Hoppa till sidans innehåll

USM Steg 1 F16

15 OKT 2018 00:15
USM Steg 1 i Forshaga.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2018 00:15

För mig och Grund kändes det som att åka till helig mark när vi skulle till Forshaga. Själv så jobbade jag i många år på mattfabriken Forbo-Forshaga i Sisjön och Magnus har sålt bl a deras mattor under större delen av sitt liv. Men det visade sig att fabriken som en gång i tiden startade sin verksamhet i Forshaga flyttade till våra trakter redan 1909 så några spår fanns tyvärr inte kvar.

Redan när vi fick lottningen så kändes det som en bra chans att kunna vinna gruppen. Samtidigt så vet man ju aldrig. Vi visste inte så mycket om dom andra lagen. Det enda laget vi hade mött tidigare var Sollentuna och det var ett knappt år sen i steg 3 nere i Lund. Då förlorade vi! Den gången kom vi inte alls upp i nivå. Dock så är känslan i laget nu att vi är mycket lugnare och mer stabila som lag. Vi stressar inte längre upp oss även om det går emot periodvis under matcherna. Vår gissning var att matchen mot Sollentuna skulle bli den svåraste och det kändes därför bra att vi fick den matchen direkt när vi kom upp på lördagen.

Det var ett fokuserat lag som tog sin an samling, uppvärmning och match. Matchen kändes klar i stort sett direkt. Sollentuna skulle inte ha något att sätta emot. Den första halvleken innehåller i stort sett inga misstag från oss överhuvudtaget och det spelade ingen roll vilka spelare som kom in på plan. Alla presterade på hög nivå. 17-3 i halvlek blev 30-11 som slutresultat. I den andra matchen slog Forshaga Stenungsund med 6 bollar.

Vi bodde på Scandic i Karlstad och på lördagskvällen hade det ordnats med mat på O ‘Learys på ett jättebra sätt. Bra jobbat ni som bokar, fixar och sköter allt runtomkring så bra för oss!

För tjejerna så ordnades det bowling på kvällen. Jag stannade en liten stund och kollade och det var en fantastisk bowling det bjöds på. Världsklass!

Känslan inför söndagen var att vi satt oss i så bra läge som vi kunde. Vi bestämde oss för att inte ge bort någonting så samma fokus och samma rutiner gällde på söndagen som på lördagen. I den första matchen på morgonen slår Sollentuna Forshaga med uddamålet och tar ett grepp om andraplatsen.

Vi möter Stenungsund i våran första match för dagen och det var i första halvlek precis lika bra som i matchen mot Forshaga. 17-2 i halvlek och det är i den pausen som en av våra spelare tycker att vi skall trycka ännu mer på avkast vilket inte är så lätt när man bara har två avkast i första halvlek.

I andra halvlek så slarvar vi lite mer och tappar för första gången under helgen lite fokus men matchen vinns enkelt med 28-7. Bra gjort av samtliga igen!

I den sista omgången så slår först Sollentuna Stenungsund med 11 mål och vi är mer eller mindre klara segrare i gruppen. Vi hade dock ingen anledning att göra något annat än det som vi gjort hela helgen. Full fokus på att vinna matchen. Innan matchen så sa vi att detta är den svåraste matchen under hela helgen av flera anledningar. En är självklart det uppenbara att det var bara denna match kvar och dom andra var redan vunna. Men framförallt så skulle vi upp igen, en tredje gång, på samma fokuserade nivå som tidigare. Och detta inom ett dygn och det är inte lätt. Dessutom skulle vi möta hemmalaget som självklart skulle kämpa så mycket dom kunde. Matchen började också lite trevande från våran sida och Forshaga gjorde det jättebra till en början och hänger med bra fram till ledning för oss med 7-4 efter 10 minuter. Men därefter tryckte tjejerna gasen i botten och sprang ifrån Forshaga som självklart också tappar lite energi när deras chans till seger försvinner. Halvtid 18-5 och slutresultat 36-12. Åter igen presterade samtliga på topp.

Utan tvekan så fick vi en bra grupp men vi skall inte be om ursäkt för dom segrar vi tog i helgen. Laget presterade mer eller mindre felfritt i varje match och det oavsett vilka spelare som spelade. Jättebra gjort allihop och jag tycker att vi nu har tagit ett steg till som lag. Det finns ett annat lugn nu och en gemensam tro på det vi gör. Bra gjort alla som var med.

Vi tackar Forshaga för ett trevligt och bra ordnat arrangemang!

Vi i laget tackar alla som stöttade oss under helgen!

Skribent: Christian Lindberg, FA BK Heid
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info