Hoppa till sidans innehåll

BK HEID F06 – USM Steg II

19 DEC 2019 19:22
Med 9 dagar kvar till julafton bruka de flesta vara fullt sysselsatta med julförberedelser som innefattar inköp av paket, lackning, rimning och knäckbakning.
  • Skapad: 19 DEC 2019 19:22

Så skulle det säkert kunna vara för bollklubbens tjejer födda 06, om inte SM spel stundade under helgen. Föräldrar och andra engagerade medlemmar hade gjort sitt yttersta för att föreningen skulle kunna anordna ett SM steg med en värdig inramning. Sportsligt så var förutsättningarna givna att i den inlottade fyrlagsgruppen med BK Heid, Kroppskultur, H43 Lund och Ludvika skulle endast gruppettan få avancera mot steg 3. Den tabellkunnige räknar snabbt att det innebär 3 spelmatcher, och för att vara säker på avancemang krävs tre segrar. Vid förlust så måste det vara mot rätt lag.

Genom starten mot skånska H43 var det många som såg avancemanget borta redan efter mardrömstarten med 6 mål ner redan efter 10 minuter. I klass F14 så ingår en utbildnings time-out, likt den som återfinns i seriespel. Denna en minuts time-out är tänkt att användas för tränarna att utbilda sin spelare. Vad tränarna sa under dessa 60 sekunder är från läkarplats oklart, men något särskilt måste det ha varit, eftersom det i de efterföljande minuterna var total Heiddominans. Vad tjejerna lärt sig är att en handbollsmatch varar i 40 minuter. Det går inte att släppa garden, och särskilt inte mot ett spelskickligt lag som H43. I ett skede hade H43 lyckats med samma prestation som vi själva gjorde efter de första 10 minuterna, och hade hämtat upp en 8 målsledning och stod med ett mål ifrån oss. Beslutsamhet och mod är två ingredienser som tillhör en handbollspelare och genom våghalsiga genombrott och ett försvar som växte ett par decimeter kunde segern bärgas med fyra härliga mål.

Under söndagsmorgonen ställdes vi mot Ludvika vilket består av uteslutande av 05:or. Att vara ett år äldre innebär inte per automatik att man är bättre, men inte helt sällan sammanfaller det med att man är starkare och mer van vid hårdare spel. Detta är dock ingenting som våra tjejer räds. I handboll brukar man tala om försvarsspelet som grunden för framgång. Så är det också i denna match. Tjejerna stod emot, även om vi från läktaren kan tänka oss att smällarna som gavs säkert gjorde mycket ont. När försvarsspelet sitter fungerar det också att trycka i andra fas. Efter en imponerande uppvisning så kunde vi konstatera ytterligare en tvåpoängare på kontot.

Sista matchen mot Kroppskultur skulle bli matchen om steg 3. Liksom vi hade Kropps två segrar. Vi hade dock på målskillnad ett lite bättre utgångsläge och med detta hade det räckt med ett kryss. Att spela på ett likaresultat är i handbollssammanhang ingenting som rekommenderas, och hör närmast till fotbollen. Därför gick tjejerna in med 100 procent från början. Länge stod matchen och vägde fram och tillbaka, där mål byttes mot mål. Till slut skulle en rad misstag fälla Kroppskultur. Stressade av situationen tog de snabba avslut, som vi kunde utnyttja till vår fördel. När vi dessutom gör fina inlöp från väster och höger ställer vi till det i försvaret. Att Kroppskultur kan göra sista målet på en tilldömd straff har mindre betydelse och genom segern är vi vidare i USM.

Det är med viss lättnad vi nu ser fram emot julstöket, och den vetskapen att vi nu tillhör de få lag i landet som är med om att spela steg 3 i årets USM. Steget spelas i februari, och det är nu USM kan sägas starta. I Steg 3 finns bara lag som är vinnare. De har alla krigat sig dit genom segrar och inget lag kommer frivilligt ge sig och åka ut. För att lyckas där kommer vi behöva öka träningsdosen, vinnarmentaliteten och utmaningen från P06 kommer vara att ta minst 2 längre konditionspass och 2 intervallpass under julledigheten – och det är ni väl med på tjejer?

Skribent: Ledarna F06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info