Hoppa till sidans innehåll

BK HEID P06 – Säsongen som avslutades med en pandemi

18 APR 2020 07:40
För ålderklass P06 som under året deltagit i en rad cuper, sitt första SM steg och ett otal seriematcher kom avslutningen i mars lika plötsligt som oönskat.
  • Skapad: 18 APR 2020 07:40

P06-backträning-ruddalen

Vi var i ett intensivt uppladdningsskede för alla de cuper som brukar höra våren till, men hade också ett par viktiga seriematcher kvar. Av skäl som knappast kan ha gått någon förbi ställdes allt detta in, och den planerade försäsongsträning som ursprungligen borde starta någon gång i maj/juni fick tidigareläggas. Det är därför som det i ovanligt stor utsträckning samlas Heidungdomar i Ruddalen, och skiftar bekantskap med den uppförsbacke som kommit att bli både älskad och hatad av generationer av handbollspelare före våra P06:or. Även om den beryktade backen har ett stort inslag i vår träning (lite väl stort enligt några) så genomför vi även annan form av uppbyggnadsträning. Lagets nya samarbetspartner Nordic Wellness ser till att introducera oss i vad styrketräning bör innehålla för en handbollsspelare och vi kommer även ge oss på lite längre långdistanslöpningar. Helt utan boll kan vi dock inte vara, och inom kort kommer vi ha lite utomhusmatcher på konstgräs i avvaktan på att återigen få komma inomhus. I dessa tider gäller det också att ha lite roligt, och det ska vi ha när vi har blivit utmanade på beachvollyboll av bollklubbens flickor 06. Social distansering gäller även här!

 

I en tillbakablick på säsongen konstaterar vi att laget har gjort otroliga framsteg. Vi har lyckats att avancera till A-slutspel i samtliga cuper vi har deltagit i, och inte så sällan fått spela både semi-finaler och finaler. I Tygrikesnatta kunde vi löpa linan ut och återigen ta hem guldet till Heidhallen. När det gäller USM, så blandade vi prestationer men vi ska samtidigt ha med oss att motståndarna många gånger har varit ett år äldre, och det är därmed svårt att göra en rättvis jämförelse. Vad som däremot är konstant är seriematcher, där vi möter kamrater från andra föreningar. Inte sällan så har vi mött dessa lag regelbundet sedan tiden med minihandboll, och det är därför högst relevant att jämföra sig mot dessa lag. I tidigare års serier har vi spelat med både vinster och förluster men där huvuddelen av matcherna dock slutat med förluster. Årets serie skulle se helt annorlunda ut, där vi istället lyfte oss och spelade med huvuddelen vinster, och några få förluster. Spelmässigt ledde detta fram till en serieledning genom att bland annat under en höstlördag slå Göteborgs absoluta mästarlag - Backa HK – på deras egen hemmaplan. Tyvärr tappade vi bort serieledningen genom ett misstag baserat på underskattning och bristande motivation nere i Kungsbacka. Det är inte läge att göra en recension av samtliga spelade matcher, men att i en av Sveriges bästa serier hamna på bronsplats, med två mindre matcher spelade än övriga lag är en mycket bra prestation och värdemätare. Nu har vi pressen på oss till nästa år, vilket vi är redo att hantera.

Skribent: Richard Stikkelorum
Epost: This is a mailto link

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info