SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Handboll
P2006 - grupp

Välkomna till Pojkar 06.

 

Säsongen 2021/2022 spelar vi i Handbollsförbundet Väst serie P16-15. Vill du se uppdateringar från träningar, matcher och cuper är du välkommen att följa oss på instagram @bkheidp06 

 

Är du spelare som söker en större utmaning? Hör av dig till oss, vi behöver bli fler i vårt lag. 

 

Vi tränar säsongen 2021/2022 (alltid samling 15 minuter före nedanstående tid). 

 

Måndagar 19.15 - 21.45 Heidhallen (ute / inne)

Onsdagar 16.45 - 18.45 Frölunda Kulturhus

Fredagar 16.30 - 18.45 Heidhallen (ute / inne)

 

Glöm inte hopprep och en frukt/annat mellanmål

A-pojkarnas säsong fortsätter även efter Örebro
2021-10-14 09:28
Time-out med fyra minuter kvar och 1 mål ner

Sedan segervrålen över Örebro tystnat har pojkar 06 fortsatt sin handbollssäsong med seriematcher och USM med tuffa med lärorika matcher.

Örebro Cup 2021
2021-09-19 17:48

Under helgen har klubben pojkar 06 återigen varit i hetluften genom deltagandet i Örebro Cup. Genom ett intensivt arbete och en jäkla inställning kunde ännu en guldmedalj bärgas hem till Heidhallen.

Göteborg Cup 2021
2021-09-17 04:40

Under helgen 10-12 september arrangerar våra grannar i väst en stor och omfattande cup som går under namnet Göteborg Cup. Konceptet är lyckat och ger de deltagande lagen bra matcher någon eller några helger innan det blir skarpt läge i och med seriespelets start. Liksom förra året har arrangören på ett mycket strukturerat och ordnat sätt lyckas få till bra matcher men samtidigt upprätthålla de restriktioner som situationen kräver.

 

Till årets upplaga av cupen hade dessutom majoriteten av landets bättre lag i vår åldersgrupp valt att anmäla sig, vilket kryddade turneringen lite extra. Utifrån de bättre lagen kunde vi sakna några, men de hade giltigt förfall då de valt att delta i andra cuper samma helg.

 

För vår del startade cupen tidigt under lördagen med spel mot Lödde Vikings. Ett lag på den absoluta toppen i den skånska tabellen och även om vi inte tidigare hade mött laget, så var det med respekt och en ödmjuk känsla som vi ställde upp till avkast. I matchen prövade vi våra starter och att trycka lite extra i andra fas vilket blev starten på seger. När domaren blåste av matchen kunde vi konstatera att premiären blev som vi ville och seger med 3 mål.

 

Näst på tur var Sollentuna HK. Ett lag som inte riktigt kunde komma i kontakt med oss. Vi kunde ganska avslappnat, men ändå med en riktig dipp i mitten av matchen titulera oss som segrare.

 

Mot Redbergslid kom motgången. Vi hade inte direkt flyt med våra avslut, svängdörrar bakåt och när motståndaren dessutom får träff i alla situationer bakåt så är förlusten med uddamål ett faktum. Matchen blev en riktig besvikelse och vi kan så här i efterhand konstatera att vi inte spelat som lag, utan snarare enskilda spelare som var för sig försökt sig på olika saker. Sådant går inte mot ett rutinerat och skickligt lag som RIK, och med ett skarpt budskap från ledarna avslutades lördagen.

 

Genom förlusten mot RIK skulle spelgruppen komma att bestå av tre lag i toppen på samma poäng men där vi – genom ett avancerat räknesystem innehållandes både målskillnad och inbördes möte kom att bli grupp – etta, och söndagens spel blev således mot andra gruppettor. Just slutspelsdetaljen var en anpassning till rådande omständigheter, vilket gjorde att från cupens ursprungliga lag hade nu fem av dessa utkristalliserats som toppen, och här var vi med.

 

Motståndare i slutspelsmatch blev – föga oväntat – Backa HK. Matchen var av derbykaraktär och känslorna därefter. Vi kunde hålla jämna steg med Backa och enkelt uttryckt kan sägas att vi bytte mål med varandra. Matchen kännetecknades i stort av ett tufft försvarsspel, där våra stora spelare ställdes med Backas stora spelare. Med detta smälldes det på ordentligt i schyssta fighter. Efter åtta minuter i andra halvlek släppte vi garden och under 2 minuter tappade vi markeringen på en av Backas nyckelspelare som då enkelt och från sex meter kunde kasta in tre tunga mål. När domaren blåste av hade Backa – än en gång – besegrat oss med några få mål och vi var därigenom utslagna ur turneringen.

 

Helgen bjöd på två vinster och två förluster. Ett rakt igenom acceptabelt resultat siffermässigt. Ser vi på prestationer så är det istället mycket bättre. Vi har haft turen att möta några av landets bästa lag i riktigt tuffa matcher. När vi har förlorat har vi gjort det med knappa siffror och våra motståndare har definitivt fått kämpa för seger.

 

Nu är vi igång!

 

Föreningsläger 2021
2021-09-17 04:13

Efter många års väntan kunde vi äntligen få möjlighet att delta i ett läger där flertalet av Heidlagen deltog. Årets upplaga av föreningsläger hade med tanke på den speciella situation som råder tvingats till omfattande anpassningar för att vara så säker den bara kan vara, men trots alla restriktioner och anpassningar blev lägret lyckat.

 

Under en lördag och söndag kunde vi få till fyra bra träningspass och därutöver en träningsmatch mot Strömstad HK, ett lag som vi inte stött på tidigare. Om vi börjar referera till träningarna så överraskades vi av att dessa inte var så konditionskrävande som brukligt utan att vi istället kunde fokusera på smådetaljer och mejsla in dessa ordentligt. Detta kan ha varit en framgångsfaktor i träningsmatchen mot Strömstad där vi fick ett kvitto på att våra starter och avtal fungerade, även i stressade situationer.

 

Under söndagens träningsmorgon kände vi igen oss bättre då dagen startade med ett längre, men lugnare joggingpass för att starta upp dagen.

 

Avslutningsvis valde vi att besöka våra yngre kamrater och hjälpa till på deras träningar. Det var riktigt roligt att få hjälpa till, och vi ser fram emot att träffa er alla i Heidhallen igen.

 

BK HEID P06 - Träningsläger 2021
2021-08-30 18:05

Bollklubben pojkar 06 har under den gångna helgen återigen besökt Henåns IF på Orust och där haft ett intensivt träningsläger fredag kväll till söndag eftermiddag.

 
Våra sponsorer
Handbollens Huvudsponsor
BK Heid i Sociala medier
Sponsorer SHE