SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott
Pojkar födda 2008/2009

BK Heid P2009 - klart för USM finalhelg
2024-04-21 12:05
Foto av Jimmy Havenfyr

Lördagen den 13 mars och söndagen den 14 mars var helgen då det slogs rekord i Heidhallen. Först ut var vårt Dam A lag som fullkomligt pulveriserade Alingsås HK i damernas allsvenska genom att låta det gå inte mindre än 42 spelminuter innan motståndarna Alingsås kunde göra sitt första spelmål, och under denna tid hade damerna gjort 22 mål. Rekord i seniorhandboll och något märkligt men samtidigt underbart.

 

Därefter skulle pojkar 2009 göra entré i Heidhallen i USM sista ordinarie steg där platserna till finalen gjordes upp. I detta skede slöt föreningen upp och vi kunde slå ett publikrekord gällande ungdomsmatcher då det var i det närmaste fullsatt. Vi har ingen decibelmätare i Heidhallen, men en av motståndarlagets coacher berättade att hans spelare satt och darrade som asplöv inför ljudet av en allt mer exalterad publik. Slutklämmen i rekordhelgen är att killarna efter en kraftansträngning, med två spelare som fått lämna med skador lyckades att knipa den åtråvärda biljetten till Uppsala och finalhelgen i USM.

 

I Uppsala möts nu de åtta bästa lagen i Sverige i respektive åldersklass. Att killarna får uppleva denna handbollsfest tillsammans med tjejerna i flickor 2009 är fantastiskt och genom att följa länken till svenska handbollsförbundet kan man läsa mer om resan mot USM finalhelg

 

https://www.svenskhandboll.se/nyheter/usm-lagpresentationer/2024-04-20-lagpresentation-bk-heid-p14

 

 
Våra sponsorer