SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott
Pojkar födda 2008/2009

BK Heid - P2009 deltagande i Norden Cup 2023
2023-12-29 17:04

Norden Cup är en utpräglad elitturnering, som även har epitetet inofficiella nordiska mästerskapen. För att säkerställa en hög kvalitet på turneringen lägger arrangerande förening – Kärra HF – mycket tid på att scouta de lag som anses kunna få äran att bli inbjudna. För oss i BK Heid kom det som en glad överraskning när inbjudan damp ner i mailkorgen och omedelbart så säkerställde vi att samtliga spelare skulle vara tillgängliga för spel under dagarna mellan jul och nyår, eventuella semesterplaner fick planeras om.

 

Norden Cup spelas i grupper om fyra lag där alla möts i en enkelserie och lag placerade som gruppettor och grupptvåor går vidare till ett traditionellt slutspel med tillhörande placeringsmatcher. Lag som slutar på tredje eller fjärdeplats spelar vidare i en gruppserie med andra gruppers treor och fyror om placeringarna 8 till 16.

 

För vår del var vi inlottade i en grupp med idel nya bekantskaper. Tyresö var det svenska laget, Hundvååg och Kolbotn IL var från Norge.

 

I första matchen ställdes vi mot Tyresö som tidigt valde att gå ut och använda sig av det som normalt sätt inte är tillåtet i Sverige på ungdomssidan – punktmarkering. Detta gav större ytor för övriga spelare och med snabba vändningar kunde vi avsluta på oväntade platser. Efter en skön laginsats kunde vi säkra hem en seger med siffrorna 29-20 vilket vittnar om en ganska stor klasskillnad.

 

Därefter väntade gruppens förväntade topplag – Kolbotn IL som även förra året var representerade i Norden Cup och således hade rutin och erfarenhet. Här kom vi till bra avslut, men fick inte riktigt träff i våra försvarsarbeten vilket ofrånkomligen gjorde att Kolbotn IL kunde dra ifrån och säkert vinna med 18-26.

 

I den sista matchen mot Hundvåg var det en mycket åtråvärd plats i slutspelet som stod på spel. Vinst eller lika mot Hundvåg och det var vi som skulle spela slutspel. Förlust var det Hundvååg. Matchen inleddes med mycket nerver men samtidigt en hel del kämpaglöd från båda lagen. Att komma ihåg är att detta var sista matchen för båda lagen och att det är tufft att spela intensiva matcher. Här skulle alltså den fysiska träningen komma att spela en avgörande roll. När domaren blåser av matchen är det klart att vi har segrat med ett mål och glädjen över att ta sig till slutspel i vår första Norden Cup går inte att beskriva.

 

Det är en märklig känsla att säga att det är derby när motståndarna kommer från Höör (IK Lågan), men faktum är att i slutspel är det endast två svenska lag som kvalificerat sig och det är också de två svenska lagen som ställs mot varandra i kvartsfinalen. Inledningen går trögt och ju närmare matchslut ju mer chansningar tvingas vi göra för att kunna gå ikapp. Tyvärr lyckas vi inte och förlusten mot IK Lågan är ett faktum med 13 - 19.

 

Normalt sätt är en turnering över genom förlust i slutspel men i Norden Cup ska alla placeringar spelas om. Därför spelade vi en play-off för att se om vi möjligen kunde spela en match om femte plats. Motståndare var norska Kjökkelvik. I denna match var det svårt att få hjärna och kropp att samspela och när detta fenomen uppstår samtidigt är det svårt att vinna matcher. Förlusten var knapp (3 minusmål) men tydlig.

 

Inför matchen om sjundeplatsen lovade vi oss själva att spela för att det är kul och försöka hitta tillbaka till spelglädje och inspiration. Lek som uppvärmning och avkopplande musik gjorde att vi tidigt i matchen tog kommandot. Matchuret stod på uppemot 10 minuter innan motståndarna Naerbo slutligen fick in sitt första mål och i halvlek var det uppenbart att det danska laget hade gett upp. Med finess, uppvisning i oväntade och skojiga handbollssaker kunde vi avsluta Norden Cup med segersiffror 22-14.

 

Parallellt med killarnas deltagande i Norden Cup har också våra tjejer i 09:laget deltagit. Vi har varit ett stöd i deras matcher och de har varit ett stöd i våra matcher. Det är därför självklart att vi också avslutar Norden Cup med en middag tillsammans på Gigis som ligger på Radiotorget. Alla deltagare fick varsin blomma för att de representerat bollklubben på ett sådant fint sätt.

 

Framöver väntar fortsättningen på USM, seriematcher och vårens alla roliga cuper

 

#viärbollklubbenfrånjärnbrott

 
Våra sponsorer