Hoppa till sidans innehåll

Bollklubben 2.0

16 SEP 2019 21:51
  • Skapad: 16 SEP 2019 21:51

Det är nu andra året som jag har förmånen att tillsammans med alla er andra arbeta med att utveckla BK Heids verksamhet.

Uppdraget som vi alla i föreningen har att jobba med är omfattande och mångfacetterat.

Vi har barn- och ungdomsverksamhet som de senaste åren har växt rejält. Vi har seniorverksamhet för herrar och damer samt en elitverksamhet i SHE där vårt damlag spelar.

I backspegeln ser vi många fantastiska människor som idogt arbetar för att vår verksamhet skall vara så bra som möjligt. Men vi ser också en verksamhet med små ekonomiska medel där vi inte alla gånger har möjlighet att bedriva vår verksamhet på det sätt som vi önskar.

Under föregående verksamhetsår arbetade styrelsen fram en plan för förändring.

Den nya organisationen börjar ta form och Thomas arbetar mycket med att få fart på allt. Detta ser vi bland annat genom att den nya ungdomsgruppen nu är bildad och leds av Magnus Lindqvist.
Att vår ungdomsverksamhet kan få ta del av Magnus långa erfarenhet som handbollstränare är väldigt bra!

Thomas lägger även mycket tid på att arbeta fram en bra plan för kommande utbildningar för er som är ledare i verksamheten. Något som vi har ett stort behov av! En hel del nytt material är även på gång.

Att vi har lyckats få tillbaka CK är väldigt viktigt för Heid! Vi måste lyckas bättre i vår elitverksamhet de kommande åren och för detta arbete finns det ingen bättre lösning än CK.

Det finns flera exempel på andra föreningar som historiskt varit mycket framgångsrika men av olika anledningar inte klarat av att stanna kvar i toppen av seriesystemet. Det är många gånger förödande för hela föreningen. Kortsiktigt är det ofta svårt att snabbt komma tillbaka och därefter är det lätt hänt att utförsbacken fortsätter.

Händer detta påverkas även basen i verksamheten, den breda barn- och ungdomsverksamheten.

För BK Heid är det därför mycket viktigt att vi lyckas bättre än vad vi har gjort de senaste åren.

Det är ju extra glädjande med årets premiärmatch som just har avslutats. Den genomförde truppen med bravur! Stort grattis till segern!

Jag skall vara helt uppriktig och säga att det ekonomiska utfallet de senaste åren har haft mycket mer att önska. Det går inte att bedriva den verksamhet som vi har med de ekonomiska villkor som det sett ut tidigare!

Detta var en stor anledning till att jag tackade ja på frågan att engagera mig i styrelsen för BK Heid.

Jag personligen drivs av möjligheten att kunna bidra till förändring och bli bättre.

Förändring leder till frågor och åsikter. Vi alla kan inte vara helt överens om resvägen men målet med resan är vi helt eniga om!

Genom att kontinuerligt under föregående säsong säga nej till många saker som vi egentligen har stort behov av, var det mycket glädjande att kunna visa på ett ekonomiskt utfall för föregående år som var mycket bättre än på många år.

 

På årets stämma lades en budget fram som är ett vägval för bollklubben. Den innebär satsningar på hela vår verksamhet från våra yngsta barn som till elit.
Stämman sade ja till i stort sett hela den budget som styrelsen lagt.

Budgeten medför en del ökade avgifter och engagemang som kommer att beröra alla våra medlemmar.

Den analys som gjorts i budgetarbetet är att Heid under lång tid succesivt hamnat efter jämförbara verksamheter det är inte hållbart om verksamheten skall fungera.

Under föregående verksamhetsår genomfördes en del förbättringar med ny teknik. Digitalt biljettsystem, digitalt medlemskortssystem, nytt ekonomiskt affärssystem, möjlighet att betala med kort med mera.

Vi fortsätter nu med att inom kort lansera en helt ny webbsida. Den nya webbsidan kommer helt att fokusera på vårt elitlag och dess verksamhet. Jag vill passa på att framföra ett stort tack till Niclas Albinsson som lagt mycket tid och energi på att ta fram den nya plattformen.

Syftet med den är att arbeta mer på kommersiella grunder. Utökade möjligheter till profilering och exponering, enklare koppling till biljettsystem samt utökat arbete med sponsorer.

Vår befintliga webbsida blir kvar men skall i nästa steg förbättras för hela vår övriga verksamhet. Vi skall bli bättre på att kontinuerligt berätta om hela vår förenings aktiviteter!

 

Nu ser styrelsen och undertecknad fram emot en ny fantastisk säsong för Bollklubben och som CK säger vi måste använda alla våra pjäser på bästa sätt!

 

Bästa hälsningar

Olle Fogelin Ordförande BK Heid

Skribent: Olle Fogelin, Ordförande BK Heid
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info