SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott

BK Heid och Kvik Sport skapar en allians med fokus på helhet och utveckling
2023-06-05 12:00
Föreningarnas respektive sportchefer byter matchtröjor med varandra för att symbolisera samarbetet

Kvik Sport och BK Heid startar samarbete på damsidan. Från och med seriestarten 2023/2024 kommer BK Heid och Kvik Sport tillsammans delta i seriespel för damjuniorer, division 3, division 1 och damallsvenskan.

Kvik Sport är en av landets mesta handbollsklubbar på damsidan. Under många år var föreningen ett självklart inslag i de allra hösta ligorna och med flertalet SM guld på damsidan (det är endast en handfull lag som kan matcha Kvik Sport i antalet SM guld). Sedan ett par år har föreningen arbetat på, men mer i det tysta då man haft ett lag i damernas division 1 södra samt ett breddlag i division 3 Väst.

 

BK Heid har också en historia av spel i landets högsta liga för damer. Efter säsongen 2022/2023 tog resan slut och degradering till Allsvenskan var ett faktum. I en hård och rak utvärdering konstaterar föreningen att en stor del av utmaningarna ligger i en alltför tunn egen spelarutveckling där glappet mellan föreningens äldsta ungdomslag och spel i en elitverksamhet är alltför stor. Inför kommande säsong visade sig också att utvecklingslagets verksamhet inte heller varit av sådan karaktär att en bibehållen plats gick att säkra i division 2, utan att under säsong 2023/2024 skulle spel i division 3 vara basen för våra utvecklingsspelare.

 

Under senvåren blev det uppenbart för ledningen i Kvik Sport att spelarmaterialet inför framtiden var för knapert samtidigt som den sportsliga ledningen för BK Heid gjorde samma upptäckt – fast då gällande det allsvenska laget. Det saknades i hög grad möjlighet för utvecklingsspelare att få matchas och tränas i en rimlig träningsnivå. Samtidigt har BK Heid stora och fina årskullar med tjejer som står och knackar på dörren. Det har alltid varit och kommer alltid vara – oerhört viktigt för BK Heid att kunna erbjuda verksamhet för alla, på den handbollsnivå som förefaller rimlig och önskvärd.

 

Genom ett unikt samarbete som de båda föreningarna nu skapar finns möjlighet att erbjuda både spel i damjuniorverksamhet, division 3, division 1 och slutligen damallsvenskan. Vi kommer genom samarbetet kunna fostra spelare genom hela vägen från liten till eliten och spelarna kommer på ett naturligt sätt kunna vandra genom träning och matchgrupper som är väl anpassade utefter ambition, prestation och inställning.

 

Ordförande BK Heid David Fagerberg:

När vi först kontaktades av Kvik Sport var det med en viss överraskning. Jag visste ju om Kvik Sport och dess fina historia och verksamhet av idag. När vi satte oss ner för gemensamma diskussioner så visade det sig att vi hade många gemensamma utmaningar och när vi dessutom la fram vår långsiktiga målsättning så blev det klarare att det var en självklarhet att kroka arm och göra handbollen i Göteborg tillsammans. Med detta samarbete så kommer våra två föreningar kunna erbjuda en fantastisk sportslig helhet där individen har en möjlighet att stanna i samma förening men ändå göra en spelarkarriär.

 

Sportchef Kvik Sport Jan Larsson:

I många år har vi i Kvik Sport haft en otroligt fin verksamhet där vi med knappa resurser verkligen försökt hedra arvet och traditionen som föreningen bär med sig genom alla SM finaler och SM guld. Men genom att vi inte har haft en ungdomsverksamhet sedan flytten från Grevegårdsskolan har vi allteftersom utarmats och litat i alltför stor utsträckning på externa värvningar. Vi har naturligtvis under åren sneglat mot BK Heid och sett hur deras ungdomsverksamhet gradvis vuxit fram efter att ha legat i träda en tid. Genom att samarbeta med en välskött förening med en stor bas kommer Kvik Sport bli starkare och få vara en del i att utbilda framtidens handbollsspelare på elitnivå.

 

Sportchef BK Heid Magnus Ferdinandsson:

Det är utan tvekan en fantastisk möjlighet att få till ett samarbete med Kvik Sport. Genom att våra två föreningar nu sammantaget erbjuder spel från juniorserie och upp till damallsvenskan för den enskilde kommer vi att vara den organisation som vi länge strävat efter och lever efter ”från liten till eliten”. Med detta kommer vi kunna fostra egna produkter som via spel i division 1 och damallsvenskan kanske kan ta ytterligare kliv in i handbollens elit. Vi får inte glömma att vi de senaste åren har lyckats utbilda en rad spelare som senare gått vidare ut till andra större föreningar. Genom samarbetsavtalet med Kvik Sport kommer vi ha ännu större möjlighet att utbilda spelare mot elitverksamheten och våra ungdomar erbjuds nu en helhetslösning.

 

För information:

Kvik Sport Jan Larsson 0702 - 41 79 95

BK Heid Magnus Ferdinandsson 0733 -16 15 03


Nyhetsarkiv
CK - kvar i BK Heid2024-04-18 20:43
Handbollskortet 20242024-01-30 12:44
Järnvägen Cup 20232023-05-24 10:40
Heiddagen 20232023-05-24 10:18
Vi kan göra skillnad!!2023-03-13 10:12
BK Heid ställer upp!2022-11-29 11:12
BK HEID Höstlovscamp2022-09-29 09:04
Föreningsläger 20222022-08-30 09:10
Kvalfest vid Heidhallen!2022-04-06 14:47
BK Heid på C-More2021-09-13 08:43
Årsmöte Genomfört2021-08-17 21:08
 
Våra sponsorer