SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott
F2009 - grupp

Hellton cup 26-28 november
2021-12-03 11:16

Helgen 26-28 november åkte flickor-09 till Karlstad på Hellton cup. Äventyret inleddes redan på fredag fm då SJ ställde in tåget vi skulle åka med. Rådiga ledare, flexibla barn och föräldrar samt snabbfotade Bergkvara buss löste dock situationen bra och straxt efter 20:30 rullade laget in i Karlstad och Scandic Winn där inkvarteringen skulle ske. Snabb läggning fick det bli då väckningen var satt till 6:30 på grund av tidig matchstart. Trötta tjejer släpade sig till frukosten och kostcirkelns alla hörn uppnåddes nog inte riktigt men kan sylt räknas som bär/vitaminer så är vi nog nära i alla fall… Hela truppen promenerade därefter till Tingvalla hallarna där vi skulle inleda matchspelet. Där spelade lag Svart ”chillalaget” alla sina matcher på lördagen medan lag röd ”bussåkargänget” fick hasta fram och tillbaka mellan maten och den avlägsna hallen. Matchspelet var det dock inget att klaga på, det blev 3 raka stabila segrar för lag Röd. För lag Svart var förutsättningarna glasklara efter 2 vinter på fm, vinst även i sista matchen var ett måste annars skulle vi ställas mot Heid röd i kvartsfinalen på söndag morgon. Matchen mot duktiga Koboltn böljade fram och tillbaka men vi hade svårt att få stopp på deras övergångsspel och till sist fick vi se oss besegrade med 1 mål.

 

En grupp etta och en grupp tvåa innebar att vi tagit oss till A-slutspel men också att vi dessvärre tvingades möta varandra på förmiddagen i kvartsfinal. Matchen var jämn och lite nervös men på slutet drog lag svart ifrån lite och stod till slut som segrare. Semifinal väntade mot ytterligare ett av de norska lagen från Koboltn. Ivrig påhejade av kamraterna från lag Röd gjorde samtliga spelare i lag Svart en topp-match och vi gav inte norskorna en chans , från första till sista minut var matchen vår. Segerresultatet blev till slut hela 15-5 efter en av dom bästa matcherna jag någonsin sett vårt lag spela. Vilken insats av ALLA!

 

Finaldags och där skulle vi åter ställas mot Koboltns lag som vi mött i gruppspelet. Dom visade sig vara lite för starka för oss och vi hamnade i jaktläget redan från start. Vi knaprade in och knaprade in men till slut rann tiden ifrån oss och vi föll med flaggan i topp. Heja Heid! Silver!

 

Summan av kardemumman: en härlig cup, roliga matcher, ett gott gäng ledare och en fantastisk grupp tjejer. Det är så enkelt att vara på cup med er när ni är som ni är! Tack! 

 

Nu taggar vi redan upp för nästa cup!!

/Anna och ledarna

 
Våra sponsorer
Handbollens Huvudpartner
Sponsorer SHE