Hoppa till sidans innehåll

Pojkar 06 deltagande i Skadevi Cup 2018

05 NOV 2018 19:30
Under helgen 2-4 november åkte Pojkar 06 till Västgötaslättens handbollsstad nummer 1 för att delta i Skadevi Cup i klass P12. Laget hade dessutom ett silver från föregående år att försvara och eventuellt förädla till en valör högre i cupstatusen.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2018 19:30

Nytt för i år var att laget ställde upp med två lag, och med detta var chanserna för avancemang dubbelt så höga jämfört med tidigare år.

Lag Svart inledde sin fredag på värsta tänkbara sätt. Laget hade drabbats av sjukdom på vägen upp till Skövde, som ställde till det i premiären förutom att laget dessutom inlottats i en mycket svår grupp med Stockholms stolthet Tumba och Göteborgsgiganterna Redbergslid. Sin vana trogen under cupspel inledde BK Heid avaktande och lite väl passivt, vilket renderade i två klara förluster. Fredagkvällen innebar lite meditation, pep-talk och enskild kontemplation och uppenbarligen en mycket framgångsrik sådan.

Lag Röd startade i sin tur i rasande fart på fredagen mot RP Linköping och Skuru i en fart som motståndarna inte på samma sätt kunde matcha. Genom ett föredömligt försvarsspel, framför allt mot RP Linköping konstaterades att vår målvakt i princip inte ens blev uppvärmd då motståndarna knappt kom fram och skjuta bollen mot mål. Fredagen innebar två enkla segrar och en skön känsla inför lördagen.

Som tidigare nämnts hade lag svart en fredagkväll med framgångsrik reflektion, och från sidan av plan kunde konstateras att det knappast var samma lag som spelade på lördagen. Fart och försvarspel blev lördagens kännetecken. Hemmalaget IFK Skövde kunde besegras med finess. Med resultatet från fredagen ställdes lag svart mot Skara i åttondelsfinal. Det goda spelet understött av hejarklacken från F06 gjorde att laget relativt enkelt ställdes i kvartsfinal mot Aranäs under söndagen. Aranäs var denna gång en nivå starkare än oss, och med förlustsiffrorna 7-12 avslutades Skadevi Cup för lag svart. Värt att nämna är att Aranäs senare vann B-finalen och det var således inget dåligt lag vi förlorade mot.

För lag svart innebar lördagen två matcher i gruppspelet. En tidig lördagsmorgon är aldrig bra för våra killar, men med hjälp av havregrynsgröt och kaffe (för en del) kunde Tidaholm och Alingsås besegras. Med fyra segrar i gruppen slutade laget etta, och gick därmed direkt till kvartsfinal som skulle spelas under söndagen mot IFK Skövde.

Kvartsfinal mot Skövde innebar inga större bekymmer och under söndagförmiddag ställdes lag röd mot IK Sund.

IK Sund är ett lag som vi historiskt sätt haft svårt för. Laget från Helsingborg spelar ett inspirerande offensivt 3-3 försvarsspel vilket mot oss måste ha varit en stor framgång. Vi räckte inte till vare sig försvarsmässigt eller kunde lösa upp deras försvarsspel, och med första förlusten för cupen avslutades Skadevi Cup. Liksom för lag svart så förlorade vi mot det lag som senare vann A-finalen.

Vi har med deltagande i Skadevi Cup med två lag fått mycket speltid på varje enskild spelare. De båda lagen har sammantaget kämpat mycket bra, och visat att med rätt inställning kan man gå mycket långt även om det ibland innebär att man måste ta i. Vi har visat att vår träning både ur ett styrka och konditionsperspektiv går bra då vi har haft få eller inga avbytare i våra två lag men ändå räckt till, även mot lag som har haft betydligt fler avbytare. Teknikmässigt har vi nått framgång och fått bevisa att försvarsspelet, vilket historiskt sätt varit Heids styrka, har utvecklats.

Nu väntar fler matcher i serien och hårda träningar för att under julen krönas med deltagande i Tygrikesnatta.

Laget vill också tacka alla föräldrar och övriga supportrar för gott stöd under många matcher. Stödet betyder oerhört mycket för killarna.

Skribent: David Fagerberg, P06 BK Heid
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info