SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Handboll

Bli medlem i BK Heid
BLI MEDLEM
Välkommen till BK Heid- din handbollsklubb i väster!

Välkommen till BK Heids hemsida!

Vi är en breddförening i Västra Göteborg med ett damlag i högsta serien sedan mer än 15 år tillbaka. Hos oss är alla välkomna och vi ger dig en meningsfull fritid, från liten till eliten!

 

Vår hemmahall Heidhallen ligger mitt i ett trevligt bostadsområde i Järnbrott och med närhet till Förlunda Torg.  Du kommer hit till fots, med cykel, bil eller spårvagn som stannar nästan utanför dörren!

 

Varmt välkommen, hoppas att vi ses snart!

BK Heids höstlovscamp v.44
2021-09-23 21:00

BK Heid erbjuder nu både killar och tjejer 2008-2012 möjligheten till ett härligt höstlov i Heidhallen!

 

Vi tränar och umgås ihop kring temat handboll och gemenskap! Räkna med att bli utmanad inom dina handbollskunskaper, möta nya goa vänner och kämpa hårt tillsammans under roliga dagar i handbollens tecken!

 

Säkra din plats genom att anmäla dig idag via länken nedan. Detta vill du inte missa!

 

 
Camp 1
Tjejer och killar födda 2010, 2011 och 2012
 
Var och när? Heidhallen
Måndag 1 nov - onsdag 3 nov
Samling 8:15 - avslutning 15:30
 
Vad ingår? Frukostmacka, lunch och mellanmål. Du får också en träningströja särskilt utformad för campen!
 
Pris: 1350 sek
 
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Camp 2
Tjejer och killar födda 2008-2009
 
Var och när? Heidhallen
Torsdag 4 nov - fredag 5 nov
Samling 8:15 - avslutning 15:30
 
Vad ingår? Frukostmacka, lunch och mellanmål. Du får också en träningströja särskilt utformad för campen!
 
Pris: 900 sek
 
 
Har ni frågor eller funderingar, tveka inte att ställa frågan till info@bkheid.se
F2009 - F12
Vikingaspelen 2021
2021-09-22 10:07, F2009 - F12

Under lördagen den 18 september rester drygt 30 tjejer, några ledare och ett härligt gäng föräldrar till Löddeköpinge för att spela Vikingaspelen. Redan förra året när vi deltog i denna cupen fick vi möta på tufft motstånd med bra lag och spela många matcher på kort tid! Så blev det även i år! Vi vann några macther stort och smått och vi förlorade några matcher stort och smått. För oss ledare var det väldigt lärorikt att se vad vi behöver träna på och vad vi ligger i framkant på. Vi fick se härliga insatser från många spelare, tjejer som "växte flera meter" under cupen som visar att dom verkligen kan och vill utvecklas som handbollspelare och stöttepelare för laget! Både på och utanför planen, vilket är nog så viktigt!! Det blir man som ledare väldigt glad att se! 

 

För spelarna blev i många fall en kraftmätning att se hur mycket man orkar med på en dag, hur man tar sig an en stor förlust, skakar av sig den och gå vidare och hur man hanterar att vinna stort men snabbt ladda om igen. Här kan vi konstatera att vi har en hel del att lära oss! Handboll handlar väldigt mycket om att kämpa och ge järnet, oavsett hur det går i matcherna. Den som kämpar mest vinner i längden både vad gäller macther men också i lagandra och gemenskap. Det man kämpar sig igenom tillsammans stärker laget. När man stöttar varandra och hjälps åt blir allt roligare och enklare!! 

 

Vi har ett härligt lag som det är väldigt roligt att vara ute på turné med! Helgens skratt och roliga händelser på och utanför planen är goda minnen att leva på!

Vi ser fram mot att alla föräldrar välkomnas tillbaka till hallen och andra hallar och cuper för att stötta laget och tjejerna på resan som vi påbörjat!!

P2006 - P16/15
Örebro Cup 2021
2021-09-19 17:48, P2006 - P16/15

Under helgen har klubben pojkar 06 återigen varit i hetluften genom deltagandet i Örebro Cup. Genom ett intensivt arbete och en jäkla inställning kunde ännu en guldmedalj bärgas hem till Heidhallen.

Föreningsläger i Strömstad
2021-09-18 09:54

Fler bilder (+22) >>

Helgen 3-5 september blev det då äntligen dags för föreningsläger. Där alla lagen i föreningen som spelar på storplan skulle umgås, träna, mysa, bonda, äta och bo ihop på en skola under ett dygn. Damlaget fick hastigt förhinder med en 8dels final i #ATGsvenskacupen och herrlaget åkte tyvärr vilse. 

 

Fredag:

På fredagen startade ledarna, ett tjugotal upp med en mycket uppskattad ledarträff. 


Träffen startade med att David fagerberg och lägerledningen informerade kring lägret, säkerhet och brandrundor :)

 

Anna-lena Frisell höll i lite information om våra samarbetspartners intersport och hummel. Samt tankar kring klubbkläder.


Sportchefen Magnus Ferdinandsson höll en presentation om sig själv och om visionerna för det sportsliga i föreningen. Många härliga diskussioner och tankar kom fram.

Camilla Hultgren Dahlberg höll i lite praktisk information kring serierna, usm och förbundet.

Timmarna rusade fort i väg och sällskapet rusade till matsalen för grillbuffé signerad David Fagerberg. Grymt gott.

 

Lördag: 

Ungdomar och servicegäng börjar dyka upp tidigt. Vi hade tillgång till 3 fantastiska hallar i närområdet till skolan. Kl 09.00 började redan första passet med 3 lag i olika hallar. 


Lunch, köttbullar potatismos, gräddsås och lingon. 

 

Kl 13 började eftermiddagspasset för lagen. 

 

Middag, Hamburgare med bröd. 

 

Under senare lördags eftermiddagen spelade F11, PA och P08-09 träningsmatch mot Strömstad HK. var väldigt trevligt för alla inblandade med lite match igen. 

 

Lördagskvällen var mycket mys, skratt, godis, dans och sent i säng. Alla njöt av en trevlig kväll med mycket prat och väldigt positiva tongångar. Framtiden för BK Heid ser ljus ut, var alla ense om. 

Söndag: 

Trötta ungdomar gled upp till frukost och iväg på sina pass. Att sova i klassrum är kul men inte så bra för sömnen. Trots det gott om skratt och glädje. Ungdomarna verkligen njöt av det hela.

 

Lunch: Korvstroganoff med ris

 

Efter lunch var det meningen lagen skulle spela minihandboll för att bonda lite extra. Beslut togs om att dra in den för rådande pandemiläge. Det blev istället några extra träningar och interna träningsmatcher. PA var med som coacher till de yngre lagen vilket var mycket uppskattat.

 

Macka som färdkost och sedan började lagen dra sig hemmåt till Västra Göteborg. 

Stort Tack till Lägerledning David Fagerberg, Anders Niklasson och Patrik Dahlberg.
Även stort tack till #Åkesäktahönökaka och till #dahlsbageri 
Samt servicegruppen för ett fantastiskt jobb

Vi hoppas väl alla att det blir en tradition av det här!

 

 
 
 

 

P2006 - P16/15
Göteborg Cup 2021
2021-09-17 04:40, P2006 - P16/15

Under helgen 10-12 september arrangerar våra grannar i väst en stor och omfattande cup som går under namnet Göteborg Cup. Konceptet är lyckat och ger de deltagande lagen bra matcher någon eller några helger innan det blir skarpt läge i och med seriespelets start. Liksom förra året har arrangören på ett mycket strukturerat och ordnat sätt lyckas få till bra matcher men samtidigt upprätthålla de restriktioner som situationen kräver.

 

Till årets upplaga av cupen hade dessutom majoriteten av landets bättre lag i vår åldersgrupp valt att anmäla sig, vilket kryddade turneringen lite extra. Utifrån de bättre lagen kunde vi sakna några, men de hade giltigt förfall då de valt att delta i andra cuper samma helg.

 

För vår del startade cupen tidigt under lördagen med spel mot Lödde Vikings. Ett lag på den absoluta toppen i den skånska tabellen och även om vi inte tidigare hade mött laget, så var det med respekt och en ödmjuk känsla som vi ställde upp till avkast. I matchen prövade vi våra starter och att trycka lite extra i andra fas vilket blev starten på seger. När domaren blåste av matchen kunde vi konstatera att premiären blev som vi ville och seger med 3 mål.

 

Näst på tur var Sollentuna HK. Ett lag som inte riktigt kunde komma i kontakt med oss. Vi kunde ganska avslappnat, men ändå med en riktig dipp i mitten av matchen titulera oss som segrare.

 

Mot Redbergslid kom motgången. Vi hade inte direkt flyt med våra avslut, svängdörrar bakåt och när motståndaren dessutom får träff i alla situationer bakåt så är förlusten med uddamål ett faktum. Matchen blev en riktig besvikelse och vi kan så här i efterhand konstatera att vi inte spelat som lag, utan snarare enskilda spelare som var för sig försökt sig på olika saker. Sådant går inte mot ett rutinerat och skickligt lag som RIK, och med ett skarpt budskap från ledarna avslutades lördagen.

 

Genom förlusten mot RIK skulle spelgruppen komma att bestå av tre lag i toppen på samma poäng men där vi – genom ett avancerat räknesystem innehållandes både målskillnad och inbördes möte kom att bli grupp – etta, och söndagens spel blev således mot andra gruppettor. Just slutspelsdetaljen var en anpassning till rådande omständigheter, vilket gjorde att från cupens ursprungliga lag hade nu fem av dessa utkristalliserats som toppen, och här var vi med.

 

Motståndare i slutspelsmatch blev – föga oväntat – Backa HK. Matchen var av derbykaraktär och känslorna därefter. Vi kunde hålla jämna steg med Backa och enkelt uttryckt kan sägas att vi bytte mål med varandra. Matchen kännetecknades i stort av ett tufft försvarsspel, där våra stora spelare ställdes med Backas stora spelare. Med detta smälldes det på ordentligt i schyssta fighter. Efter åtta minuter i andra halvlek släppte vi garden och under 2 minuter tappade vi markeringen på en av Backas nyckelspelare som då enkelt och från sex meter kunde kasta in tre tunga mål. När domaren blåste av hade Backa – än en gång – besegrat oss med några få mål och vi var därigenom utslagna ur turneringen.

 

Helgen bjöd på två vinster och två förluster. Ett rakt igenom acceptabelt resultat siffermässigt. Ser vi på prestationer så är det istället mycket bättre. Vi har haft turen att möta några av landets bästa lag i riktigt tuffa matcher. När vi har förlorat har vi gjort det med knappa siffror och våra motståndare har definitivt fått kämpa för seger.

 

Nu är vi igång!

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
1946-klubben, 25/09 11:06 
Damer A , 23/09 19:39 
F2009 - F12, 22/09 10:07 
P2006 - P16/15, 19/09 17:48 
Damer A , 18/09 18:36 
 
Våra sponsorer
Handbollens Huvudsponsor
BK Heid i Sociala medier
Sponsorer SHE