Hoppa till sidans innehåll

Nu tar vi sikte på en ny säsong med ny organisation

18 APR 2020 08:52
Styrelsen har en tid jobbat med att skissa på en ny organisation i BK Heid
Syftet med förändringen är att vi vill bli bättre på alla fronter, att vi vill få fler att välja Heid och att få fler att stanna hos oss.
  • Uppdaterad: 18 APR 2020 08:52

Vi tror att en stark organisation med hög handbollskompetens, sund ekonomi och god föreningskänsla är vägen dit. Och ska vi lyckas måste organisationen stå på stadiga ben där alla drar åt samma håll.

En förändring är att vi kommer att jobba med vår ungdomsverksamhet i två olika handbollsgrupper där en grupp fokuserar på B-ungdom upp till elit.

Den gruppen leds av BK Heids sportchef och har bl a följande innehåll:

¡Ansvarar för handbollen i:

¡A-lag

¡Heid U

¡A-ungdom U15-16

¡B-ungdom U 13-14

¡USM

¡Tränare o ledare för lagen

Tanken är här att sportchefens (CK) handbollskompetens ska komma våra äldre ungdomar samt dess tränare/ledare till del. Därför gör vi sportchefen till ansvarig för våra äldre ungdomar. Vi har ett par starka årskullar på väg upp i åldrarna och vi vill se till att alla våra spelare får en rejäl chans att blir så bra de bara vill och kan. I den här gruppen, som leds av sportchefen, sätter vi mål för deltagande i cuper, USM o s v. Ambitionen på sikt är också att vi ska ha ansvariga arvoderade ledare åtminstone från A-ungdom och uppåt. Vi ska också erbjuda våra ungdomar specialträningar för olika positioner.

Nästa grupp är något vi kallar Framtidsgruppen, den leds av arvoderad handbollsledare, den har följande uppdrag:

 ¡Ansvarar för C-ungdom (U11-12) och yngre inkl Handbollskola och Bollekis

¡Ansvarar för arrangemang minihandboll

¡Ansvarar för rekrytering av barn och unga till BK Heid

¡Handboll i skolan

¡Planering för gemensam cup och träningsläger tillsammans med Sportchef

Vi tror att det är bättre fokus på verksamheten för våra yngsta om deras verksamhet hamnar i ett eget sammanhang. Tanken är här att den som leder den här gruppen också ska ta hand om Handboll i skolan och vi ska finansiera detta med en grupp sponsorer som särskilt vill stödja verksamhet för de allra yngsta.

En tredje del i handbollsorganisationen är att vi till vårt elitlag har ytterligare en meriterad - arvoderad - elittränare som assisterande till sportchefen/huvudtränaren. Detta för att sportchefen ska ha tid till ungdomsverksamheten. Den assisterande tränaren ska dessutom leda a-lagets övriga stödfunktioner.

En fjärde är administrationen av vår verksamhet. Här har vi olika vägar att gå, en av dem är att vi rekryterar en administratör på deltid, en annan är att vi söker en person på heltid som ska arbeta både med admin och marknadsföring/sälj, alltså en delad tjänst. Styrelsen kommer fortsatt att jobba med den här frågan. Vi har på grund av pandemin en hel del ekonomiska spörsmål att hantera innan vi är klara med den här delen.

Vi kommer förstås att fortsätta arbeta med grupper som, Kafégrupp, Mediagrupp, Marknadsgrupp, Ekonomigrupp, Elitgrupp, Evenemangsgrupp och en del andra som vi tidigare meddelat (Camp, Hall, Gym o s v).

Alla ni som känner att ni vill vara med att bygga ett starkt BK Heid är förstås varmt välkomna att vara med.

Avslutningsvis; det är förstås oerhört frustrerande att vår sport och våra ungdomar har en vår som innehåller alldeles för lite handboll. Detta är inget någon av oss kan råda över. Blir detta mer långvarigt kommer vi att söka träningsplaner med konstgräs och handbollsmål. Vi har i dagarna också sökt portabla handbollsmål som våra lag kan använda.

M V H

Thomas Clausson

Skribent: Richard Stikkelorum
Epost: This is a mailto link

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info