SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott

Bli medlem i BK Heid
BLI MEDLEM
Välkommen till BK Heid – din handbollsklubb i väster!

Välkommen till BK Heids hemsida!

Vi är en breddförening i Västra Göteborg med ett damlag i högsta serien sedan mer än 15 år tillbaka. Hos oss är alla välkomna och vi ger dig en meningsfull fritid, från liten till eliten!

 

Vår hemmahall Heidhallen ligger mitt i ett trevligt bostadsområde i Järnbrott och med närhet till Frölunda Torg.  Du kommer hit till fots, med cykel, bil eller spårvagn som stannar nästan utanför dörren!

 

Varmt välkommen, hoppas att vi ses snart!

BK Heid omorganiserar den sportsliga ledningen av föreningen
2023-03-27 13:00
Nya huvudtränaren Anders Niklasson tar från och med nu över taktpinnen för vårt elitlag på damsidan! Manne Ferdinadsson återgår till rollen som sportchef med huvudfokus på utveckling av klubben.

BK Heid kommer från och med säsongsuppstarten för vårt Damer A-lag i Allsvenskan att omorganisera staben runt laget. Anders Niklasson, tidigare assisterande tränare tar över som huvudtränare med ansvar för A-laget! Anders är en tränare som funnits i BK Heid länge och vi tror att han är helt rätt person att leda och utveckla det unga laget framåt.

 

Magnus ”Manne” Ferdinandsson åter tar klivet till sportchefsrollen som han egentligen jobbat på sedan våren 2021. BK Heid har sedan 2018 varit på en utvecklingsresa där den sportsliga utvecklingen med en helhetssyn från ungdom till senior ska vara i fokus. Motorn i detta arbete har hela tiden varit avsikten att utgöras av föreningens sportchef eller general manager som det tidigare benämnts. Detta viktiga arbete har kommit att halta väsentligt, då tidigare sportchefer av olika skäl valt att frånträda eller tvingats pandemi-anpassa sitt uppdrag. De två senaste säsongerna blev inte heller de som vi tänkt oss då föreningens sportchef Magnus Ferdinandsson blev nödgad till akuta utryckningar, då olika lag i föreningen krävt stort stöd och insatser – inte minst vårt Dam A-lag som under föregående säsong drabbades av tränaravhopp näst intill varje påbörjat kvartal. Det var därför med tacksamhet vi inför säsongen 2022/2023 accepterade Magnus erbjudande att axla den dubbla rollen som sportchef och tillika chefstränare för Dam A vilket han i en mycket svår tid förtjänstfullt kämpade på med.

 

Nu ser vi ljuset i tunneln och framöver hoppas vi på varaktighet och långsiktighet i vårt arbete. Genom att Anders Niklasson som denna säsong varit assisterande tränare nu åtar sig uppdraget som huvudtränare för Dam A kan vi låta Magnus Ferdinandsson fokusera på den viktiga utvecklingen i våra ungdomslag. Vi har i långa perioder haft en ungdomsverksamhet som haft tydliga svårigheter att ta sig förbi B-ungdomsåren med bibehållen kvalitet vilket gjort att vi haft svårt att försörja vår seniorverksamhet med egna produkter, vilket i sin tur naturligtvis har gjort att vi varje år tvingats till kostsamma värvningar och med en smal plånbok har det givit dåliga förutsättningar att konkurrera. Detta gäller så väl på herr som damsidan. Här kommer Manne få ett särskilt uppdrag, nämligen att säkerställa att både ledare och spelare får den uppmärksamhet de förtjänar och att spelarutbildningen bär mot den nivå av seniorverksamhet vi vill bedriva. Flera föreningar i handbolls-Sverige som nyligen tvingats till besvärliga beslut i samband med avancemang till högre serier konstaterar att över tid måste ett seniorlag bestå av minst 50 procent egna produkter för att vara hållbart. BK Heid har ingen annan uppfattning varvid vi nu hoppas att förbättra ungdomsverksamheten och ett led i detta är att låta sportchefen fokusera fullt ut på detta.

 

Föreningen andras tillförsikt genom den energi och engagemang som vi kan se i våra olika lag och inte minst den stora publikuppslutning som varit i Heidhallen vid våra matcher. Nu är det framåt som gäller, och BK Heid kommer definitivt vara en förening som fortsätter att utvecklas, förbättras och vara den genuina familjeklubb vi alltid varit!

 

#viärbollklubbenfrånjärnbrott

Vi kan göra skillnad!!
2023-03-13 10:12

Under den senaste månaden har handbollsförbundet I Sverige tillsammans med alla lokala förbund drivit en kampanj som kallas "Vi kan göra skillnad". Syftet med den är att trycka extra på hur vi vuxna ska vara och agera för att bevara, utveckla och vara förebilder för våra unga idrottare och domare. 

VI- det innebär alla som finns kring våra handbollspelare och handbollsdomare. Föräldar, åskådare, ledare! Vi har alla ett gemensamt ansvar!

 

Här kan du läsa om och vad vår förbundskapten Tomas Axnér säger och höra honom prata om vilken skillnad vi kan göra. 

Gör skillnad - Tomas Axnér har ordet! | Svenskhandboll (handbollvast.se)

 

Tag också del av länken nedan och blir lite mer medveten om vad just DU kan bidra med och vad som är aktuellt just nu!

 

Låt barnens idrott vara just barnens idrott.

Här är en film vi vill att ni ska se för att påminna om vikten av att just du kan vara med och påverka barn och ungas upplevelse av sitt idrottande

https://www.youtube.com/watch?v=3EcOkbsujro&ab_channel=StockholmsFotbollf%C3%B6rbund

 

 

Damer A
BK Heid VS Höör HK H65
2023-03-07 15:07, Damer A

Varmt välkomna till säsongens sista SHE-match!!

 

15 mars kl 19.00 blåser vi igång matchen!! Vi firar detta med att tända grillarna 17:45 och säljer burgare och dricka för 30 sek!!

 

Nu fyller vi hallen en sista gång och visa handbollssverige var den bästa publiken finns!!

A-lagets målvakt Clara Wolf lämnar klubben efter säsongen
2023-02-27 20:42
Clara Wolf

Clara kom till föreningen i årsskiftet 2020/2021 när A-laget behövde kompletteras med ytterligare målvakt genom ett utlån från IK Sävehof. Utlånet har sedan dess blivit permanentat och Clara som utvecklats till en etablerad målvakt i SHE har under innevarande säsong axlat rollen som A-lagets förstemålvakt. Clara har inte bara skapat magi i Heidhallen genom fenomenala och spektakulära räddningar utom också genom att i hög grad bidragit till den särskilda ”Heid-andan” som förenar liten med eliten genom hennes stora engagemang för våra unga spelare. 

 

Vi vill önska Clara lycka till i hennes nya förening, men vill också säga välkommen åter som publik i borgen. 

 

BK Heids egna lagbygge för nästa säsong är inne i en intensiv fas, och vem som kommer att ersätta Clara i målet kommer att kunna presenteras i slutet på veckan. Håll utkik på sociala medier och hemsida.

 

 

BK Heid ställer upp! Vill du hänga med?
2023-02-16 10:23

Just nu är det #viställerupp-vecka inom SHE och handbollssverige. I BK Heid ställer vi inte bara upp denna veckan utan alla veckor och alla dagar. Vi strävar efter att vår verksamhet ska vara hållbar och bidra på många sätt. För våra barn och unga, för deras familjer och för framtiden! Hänger du med?? Varmt välkommen!

 

Läs mer om vad vi gör och på vilket sätt vi bidrar till samhället och en hållbar utveckling! Vi är inte bara en handbollsklubb, vi är en samhällsaktör och en demokratiutvecklare! 

 

Nyfiken? Läs mer och bli en del av vår verksamhet idag! BK Heid ställer upp! Vad gör du?

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer
Handbollens Huvudpartner
Sponsorer SHE