Hoppa till sidans innehåll

BK HEID P06 – Summering av hösten 2019

23 DEC 2019 12:53
I skrivande stund är det några timmar kvar tills snön kanske lägger sig över ett juligt Järnbrott och tid för ett handbollsuppehåll.
  • Skapad: 23 DEC 2019 12:53

Med det är det också hög tid att göra en sammanfattning och se var våra killar i den äldsta ungdomsklassen har haft för sig under hösten.

Vi inledde säsongen med att återse Sisjön, vilket för den badsugne starkt förknippat med bad. För killarna är Sisjön mer förknippad med löpning och den 5 km runda som kommit att utgöra teststräcka på kondition och uthållighet. Genom att tränarna tagit tiden på samtliga spelare, kunde vi se att sommaruppehållet inte i nämnvärd omfattning påverkat konditionen på ett negativt sätt. Några hade till och med blivit lite snabbare runt sjön. Därefter drog vi upp till Henån för några dagars träningsläger. Vi valde i år att märkbart skruva upp tempot och intensifiera träningen. Vi som stod bredvid kunde redan då konstatera att sommaren hade gjort sitt med muskler och att det för första gången smällde riktigt ordentligt i närkamperna. Det var med en härlig känsla vi lämnade träningslägret för att ta oss an seriespelet. För säsongen 219/2020 bestämde vi att vi skulle fortsätta spela i två olika P13 serier, men liksom förra året vara med i den ett år äldre serien P14 för att ”se och lära”.

Innan seriestarten skulle vi utmana oss i Göteborg Cup. Här kom säsongens första mätning. Vanligtvis spelar vi avvaktande och tveksamt vilket ofta resulterar i spel i B-slutspel. Detta var som bortblåst och vi gick på för hundra procent. Båda våra lag nådde A-slutspel, och för ett av lagen ända till semifinal mot ett övermäktigit Torslanda. En turnering som gav mersmak och dessutom gav ett fint kvitto på all den träning som killarna lägger ner.

Vi såg också tidigt att träningsnärvaron hade gått i den önskade riktningen. Tidigare har vi haft lite blandad närvaro, men under hösten så har det i princip varit en hundraprocentig närvaro. Spelare med skador ansluter till övriga och deltar med ett särskilt rehab-program, vilket är bra för sammanhållningen men också att spelaren hänger med i snacket. Våra träningar är intensiva och innefattar ofta ett längre löparpass mellan 4-6 kilometer samt styrketräning innan det är dags för själva halltiden. Detta har gett önskat resultat och det är allt som oftast vi i matcher kan sätta in en extra stöt i sista halvlek då motståndarna börjar tröttna.

Kallduschen kom i första seriematchen mot de ett år äldre spelarna i Sävehof. Om vi trodde att vi var duktiga, så fick vi bekänna färg. Trots att våra bästa kamrater från F06 hade tagit sig ut till Partille Arena med buss så verkade ingenting stämma. En aning nedstämda spelare linkade hem från Partille. Det var mer än en förälder som skakade på huvudet efter denna match. ”Ja, vi känner igen det. Upp som en sol och ner som.”. Men killarna skulle bevisa att det var tillfälligt. I P13 serien och premiären mot Redbergslid, som får anses vara en prestigematch, så tog vi kommandot från matchminut ett. Ville vi köra över motståndarna så gjorde vi det. Här var vi skoningslösa och den kraft, spänst, vilja och mod som kännetecknat de tidigare träningarna var tillbaka.

Under hösten har seriematcherna avlöst varandra i en takt som får anses vara hög. Vi har haft några riktigt bra matcher, men också prövat med några mindre bra matcher. En höjdpunkt får nog vara bortamatchen mot Backa HK – ett lag som vi ofta har mött i olika sammanhang, och som har några riktigt bra spelare som gärna dominerar matchbilden. Vi har egentligen aldrig fått vinna över dessa, även om vi tidigare har varit ganska nära. Men med en riktigt bra inställning, en kamplust och att vi lägger tryck på deras nyckelspelare så kunde vi till slut ta hem matchen med ett mål. Känslan av att äntligen kunna besegra jätten från Hisingen var otrolig.

I lördagkväll i oktober fick vi testa en annorlunda sak. Vi tog bilarna och åkte till Mellerud för match. Många av killarna har aldrig varit i Mellerud och förstod inte alls charmen med att åka till Dalsland en lördagkväll. Eller för att vara helt ärligt, det finns ingen charm med det alls. Det gamla 90-tals ordspråket ”hårda bud i Mellerud” gäller än i dag, och trots den oattraktiva tiden, på den oattraktiva dagen så gjorde de spelare som var med, en helt enastående insats.

Den inledande matchen i P14 serien som omnämndes följdes med två i princip lika dana matcher. Det är ett år äldre killar vi möter, och där smäller det ännu hårdare. Slag och knuffar är delvis mer accepterat och det är något vi måste ta med oss. Trots allt är vi där för att ”se och lära”. Efter tre förlustmatcher började vi lära, och kunde ta med oss vår första seger hem.

Vi har dessutom spelat USM. I steg 1 hamnade vi i en oerhört svår grupp där två jämna matcher till slut blev förluster med knappa mål. Genom förlusterna tvingades vi ta omvägen via steg 2, där vi fullkomligt krossade motståndarna. Genom dessa segrar är vi spelklara för steg 3 som spelas helgen 11-12 januari.

Genom våra insatser i höstens seriematcher är vi med i den absoluta toppstriden på de två serierna i vår egen ålderklass. Det är en utveckling gentemot tidigare år, och faktiskt också något ovanligt utifrån ett föreningsperspektiv i de olika ungdomsklasserna. Att vara i toppen har dock många lag före oss fått lära sig kan vara högst tillfälligt och kan snabbt ändras genom förluster i fel matcher, och vi har därför ett intensivt och ambitiöst träningsschema framför oss, även under jullovet. Det är med stor ödmjukhet, fast väldigt stor beslutsamhet vi ska ta oss an seriematcherna nu när serien vänder.

Direkt efter nyår spelar vi traditionsenligt Tygrikesnatta där vi med kraft tänker försvara vår guldmedalj från förra året. För att följa oss, och se vår utveckling så har vi en sida på Instagram (bkheidp06) där man kan ta del av filmer, foton och livesända matcher med kommentarer från tränare, spelare och ibland andra initierade handbollskännare.

Avslutningsvis öskar vi alla en god jul och ett gott nytt år.

Skribent: David Fagerberg, P06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info