Heid satsar vidare på Handboll i skolan

08 APR 2019 19:25
En student med känsla för Heid ska jobbare vidare med projektet Handboll i skolan. Malin Karlsson, 28-årig universitetsstuderande, ska kommande säsong få ännu fler ungar till handboll och till Heidhallen.

• Uppdaterad: 08 APR 2019 19:25

Skolprojektet, som funnits länge i Göteborgsregionen, genomförs i samarbete med Handbollförbundet Väst och har det goda syftet att introducera handbollen i skolorna och därigenom rekrytera nya spelare till klubben.

BK Heid har sedan många år drygt 20 skolor att bearbeta i det geografiska närområdet och Handboll i skolan har genom åren fört många talanger till Heidhallen.

– Det ska bli riktigt roligt att få jobba med detta positiva projekt, säger Malin Karlsson, som har en gedigen idrottsbakgrund om än inte på handbollsplanen.

– Jag har spelat lite handboll, men ännu mer basket. Och jag har erfarenhet både som spelare och ungdomsledare. Och från basketen tar jag i det här uppdraget med mig just den där erfarenheten av att jobba med ungdomar, tillägger hon.

Heids ordförande Olle Fogelin konstaterar att Handboll i skolan är en viktig del för sporten att få nya utövare och en betydande verksamhet för att rekrytera unga till Heid.

– Malin kommer inledningsvis att stöttas av vår nye general manager Christer Karlsson som har det övergripande ansvaret. Sedan är det hon som kommer att jobba med eleverna ute i skolorna, säger han.

Finansieringen av den här verksamheten finansieras dels av Handbollförbundet Väst, dels av sponsorer.

#Viställerupp

Bildtext: Malin Karlsson kommer att jobba med Handboll i skolan för BK Heids räkning.

Skribent: Thomas Clausson, Mediagruppen BK Heid