SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott
Pojkar födda 2005-2008

Örebro Cup 2021
2021-09-19 17:48

Under helgen har klubben pojkar 06 återigen varit i hetluften genom deltagandet i Örebro Cup. Genom ett intensivt arbete och en jäkla inställning kunde ännu en guldmedalj bärgas hem till Heidhallen.

Inledningen på säsong 2021/2022 kan knappast ha varit mer intensiv för klubbens A-pojkar, då laget varit igång fyra helger på rad med avslutet i Örebro gångna helgen.

 

Vi startade efter en sovmorgon mot Kungälvs HK. Matchens genomförande var en riktig överraskning för oss. Enkelt sammanfattat kan sägas att absolut ingenting fungerade och när dessutom inställningen och vilja att kriga helt brister, ja då kan man inte vinna. Förlust i cupens öppningsmatch svider extra mycket och särskilt mycket i ett västkustderby som dessutom toppades upp med vårt DamA lag som följde upp BK Heid vs Kungälvs HK kampen med samma resultat.

 

Under pausen genomfördes allvarliga enskilda samtal och kontemplation i den högra skolan. Mot Vintrosa kunde vi spela till oss ett likaresultat och på något märkligt sätt (genom cupens poäng och gruppberäkning) skulle kampen om A-slutspel leva vidare och inte avgöras förrän på lördagskvällen och matchen mot Västerås/Irsta. Här såg vi en annan inställning. Killarna började köra fullt ut, och följa de avtal som upprättas. När vi gör det vi ska och dessutom smäller på i kamperna bakåt, kan resultatet inte bli annat än seger. Genom en målskillnadsaffär slutade vi på andra plats, och trots den sorgliga inledningen var vi klara för semi-final mot gruppsegrararen Skåre HK.

 

Semi-finalen genomfördes med högt tempo, vilja och kamp. Skåres farliga sida (den högra) kunde neutraliseras och därigenom fick de inte särskilt många lägen mot mål. När dessutom Ragge storspelar så är det vi som spelar final.

 

Finalspelet blev mot KFUM Trollhättan. I denna match satsade vi stenhårt på försvarsarbetet och i halvlek hade motståndarna endast gjort ett mål. När vi dessutom startar andra halvlek med att trycka dit tre snabba avslutades finalen utan särskilt stor dramatik och med detta bärgas ännu en guldmedalj hem till Järnbrott genom Pojkar 06 försorg.

 

Turneringen i Örebro bjöd på en rad fina överraskningar. Vi hade möjlighet att testa några nymodigheter och positioner vilket verkar fungera bra. I de avslutande matcherna var vi riktigt duktiga. Efter två timmars resa är det så dags att göra en halvhalt i Skara, där vi i skrivande stund laddar upp för seriepremiär i Handbollsförbundets serie P16-15 nivå 1. Här kommer trötta ben få motiveras med en vilja och inställningen. Hur det går i den matchen? Titta in på vårt instagram @bkheidp06

 
Våra sponsorer