Hoppa till sidans innehåll

Medgångar och motgångar i Rödspette Cup för P06

30 APR 2019 07:26
Under påskhelgen var bollklubbens pojkar födda 06 i danska Fredrikshamn för att delta i Rödspette Cup. Gruppspelet som genomfördes under fredagen och lördagen ställdes vi inför lag från Norge, Tyskland och Danmark.
  • Skapad: 30 APR 2019 07:26

Sin vana trogen inledde killarna turneringen på ett svajigt och i ärlighetens namn inte alls betryggande sätt. Försvarsmässigt så hade motståndarna luckor att man ”kunde köra förbi med häst och vagn” samtidigt som anfallsspelet haltade. En förklaring kan vara att vi under spelåret i huvudsak tränat med mindre bollar än vad man spelar med i Danmark, och därigenom tappade både en och två bollar. Turneringens första match mot det danska laget slutade med en förlust med två mål.

Matchuppehållet ägnades åt allvarliga samtal och mentala förberedelser vilket Konneruds IF skulle få lov att känna på. Killarna var revanschsugna efter första förlusten och från första matchminut tog vi kommandot och vägrade släppa något enkelt bakåt samtidigt som vår målvakt storspelade. Vi kan också konstatera att framåt spelar vi enligt uppgjorda planer där våra startkombinationer fungerade perfekt. När domaren blåste av matchen var vi segrare med siffrorna 15-7.

Tidiga morgonmatcher är sällan något som våra killar uppskattar. Särskilt utmananade är det när vi inte har en aning om hur motståndarna spelar, vilket är naturligt när vi inte sett de tidigare. Tyska Henstedt-Ulzburg var dock inga större problem och här kunde vi dra ifrån med en seger 20-12.

Sista gruppspelsmatchen mot Bremerhafen skulle bli viktigt inför placeringen till slutspel. Genom vår seger med siffrorna 18-12 kunde vi med hjälp av andra matchers resultat sluta som etta i gruppen och därmed säkra en plats i åttondelsfinal i A-slutspelet.

Någon handbollsexpert har uttryckt att det är först när slutspelet startar som turneringen är igång på riktigt. Helt klart är det i alla fall att i ett A-slutspel så kämpar de allra bästa lagen om att ta sig vidare. Norska HTU hade precis som vi tre segrar och en förlust i gruppspelet och utifrån gruppresultaten var det två helt jämbördiga lag som skulle mötas. Så skulle matchen också komma att spelas. En liten ledning blev lika och därefter ett litet underläge. I matchens slutminuter lyckades vi ta över matchen till vår fördel och med minsta möjliga marginal var vi i kvartsfinal.

Kvartsfinalen skulle bli ett västsvenskt derby på bortaplan när vi ställdes mot de blå-vita giganterna Redbergslid, ett lag som vi kan innan och utan. RIK spelade ett bra spel samtidigt som vi inte riktigt kunde få utdelning på våra kombinationer. För att dessutom göra spelet svårare taktikanpassade RIK sitt försvarsspel genom användande av punktmarkering, vilket vi av naturliga skäl inte är helt vana vid eftersom det inte är tillåtet i Sverige. Trots detta hade vi i ett läge av matchen en ledning på tre mål, som mycket väl kunde stängt matchen om inte ”men” fanns. RIK lyckades gå upp i ledning med ett mål och i en ren kraftansträngning så fick vi ordnat till oss en förlängning på 5 minuter. Tyvärr så drabbades vi av en straff och utvisning med mindre än två minuter kvar av förlängningen och denna gång fick vi se oss besegrade av RIK som i sin tur mycket välförtjänst tog sig till en hedrande finalplats. Med detta avslutades spelet i vår första utomlandsturnering.

Vi kan konstatera att killarna definitivt har att göra i den absoluta toppen, inte bara i turneringar på hemmaplan utan också mot lag från andra nationer. Vi börjar få till ett aggressivt och tufft försvarsspel samtidigt som vi får utdelning på våra startkombinationer. Vad vi också kan se är att även om det spelas lite mer fysiskt tuffare utomlands, så står killarna pall för trycket vilket är roligt att se.

Förutom att delta i Rödspette Cup har vi också deltagit i OLKA sportresors tävling som går ut på att publicera lagets bilder och filmer på instagram. Även om vi inte lyckades fullt ut i turneringen så tog vi hem första priset i denna tävling, vilket innebär att nästa års deltagaravgift till Rödspette Cup är säkrad. Vi hoppas och tror dock att vi är bättre handbollsspelare än dansare. Stort tack till dansledare Grund från FA som coachade oss in i denna seger. För att se filmen som tar oss till Rödspette Cup 2020, så gå in på instagram och bkheidp06

Vi vill passa på att tacka alla våra trogna följare och supportrar för allt massivt stöd. Bilden utvisande den söndertrummade trumman får illustrera killarnas känsla efter förlusten, men med vetskapen att är bara att vända på trumman så går det att slå där med. Vänd på det trasiga och kom igen!

Nu väntar några veckors träningsuppehåll för att i mitten på maj börja förbereda sig inför Järnvägen Cup. Där kommer vi vara starka och redo för nya tuffa matcher.

Skribent: David Fagerberg, P06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info