SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott
Pojkar födda 2005-2008

BK HEID P06 – Hösten 2021
2021-12-22 22:11

Med bara två dagar kvar till julafton är det så dags för bollklubbens äldsta pojklag att ta ett kortare juluppehåll och vila upp sig inför vårens utmaningar. Samtidigt är det också tid för att göra en återblick kring en höst som på olika sätt och vis varit utmanande men också utvecklande.

Vi har spelat i två olika serienivåer. Dels i den avsevärt svårare serien, som i dagligt tal kallas nivå 1. Här spelar distriktets allra bästa lag, och inte sällan av en mix av pojkar födda 05 och 06. I vårt lag har vi som alla vet endast två pojkar födda 05 vilket gör att vi ofta kommit lite väl lätta in i matcherna och därigenom fått oss rejäla genomkörare och ibland överkörare. Trots detta har inställningen varit mycket god och en del matcher, där motståndarna – på pappret – borde varit betydligt mer överlägsna har vi tvingat de till både en och två time-outer innan de fått ordning på sitt spel. Själva har vi varit aggressiva i försvarsspelet, men haft lite väl många tekniska fel. Här kommer vi träna vidare för att förhoppningsvis kunna rätta till detta inför returmötena. Ser vi till de matcher dom vi spelat mot de andra 06:lagen så har vi spelat både vinster och förluster vilket får anses vara en mer ärlig värdemätare då dessa lag är i samma situation som vi själva.

 

I den andra, lite mer komplicerade sammandragsserien har vi också gjort en utvecklande resa. Genom att serien genomförs i med två täta matcher per tillfälle har vi skapat oss kondition och en vilja att kämpa vidare, fast tröttheten är påfallande. Vi ägnar oss åt att laborera med både speluppsättning där vi roterar på både 9M och 6M som spelmoment. Genom att vi är de spelare vi är får många (för??) mycket speltid vilket utvecklar. Vi har också lärt oss att vissa lag är betydligt svårare att möta, men att vi med rätt inställning kommer kunna påverka dessa. Här ska det bli spännande inför returen i vår!

 

Vi har också tagit emot spelare både från den internationella och nationella arenan och de har alla kommit in bra i laget. Riktigt roligt, och ni är alla varmt välkomna in i Heidfamiljen.

 

Nu i juletid var vår plan att delta i Lundaspelen och Tygrikesnatta. Kända orsaker har gjort att dessa två cuper är inställda. Vi hoppas att de åtgärder som nu sätts in kan räcka för att hejda pandemins framfart, och att vi senare i vår får möjligheten att tillsammans med andra Heidlag åka till Danmark och senare Hallsberg.

 

Vi i A-pojkarna vill därmed önska alla en god jul och ett gott nytt år!

 

 
Våra sponsorer