SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott
Flickor födda 2011

Partille cup 2023-laganda, kämparglöd och gemenskap!
2023-07-13 11:58
Partille cups silvergäng 2023-Bollklubbens tjejer födda 2011!!

Partille Cup 2023 kan summeras för F2011 med många ord. Men framförallt laganda, kämparglöd och gemenskap vill jag påstå summerar cupen på något sätt ändå.

 

Vi deltog i år med två lag som båda presterade oerhört bra utifrån förutsättningarna. När vi ledare summerade cupen något utmattade på söndagen efter det att ridån gått ned och lamporna slocknat var det med stolthet och leende, och tillförsikt inför framtiden.  Jag vill börja att nämnda Heid 2. I det kämpade två nya spelare, Lara och Stella sida vid sida med många av dom som varit med längre än dom flesta. En särskild eloge till dessa båda tjejer som så lätt kommit in i gruppen och vågat ta plats på och utanför planen, men som också ger oerhört mycket tillbaka till gruppen i from av handbollskvalitéer,  pepp och skratt! Ni är extra välkomna till Bollklubben!!

 

Handbollsmässigt fick lag 1 en flygande start i gruppspelet och gick obesegrade genom det. Lag två fick en utmanade grupp med tuffa danskor och hårdspelade tjeckiskor som motstånd vilket tyvärr blev för svårt för att nå A-slutspel och de högsta placeringarna i gruppen. Slutspelet fortsatte för Heid 2 med två säkra och raka vinster på fredagen mot New Giza från Egypten och ett av Sävehofs alla lag innan det till sist tog stopp mot Aranäs i en match där vi inte hade marginalerna på vår sida om man uttrycker sig så. Väl kämpat och lag 2, ni var värda en match till MINST i denna cupen!!  Lag 1 fick en mycket tuff start på slutspelet då Slavia Praha stod för motståndet i en match som till en början såg ut att gå vägen relativ enkelt, men sedan tog det tvärstopp och de åt sig närmare och närmare innan Heidtjejerna tog sig samman och vann matchen.  Fredagens kvartsfinal mot Lugi blev inte alls en lika tuff match som morgonens och tjejerna kunde går till sängs på fredagen och förbereda sig på semifinal mot lokalkonkurrenten från Partille. 

 

Semi-matchen mot IK Sävehof går nog till historien som F11s bästa hittills. Ett helt perfekt försvarsspel kombinerat med en målvakt som tog allt och lite till gjorde att Heid kunde dra ifrån tidigt. Final igen!! Mitt på dagen i strålande sol med vajande fanor var det så dags för final. Motståndet AGF Aarhus visade sig bli övermäktiga och tjejerna fick jaga matchen igenom. Till sist stod laget där med en silverpokal. Besvikna för stunden men jag hoppas att de känner stolthet nu och att de kände det stöd och engagemang som hela truppen visade dom och som många i klubben bidrog till genom att ställa upp på läktaren med trummor och hejjarrop. Vilket lag ni är! Hela gänget! 

 

Det som ger en ledare extra glädje med detta laget är att ni är så fina mot varandra, både på och utanför planen. Även i de tuffaste stunderna söker de upp varandra och erbjuder tröst och peppning.  Laget före jaget! 

 

Nu tar vi en paus från den gemensamma träningen och håller igång själv. Ses igen i början av augusti, vi ledare är taggade, hoppas att ni också är det!!

 
Våra sponsorer