslid hade fyra lag anmälda löste det sig bra ändå, säger Kajsa Sandin, en av tränarna i Heids flickor födda 2013.

 

I stället för tre matcher per lag fick alla lag spela fyra matcher vardera. Totalt alltså 16 matcher mellan RIK och Heid.

 

– Det syntes verkligen en utveckling i spelet hos oss sedan förra festivalen och många föräldrar påpekade också att de tydligt märker att spelarna har utvecklats, säger Kajsa Sandin.

 

Precis som vid handbollsfestivalen i Heidhallen tränade även lagen tillsammans. Det bjöds på hinderbana med handbollsinslag, skotträning och en bollkontrollövning.

 

– Tjejerna hade kul och vi är nöjda med dagen. Tack också till alla föräldrar som följde oss under dagen i den otroligt kyliga Rosendalshallen, säger Peder Westergård, som coachade Heids lag blå.

 

Under vårsäsongen blir det vanliga minihandbollssammandrag för F8 och P8 i distriktet.

Lyckad handbollsfestival i Heidhallen
2021-11-15 18:36
Heids F2013 nöjda efter första Handbollsfestivalen.

Vad blir det om man blandar matcher, teknikträning och gemensam uppvärmning? Jo, en Handbollsfestival. I söndags fick Heids flickor 2013 dra på sig matchtröjorna för första gången, när laget anordnade Handbollsfestival i Heidhallen. Torslanda HK och IK Sävehof gästade.

 

Handbollsfestival är ett nytt koncept där lag från distriktets olika föreningar bjuds in och samlas för att träna tillsammans och spela matcher mot varandra. Skillnaden från en vanlig cup eller ett träningsläger är att lagen tillsammans värmer upp, tränar teknik, spelar matcher och har en gemensam avslutning. Helgen som gick arrangerades den första omgången för F8.

 

– Det här var jättekul. På grund av corona var det här också första gången våra tjejer fick möjlighet att möta andra lag, säger en av Heids tränare Ché Svanström, som även höll i den flåsiga uppvärmningen till AC/DC:s Thunderstruck.

 

Heid ställde upp med fyra lag. IK Sävehof och Torslanda HK kom med två lag var. Förutom tre minihandbollsmatcher vardera tränade lagen 50 minuter tillsammans.

 

– Tjejerna delades upp i fyra grupper och fick köra fyra olika stationer: bollkontroll, passningar, skott och kroppskontroll. Totalt var vi nästan 60 spelare och många tränare på planen, men det gick jättebra, säger Kajsa Sandin, tränare i Heid.

 

Finns det något bra tips till andra klubbar som ska anordna Handbollsfestival?

– Ja, kör inte bara övningar där det krävs många bollar, om ni som arrangerande klubb inte har ett stort bollförråd. Alla lag ska ha med en boll per spelare till festivalen, men det kan vara svårt om klubben har andra lag som tränar samtidigt och behöver bollarna. I övrigt gäller det bara att planera noga och att fokusera på att barnen ska ha kul, säger Kajsa Sandin.

 

Det spelades matcher på två planer samtidigt i hallen, och publiken fick se allt från kontringar, hoppskott och målvaktsräddningar till en hel del tekniska fel.

 

– En stor eloge till våra unga föreningsdomare som pedagogiskt förklarade för våra små spelare vad de gjort fel, säger Ché Svanström.

 

I december ska Heids pojkar 2013 anordna Handbollsfestival i Heidhallen.

 
Våra sponsorer
Handbollens Huvudpartner
Sponsorer SHE