Hoppa till sidans innehåll

Göteborg cup

26 SEP 2018 15:49
Helgen 14-16 september var det premiär för Pojkar 06 i matchsammanhang för säsongen 2018-2019 genom deltagande i Göteborg cup.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2018 15:49

Pojkar 06 ställde upp med två jämna lag som spelade sina matcher i Lundbystrand. För lag 1 innebar detta gruppspel mot Önnered, IK Lågan och Alingsås.  Matchpremiär i lokalderby mot ett välspelande Önnered som slutade med förlust med uddamålet, efter kanske inte helt rätt igenom välspelad match. Lördagen följde i fredagens spår där killarna inte riktigt kom upp i den nivå som man är van att se vilket innebar en förslust mot ett spelskickligt Lågan, och en säker vinst mot Alingsås. Under söndagen spelades 1/8 final mot Särökometerna och nu var vi tillbaka i det spelsätt och kämpaglöd som vi vanligtvis kan se. Vinst mot Särökometerna innebar kvartsfinal mot våra lagkamrater i Heid 2.

För Heid 2 så innebar matchpremiären också ett lokaderby mot Önnered. En mycket jämn match där Heid istället kunde vinna med uddamålet. Grundspelet därefter innebär 2 förluster mot IK Lågan och Torslanda. Lördagskvällen innebar reflektion efter rak feedback från våra tränare och precis som lag 1 innebar söndagens slutspelsmatcher att vi kom upp i standard minst en nivå. 1/8 dels finalen mot Sävehof innebar inga egentliga problem, och – som framgår ovanför, så ställdes återigen våra två Heidlag mot varandra.

Att behöva möta varandra, i tidiga slutspelsmatcher är något som vi har blivit mer eller mindre vana vid, och har inträffat i de flesta cuper vi ställer upp med två lag. En slutspelsmatch måste dock ha en vinnare, och denna gång blev det lag 2 som kunde gå vidare till en semifinalsplats. Det är svårt att glädja sig över en vinst, när lagkamraterna sörjer en förlust. Från ett läktarperspektiv så tycker jag dock att killarna kämpade på bra i båda lagen och direkt efter matchen så är det fullt stöd för kvarvarande lag. Vi får inte glömma att vi är ett P06 som tillsammans tränar, kämpar och spelar matcher för att alla ska bli så bra som möjligt.

Semifinalen för lag 2 gick mot handbollens nya huvudstad Kristianstad. IFK Kristianstad har vi ställts mot tidigare i en semifinal (Tygrikesnatta), och då kunde vi efter ”sudden death” segra och på det sättet säkra en finalplats. Frågan var om det även denna gång skulle bli lika jämt? Matchens första 20 minuter kan sägas vara helt jämn med en något övervikt till bollklubbens favör. Sen kunde killarna ta kommandot genom att lägga i en högre försvarsväxel samtidigt vi stärktes framåt, och kunde göra ett litet ryck. Ganska komfortabelt kunde segersiffrorna skrivas till 15-11.

Finalspelet mot Torslanda började på sämsta tänkbara sätt. Torslanda öste in mål i första halvlek och våra killar såg allt mer nedstämda ut. I halvtid såg Torslanda ut att bli självklara vinnare med 3-11, det vill säga 8 måls säkerhet. Vad som sen sades i halvtidsvilan har vi på läktaren ingen närmre kännedom om, men helt klart är att det var ett annat lag i andra halvlek än i första. Försvarsspelet började fungera samtidigt som vi anfall för anfall såg till att knappa in. Tyvärr så räckte inte andra halvlek till tidsmässigt, och slutresultatet skrev till 14-10 till Torslandas favör.

Nu väntar ett trettiotal seriematcher för laget fram till jul, i två olika P06 serier men också en tuffare serie i P05 serien där vi ska träna på att möta lite äldre killar. Förutom alla seriematcher så tränar vi tre gånger i veckan och kommer delta i Skadevi Cup under allahelgonahelgen. Ett intensivt program kan tyckas, men devisen ”ju mer vi tränar, ju mer tur har vi” har killarna tagit till sitt mindset, och det borgar för en god utveckling på killsidan i bollklubben.

Skribent: David Fagerberg, P06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info