Hoppa till sidans innehåll

Sammandrag i Heidhallen


När vi har minihandbollssammandrag i Heidhallen behöver vi hjälpas åt för att få ihop det hela. Här nedan hittar Laget/gruppen, som har sammandraget, info om hur det går till och vad som behöver göras.

Räkna med att det tar en timme att iordningställa hallen för ett sammandrag så se till att ni samlas i tid. Som vanligt blir allt enklare ju fler man är som hjälps åt.

Omklädningsrum

Omklädningsrummen fördelas till de olika lagen som kommer.Skriv lappar med namn på  de deltagande lagen och tejpa upp på dörrarna. Se till att omklädningsrum är upplåsta. Då omklädningsrummen är öppna under dagen och dessutom oftast delas med mer än en klubb skall inga saker lämnas kvar där när man bytt om.

Spelschema

Lappar med spelschema skall sättas upp i hallen! Vanligen skickas dess ut till varje lagmail i förväg. De finns också på Handbollförbundet Västs hemsida. Förslag på lämpliga platser att placera lapparna på i hallen:

  • Vid entrén till hallen
  • På ett par av dörrarna in till cafét.
  • På dörren in till hallen en trappa upp.
  • På den vita väggen längst ner vid "pressläktaren" ut mot golvet.

Sedan skall det även läggas ett spelschema vid sekretariatbordet.

Spelplanerna

Det används två spelplaner vid minihandboll. Man använder de 2 spelplaner som är ytterst och lämnar mittenplanen oanvänd.  När spelplanerna och "golvet" skall iordningställas behövs följande göras:

  • Tag ut målen (Hänger på väggen) och ställ upp dem. 
  • Ställ ut bänkarna, som finns längs med långsidorna, i "korridorerna" mellan spelplanerna.
  • Ställ fram sekretariatsbordet och tre stolar.
  • Skriv ut och sätt upp nummerlappar för att benämna spelplanerna 1 och 2. Sätt upp dessa på väggen mitt emot läktaren bakom målen.
  • Se till att vi har framme matchbollar. Dessa bollar skall vara märkta med BK Heid så vi får in våra bollar igen efter dagens slut. Bollarna skall vara de som vi normalt använder i handbollskolans träningar. Alla matcher skall spelas med samma bollar och det är Heid som skall se till att det finns 1 boll på varje plan hela dagen.
  • Plocka fram västar och lägg mellan bänkarna vid respektive plan. 10-12 västar vid varje spelplan ifall lagen har samma färg på tröjorna.

Sekretariatet

Under sammandraget behövs en eller ett par personer som sköter matchklockan.

Domare

BK Heids kansli ser till att domare är inbokade och finns på plats!

Cafét

Det lkag som har cafévecka avsvarar för att se till att cafeet är bemannat och att det finns varor framme till försäljning. Det går åt mycket varor vid ett sammandrag! 

När sammandraget är slut

Efter sista matchen är spelad skall allt plockas undan, lappar tas bort. Det skall även städas både på läktaren och nere på golvet. Stora sopborstar finns i städrummet (som är det första i korridoren unde läktaren). Gå igenom omklädningsrummen och plocka bort skräp och ta hand om kvarglömda kläder, prylar etc.

Det är viktigt att alla hjälps åt med detta, oftast ligger det andra arrangemang direkt efter i hallen. Så börja plocka undan/städa av läkatren redan under de sista matcherna.

Uppdaterad: 01 NOV 2016 10:48 Skribent: Martin Kamijo

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info