Vi är bollklubben från Järnbrott
Damer A - grupp

Taktiskt försvarsspel och tempofyllt anfallsspel gav BK Heid segern!
2022-03-22 13:41

Under måndagskvällen drabbade lagen i SHE samman för sista gången i seriens grundomgång. Därefter väntade slutspel, kval och för ett lag degradering till Allsvenskan. BK Heids damer hade mycket att spela för då en vinst innebar säkrat kval mot Aranäs HK men en förlust kunde innebära direkt nedflyttning och Allsvenskan. Men matchen blev egentligen aldrig spännade.

Matchen inleddes i högt tempo och Heid visade direkt att de skulle sälja sig dyrt. Kungälv blev taktiskt utmanövrerade av Heids höga försvarsspel och Johanna Flygelholm skapade gång på gång svårigheter för Kungälv i anfallsspelet genom att störa passningsvägar och skära av spelare. När skotten väl kom blockades dom av vårt stabila mittförsvar.

Ivrigt påhejade av det högljudda rödklädda havet kunde hemmalaget glida ifrån till ledning med hela 18-10 i halvlek. I andra halvlek kunde segern försvaras genom högklassigt målvaktsspel av Miranda och fortsatt tempofyllt anfallsspel. Publiken skanderade gång på gång: Mirre Mirre när hon radade upp viktiga räddningar vilket hjälpte Heid att hålla försprånget hela vägen i mål.

Kvalspel mot Aranäs säkrades därmed och resultatet för Kärra som hamnade sist i SHE blir därmed att de får fortsätta sin resa i Allsvenskan nästa år. Var Heid spelar nästa år avgörs i bäst av 5 matcher mot Kungsbackas stolthet Aranäs HK.  Matchserien inleds i Kungsbacka lördag den 26 mars och fortsätter sedan i Heidhallen den 2 april. Först till 3 segrar spelar i SHE nästa år!