SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
BK Heid
Vi är bollklubben från Järnbrott
Pojkar födda 2005-2008

Träningscup Stora Höga 12 - 13 juni
2021-06-15 12:34

Efter lång tid utan match blev bollklubbens äldsta pojklag inbjudna till en träningsturnering i Stora Höga. Under den ofrivilligt matchslösa tiden har laget tränat på ordentligt, vilket av killarna sannolikt kommer bli ihågkommen som den längsta försäsongsträningen någonsin. Turneringen gav ett kvitto på att hård träning lönar sig. 

Under pandemiåren har antalet matcher varit högst begränsade och även om vi tidigt under hösten 2020 fick spela några enstaka så kändes det närmast som en retfull "teaser" snarare än ordentligt matchspel. Det var därför med stor tacksamhet och glädje som vi mottog ett erbjudande från Stenungsund HK att under delta i ett arrangemang med inbjudna lag från Göteborgsområdet. Detta skulle också kunna ge ett kvitto på hur vi har tränat under året, och en temperaturmätare hur det kan se ut mot de äldre spelarna i klass P16-15. 

 

Vi var inlottade i en spelgrupp med våra närmast oskiljaktiga kamrater från Redbergslid P06:or som för säsongen blivit förstärkta med ett antal spelare från andra klubbar. Således ett helt annat Redbergslid som därigenom och sannolikt på grund av bra träning under ledning av den inte helt okände Zuta (d.ä) vuxit några storlekar, och som det visade sig - till en sådan grad - att vi blev helt utspelade. Allt som kunde gå fel gick fel, och i egentlig mening så gjorde vi en dålig match. Men alla lag har alltid i en turnering en dålig match, och föga oväntat så var vår sämsta match också premiären. Därefter väntade Torslanda. Ett lag som alltid kan överaska och manövrerar skickligt mellan spelsinne, tempo och kraft. Här var vi dock förberedda och kunde ganska enkelt ta bort deras allra skickligaste spelare samtidigt som vi istället började spela handboll för varandra. Gör vi det så är vi ett riktigt bra lag vilket också ger oss seger denna lördag eftermiddag.

 

Under söndagen skulle vi ställas mot Stenungsunds två blandade ålderslag. Här fick vi på allvar se vad ett år äldre (två år äldre för våra 07:or) kan göra. Stenungsund var storväxta och klippkorten i stadens gym måste vara välanvända. Det var med viss respekt som vi tog oss an uppgiften. Våra spelare är inte rädda för kraft och tyngd och när vi kombinerar det med två målvakter i storklass så är vi svårslagna. 

 

Genom de två avslutande segrarna mot Stenungssund så kan vi summera träningsmatcherna med att säga att vår träning under året har varit tillräckligt bra. Vi kan möta snabbare och tekniska spelare men vi kan också klara oss mot spelare som är både 10 centimeter längre och 20 kilo tyngre, genom att vi spelar med finess och teknik. 

 

Vi inleder veckan med en träningsmatch mot Särökometerna HK och därefter ska det enligt kalendern vara matchfritt, men där tränings pågår fram till och med vecka 27. Sen är vi igång på allvar och hoppas på en match och cuptät säsong!

 

För rörliga filmer och kommentarer så följ oss på instagram under @bkheidp06

 
Våra sponsorer