Hoppa till sidans innehåll

BK HEID P06 – USM steg II

01 DEC 2019 18:42
För ungdomar görs titeln om svenska mästare upp i en rad deltävlingar, så kallade steg, där ett visst antal vinster krävs för vidareavancemang från ett steg till nästkommande steg.
  • Skapad: 01 DEC 2019 18:42

För P06 del startade USM tävlingen i mitten på oktober då vi reste över en dag till Trollhättan och ställdes då mot HP Skövde och arrangören KFUM Trollhättan. Spelmässigt hade vi en bit kvar till de ett år äldre lagen vi mötte, men kunde ändå bjuda på ett imponerande motstånd men som tyvärr gav knappa förluster och därmed också en omväg via Steg II som vi denna helg spelat i kungliga huvudstaden.

Värd och arrangör var AIK, som närmast förknippas med fotboll, men som även har en stor handbollssektion med såväl seniorer och ungdomar. Förutom arrangörerna så hade även Gustavsberg, Brännan och Enköping varit tvungna att ta den långa och onödiga omvägen i steg 2.

Resen påbörjades under fredag eftermiddag med minibuss, och väl framme inkvarterades vi på Scandic Star i Sollentuna. Ett hotell som innan killarna gjorde entré i frukostmatsalen kunde stoltsera med fyra stjärnor i diverse turistguider på internet. Hur många stjärnor som hotellet har efter utcheckning har vi ingen närmare vetskap om, annat än att vi var otroligt nöjda med rum och mat, samtidigt som det ryktas att kocken tagit en spontan och hastig ledighet, samtidigt som han meddelat hotelledningen att han blivit anställd för att laga mat till människor och inte vargar.

På lördagsens förmiddag kunde spelarna ta det lugnt, slappa på hotellet och ladda upp på bästa sätt då vår första match var satt till klockan 13.30.

Klockan 13.30 blåste domaren igång matchen mot Enköping. Klockan 13.40 hade vi i stängt matchen. En nästan tiomålsledning i första utbildnings time-outen fick oss att slappna av, och Enköping tilläts göra några enkla mål. Vi valde i ett senare skede av matchen att återta initiativet och köra på. En stabil seger med 8 mål, och med detta kände vi att vi var i fas i vårt härliga spel som kännetecknat hösten.

Arrangörerna AIK skulle bli en munsbit. Som en gammal stridsvagn mullrade vi och körde över det som kom i vår väg. 40 minuter senare blåste domaren av matchen och bollklubben skrevs som segrare med 7 mål.

Kvällen ägnades åt mat (som alltid), och även en vistelse i hotellets SPA avdelning. Ledarna avkrävde ett högtidligt löfte av alla killar att sköta sig, och att ta det lugnt. Andra gäster kunde möjligen ta lite illa vid sig om fjorton grabbar ska, enligt egen uppfattning, slappna av i SPA. Om det möjligen en gång i tiden befann sig andra gäster när killarna kom dit vet vi ledare inte mycket om, men det vi vet är att Larsson badar gärna med kläderna på. Och nej, det blev inte mycket lugnare av att Larsson badar. Vattnet som forsade ur poolen på plan 8 var full tillräckligt för att göra ny is i Globen.

Söndag morgon och match igen. Vi ställdes mot Gustavsberg, eller Gurra som de kallar sig själva. Morgonmatcher är egentligen ingenting som passar oss särskilt väl, eftersom vi måste få tid att äta ordentligt med mat för att ladda våra spelare. Men av detta märktes inte mycket. Precis som mot Enköping så stängde vi matchen, och det gick fort. Att vi ändå släppte in 13 mål får anses vara slarv och kanske även svårt att hålla uppe koncentrationen i fyrtio minuter. Själva kastade vi in 30 mål, och några fler hade det kanske kunnat bli när avbytarna försökte lura domaren att blåsa in ytterligare ett mål.

USM har ett tabellräknesystem som vi inte är helt klara med. Sannolikt var vi genom segern mot Gurra klara för avancemang till Steg III, men för säkerhets skull så beslöt vi oss för att ge Brännans HF en bra match. Matchbilden skilde sig inte mycket från övriga matcher, men det är ändå lite speciellt att få lämna ett USM steg med fyra raka segrar i bagaget.

Ett avancemang till Steg III såg vi som självklart. Det är nu USM börjar. Vi är väl medvetna om att årets USM i huvudsak är tänkt att genomföras för åldersklassen 05, det vill säga 1 år äldre spelare och det är med stor ödmjukhet som vi tänker ta oss an steg III som för vår del spelas andra helgen i januari. Där samlas vinnarlagen, och det är där det kommer krävas extremt bra inställning och kampvilja. Det har alla spelare, och vi ska nu hem och vässa formen. Vi konstaterar som alltid att vi har en betydligt bättre fysik än andra lag. Vi kunde med lätthet springa över motståndarna och vi är riktigt svåra att möta försvarsmässigt då vi är starka och inte viker ner oss.

Vi vill också tacka alla medföljande. Det är helt otroligt att första advent se så många föräldrar som tagit sig till Solna med tåg, bil och flyg för att se oss spela. Vi vill också rikta ett tack till alla er därhemma som följt oss och skickat uppmuntrande kommentarer. Det är viktigt för sammanhållningen.

Eftersom ledarna tyckte vi har spelat bra, så belönar de oss med en dags träningsuppehåll. Men på tisdag är det dags igen för kondition, styrka och handbollsträning. Vila - det är ingenting som Heids pojkar 06 ägnar sig åt. Vi ger järnet – alltid!

Skribent: David Fagerberg, P06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info