2021-10-03 12:39

USM Steg1 F18. Grupp 12. BK Heid står som värdar

I gruppen ingår BK Heid, HK Malmö, Skara HF och IK Baltichov.

F18 består av flickor födda 03 och 04. Tyvärr kan inte BK Heid ståta med så många tjejer i de åldrarna så vi fick fylla på med tjejer nerifrån. BK Heid ställde upp med 2 st -04, 4st -05, och 10st -06.

Våra tjejer kämpade tappert i tre matcher, men inte lätt att i stort bara möta lag som har 1-3år äldre tjejer.

lördags match mot det lag som skulle bli gruppsegrare, HK Malmö.  16 - 31 i resultat till malmöiterna som var betydligt starkare fysiskt och med ett hårt spel. 7 min in i matchen stod det 4-4 då gasade malmö på lite och fick snabbt en 4 målsledning som senare blev till 9 - 17 i halvtid, matchen var avgjord men våra tjejer kämpade vidare. Grym kamp och väldigt kul att se, INGEN hängde med huvudet de fortsatte kämpa.

Söndag startade med match mot Skara HF. Skaras snabba kontringar avgjorde ganska snabbt matchen, vi fann inte lösningarna för att stoppa det spelet. Halvtid stod det 8-14. Efter halvtid kom skara in och gjorde 5 snabba och matchen var förlorad. 11-26 slutresultat.

Sista matchen gick mot IK Baltichov (Lerums stolthet). Blev en stökig match med 5 straffar och en del utvisningar.  Våra tjejer gick in bestämt i matchen och gjorde bra ifrån sig första halvlek. Gick in i halvtidsvila med ledning 11-7. Första halvlek blev 18 mål totalt. bra försvarspel från båda lagen var garanten för det. Andra halvlek såg likartad ut men våra tjejer fick inte riktigt till det i avsluten vilket gjorde att baltichov gick vinnande ur andra halvlek med 13 - 6. Slutsiffror 17 - 20 till Baltichov.

Våra tjejer visste vad som gällde, de tog helgen som en ordentlig träningshelg och som de gjorde det.

3 förluster men med flaggan i topp. 1-3års fysisk och spelmässig mognad gör otroligt mycket.
Ledargruppen var otroligt stolta över det tjejerna presterade. Sportchefen i BK Heid Magnus Ferdinandsson skakar på huvudet och säger "vilka hjältar, sliter som djur, med stora hjärtan för varandra och viker definitivt inte ner sig någonstans. GRYMMA TJEJER!"