SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott
Pojkar födda 2005-2008

A-pojkarnas säsong fortsätter även efter Örebro
2021-10-14 09:28
Time-out med fyra minuter kvar och 1 mål ner

Sedan segervrålen över Örebro tystnat har pojkar 06 fortsatt sin handbollssäsong med seriematcher och USM med tuffa med lärorika matcher.

 

Direkt efter Örebro startade seriespelet i den serie som går under beteckningen nivå 1, vilket innebär att det är distriktets absolut bästa lag av främst pojkar 05 (men med inslag av spelare födda 06) som matchas mot varandra. I vårt fall hade vi turen att lottas mot Skara och detta på söndagen. Således beslutade vi oss för att spela matchen på vägen hem. Skara hade gjort sin läxa och genom avancerad underrättelseinhämtning konstaterat att vi hela helgen spelat cup och deras inledande strategi kom att vara att försöka springa sönder oss. De ett år äldre spelarna chockade oss och kom att direkt ge några måls underläge där vi hela tiden hade en ganska rejäl uppförsbacke efter inledningen. Trots detta gav vi inte upp, utan fortsatte att springa och när vi var tre mål ifrån tvingades Skara till en time-out där coachens direkta feedback ljudade över hela slätten. Helt resultatlös var inte den direkta feedbacken och vi fick till slut ge oss med 8 mål, vilket vi på det hela taget är nöjda med.

 

Därefter har vi spelat två ytterligare seriematcher. Vi hade en vittring på hemmaplan mot våra lokalkonkurrenter Torslanda, men faller på defensiven. Seriens höjdpunkt är sannolikt matchen mot Redbergslids jämnåriga lag. Ett lag där vi har många personliga kontakter och tidvis även tränar tillsammans med några av dem. Med detta sagt är det en prestigematch som går lite utöver det normala. Ska man ta statistiken till hjälp så är det sannolikt en liten övervägande fördel RIK. Matchen inleddes med att våra killar tog kommandot med besked. Därefter slappnade vi av något för mycket och lät RIK komma ikapp. I halvlek skiljde det ett mål till vår fördel. I andra halvlek kom rutinen att avgöra. Redbergslid spelar ett mycket snabbare spel än vad vi tidigare har sett de göra och deras tuffa satsningar på utsidan våra tvåor får utdelning samtidigt som vi bränner alltför mycket. Därmed kan RIK gå om med tio minuter kvar av matchen. Vi kämpar på och med fyra minuter kvar lyckas vi få till ett läge med endast ett mål ner. Här tar vi time-outen och lägger upp en taktik. Tyvärr drabbas vi av en utvisning i detta skede vilket gör att den uppgjorda planen fick göras om samtidigt som RIK ångar på. Än en gång slutar prestigemötet i nederlag.

 

I den andra serien vi spelar i, har vi nu fått testa på en ny-gammal bekantskap. Nämligen sammandrag - vilket vi inte haft sedan tiden på minihandbollsplan. Syftet med att skapa en sammandragsserie för äldre ungdomar är att kunna spela flera matcher på samma dag vilket gör att de lag med allra längst resa kan undvika att resa så ofta. Det negativa är då istället att matcherna sker vid färre tillfällen och det gäller med andra ord att vara tillgänglig och frisk när matcherna väl spelas. Här skedde premiären den gångna helgen mot HK Varberg och Mölndal/Nord. Som första motståndare hade vi Varberg, ett lag som vi i princip aldrig har mött innan. En av våra bärande tankar med serien är att testa spelare på positioner de normalt sätt inte spelar på, och därmed får man också ha stor förståelse för att det tar tid att hitta varandra. Trots nyheten så anpassar sig killarna mycket bra och även om Varberg denna gång går segrande från matchen så har våra killar fått möjlighet utmana sig själv. Tre timmar senare var motståndarna Mölndal/Nord. Efter lite taktik och reorganisering valde vi att i sammandragsandra återta spelmetoden 3-3 bakåt för att testa även detta. Här är det tydligt enskilt försvarsspel och fotarbete som är nyckeln till framgång. De inledande utmaningarna som killarna hade under matchen mot Varberg var som bortblåst och Heid kunde efter 50 minuter konstaterar sig som överlägsna segrare.

 

Förutom de beskrivna seriematcherna har laget också haft förmånen att få starta upp årets ungdoms-SM vilket spelades på nära nog hemmaplan, nämligen Kungsbacka sporthall. Motståndarna var arrangören HK Aranäs, RP IF och HK Country. USM spelas i år med ojämna år, och när vi ställs inför motståndarnas ”förstalag” så är det tydligt vad ett års skillnad kan göra. Vi är riktigt nära RP IF men får till slut ge oss med fem mål ner, vilket i sig var en måste match för att gå direkt till steg 3. Genom att vi har två förluster och en seger (mot HK Country) måste vi således passera steg 2 vilket sker i slutet på november.

 
Våra sponsorer