Framgångar för Heids 06-tjejer

12 APR 2019 11:13
BK Heids starka F06-trupp gjorde en stark insats i Potatiscupen den gångna helgen.

• Skapad: 12 APR 2019 11:13

Tjejerna ställde upp med två lag, båda lagen gick till A-slutspel och ett av dem nådde ända till semifinalen.

Det lag som gick under beteckningen Heid 1 nådde a-slutspel genom att bli tvåa i gruppspelet efter segrar mot Kalmar och IFK Åmål och förlust mot Aranäs. I första slutspelsmatchen blev det dessvärre respass direkt mot ett av turneringens starkaste lag, Alingsås HK.

Heid 2 blev också tvåa i sin grupp efter segrar mot norska Torp IF och mot Stenungsunds HK. Däremot blev det en knapp förlust mot Hallby. I första slutspelsmatchen (sextondelen) besegrades Skåre, i åttondelen vann tjejerna mot Backa och i kvartsfinalen besegrades Kroppskultur 1. I semifinalen skulle dock Uddevallaklubben få revansch, där blev Kroppskultur 2 för svåra och det här laget vann sedan hela turneringen.

Nästa uppdrag för Heids duktiga 06-tjejer är påskhelgens Rødspætte cup i Danmark där två lagformationer kommer till spel.

Skribent: Thomas Clausson, F06