Hoppa till sidans innehåll

JSM Steg 2

19 NOV 2018 20:32
Våra damjuniorer har i helgen spelat Steg 2 i JSM. Arrangörer var Lysekils HK och vi åkte hem mer än nöjda.
  • Skapad: 19 NOV 2018 20:32

Lördag morgon packades bilarna och började rulla norr ut för JSM Steg 2 för våra damjuniorer samt ett gäng duktiga A-flickor. Vid 10-tiden var vi på plats i Lysekil och matchuppladdningen drog igång på allvar. Vår första match gick av stapeln 12.00 och motståndet stod arrangörerna Lysekil för. Matchen blåstes igång och det såg ljust ut för oss som gick till halvtidsvila med en sexmålsledning. I andra halvlek blev det dock lite tuffare när vi fick en dipp i försvarsspelet med ett lätta stressat anfallsspel som följd. Lysekil minskade Heidledningen men tjejerna tog sig i kragen och lyckades hålla LHK på avstånd fram till slutsignal. Matchen slutade 22-24 och vi hade tagit våra första två poäng under helgen.

Innan match 2 mot Skåre hann tjejerna få i sig god thaimat och ta en uppfriskande promenad i höstvädret för att få liv i kroppen igen. Skåre spelade bättre än Lysekil men det gjorde även vi. Försvaret var tuffare med bra samarbeten och målvaktsspelet var stabilt. Framåt fungerade vårt spel och tjejerna trodde på sig själva. En match där alla tog ansvar och krigade för varandra resulterade i ytterligare en vinst för oss och slutresultatet skrevs till 19-23. Med en skön känsla i kroppen och fyra poäng av fyra möjliga var det dags för dusch och gemensam middag på restaurang Sjökanten. Det blev en lugn kväll på hotellet bortsett från två tjejer som blev uppskrämda av hotellets spöke innan läggdags, något som visade sig vara bus från en lagkamrat.

Söndag började med lång frukost på hotell Strandflickorna innan vi begav oss till hallen för matchuppladdning. På schemat stod det gruppfinal mot Farmen och vinst krävdes för avancemang. Farmen hade slagit både Skåre och Lysekil med fler bollar än oss så vid oavgjort hade Farmen knipit första platsen. Matchen blåstes igång och vi hade höjt oss ytterligare några steg. Farmen spelade ett offensivt försvarsspel och framåt sökte de M6 och hade framför allt en lång spelare med bra skottkapacitet som gjorde att vi följdes åt relativt jämt målmässigt även om vi hade ett övertag. Efter en time-out tio minuter in i matchen där vi diskuterade våra fokusområden i försvaret fick Farmen det väldigt svårt att göra mål. Vi hade bra koll på deras M6 och fick bra träff på deras skytte så att vår målvakt kunde plocka bollarna. Framåt hade vi löst deras utgrupperade försvar bra och de försökte få stopp på oss med ett 6-0 försvar istället. När det inte heller fungerade gick de upp och punktade bort en av våra spelare som varit mer framträdande men då klev andra tjejer fram och tog mer ansvar och utnyttjade de stora luckor som uppstår i spel fem mot fem. Farmen med sin tunna bänk blev allt tröttare när de fick slita framåt mot vårt tuffa och disciplinerade försvar med en målvakt som storspelade och räddade det mesta. Vi som hade åkt upp med en stor trupp utnyttjade deras trötthet och fick in flera kontringsmål tack vare snabba kanter och ett briljant målvaktspel med fina utkast. Matchen blåstes av och vi stod som segrare med åtta mål plus. Vi blev därmed solklara ettor i gruppen med tre vinster av tre möjliga och det var ett glatt lag som samlades i omklädningsrummet. Klara för Steg 3 och med ett bra spel helgen igenom. Tufft försvarsspel som blev bättre och bättre för varje match och ett anfallsspel med mål från alla positioner och där alla tog ansvar och bidrog till vinsterna. Vi spelade hela helgen som ett lag både framåt och bakåt med disciplin och fokus som två viktiga pusselbitar.

Tack till Lysekil som arrangerat, våra motståndare för bra matcher, alla föräldrar som ställt upp med skjuts och bra hejarklack, tack till mina tränarkollegor och tack till alla duktiga spelare som gjorde helgen så bra den kunde bli. Nu fokuserar vi återigen på seriespel i Division 1, Division 3 och Damjuniorserien innan vi tar oss an Steg 3.

Skribent: Mini Frisell, U-truppen
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info