Hoppa till sidans innehåll

F04 Segrare i B-slutspel Potatiscupen

16 APR 2018 19:47
Oerhört trött och oerhört stolt vaknade man i morse (efter en helg på luftmadrass i Alingsås så är den gamla kroppen inte direkt i "olympisk" form(Sammy :) och tänkte på helgen som gick och våra fantastiska tjejer som har spelat Potatiscupen 2018 !
  • Skapad: 16 APR 2018 19:47

Efter en minst sagt tveksam start med storförlust mot Sävehof (20-7)i första gruppspelsmatchen fortsatte tjejerna (efter Annas "hårtork") med en knapp förlust mot norska Höybråten og Stovner för att avsluta gruppspelet med en ganska säker seger mot Vadstena (10-6), lördagkväll, lite mat och godis och betydligt gladare tjejer än kvällen innan. Trea i gruppen och B-slutspel med match mot HK Ankaret tidigt i Sollebrun.

Matchstart söndag morgon 09.45 och relativt pigga tjejer som dock är ganska nervösa, nu är det ju vinna eller försvinna.

En ganska jämn match åtminstone målmässigt där det ändå känns som vi har övertaget mestadel avslutas med ett något märkligt domslut där vi tror att vi har vunnit, springer in på planen och jublar, domarna konfererar och kommer fram till att vi har begått ett regelbrott, spelförstörelse och automatiskt straffkast, Ankaret kvitterar och tjejerna är i upplösningstillstånd. Vi lugnar ner oss, Dea vinner uppkastet och vi får börja anfalla och efter några passningar så avgör vi matchen 8-7 (mål Ebba) efter sudden death.

Kvartsfinal väntar mot Karlskrona och denna gången kan vi relativt bekvämt vinna med 10-5.

Semi mot IFK Malmö, som vi har sett vinna sin kvart ganska enkelt, är nästa steg i slutspelsraketen.Efter en ganska trög start får vi så grepp på dom och "maler" ner de ganska småväxta men snabba tjejerna i Malmö och kan vinna med 10-7. FINAL !!!

Här väntar Aranäs, ett lag som vi har sett skövla sig igenom B-slutspelet och som fr.a. har en väldigt duktig mitt-9. Det blir en jämn och spännande tillställning där vi flera gånger ligger under med 2 mål men kommer ikapp och ibland förbi. Med 2,15 kvar av matchen ligger vi under med 10-12 och bränner en bra målchans, någon på bänken reflekterar: f-n oxå, det var nog matchen det !! I h-ete heller, it ain´t over till the fat lady sings, vi kämpar envetet på och lyckas kvittera i slutsekunderna, 12 lika !!! Förlängning och Sudden igen.

Dea vinner återigen uppkastet och vi får anfalla, bollen går ett par gånger fram och tillbaka och till slut får Dea läget och kan dra dit segermålet, 13-12 och Guld i B-slutspelet !!!!

Alla tjejer har bidragit oerhört mycket för att göra detta till något så bra som möjligt, max antal matcher (7 st) alltså valuta för pengarna samt en god känsla av att vi faktiskt är rätt bra när vi gör det som vi kan och jobbar som ett lag !
Lite småskador och sjukdom men det hör till en turnering så nu tar vi några veckor ledigt från träning så att vi kan komma laddade och friska till Järnvägen Cup 25-27/5 !!!! Väl mött där.

Ledarna F-04

 

Skribent: Martin Eriksson
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info