Hoppa till sidans innehåll

BK HEID P06 startar USM året

15 OKT 2020 20:20
Under helgen 10-11 oktober startade P14 klassen sitt spel i årets upplaga av Gjensidige USM. Bollklubbens P06 lag arrangerade steg 1 hemma i Heidhallen. Ett arrangemang som blev lyckat både ur spel, men också supporterperspektiv.
  • Skapad: 15 OKT 2020 20:20

I ljuset av Covid-19 är ett arrangemang av USM steg inte helt lätt att anordna. Reglerna om publikantal ska beaktas samtidigt som det finns undantag genom att vilande lag medges beskåda matcherna från läktarplats. Lösningen blev att ta fram ett matematiskt underlag som kombinerade gästande lag och hemmalagets supportrar tillsammans med inbjudna Heidlag som skapade en fantastiskt stämning i Heidhallen.

Spelmässigt var vi inlottade i en spelgrupp som på pappret såg ut att kunna vara förhållandevis enkel. I gruppen var IFK Bankeryd, HK Ankaret, GF Kroppskultur och HK Guldkroken Hjo inlottade tillsammans med oss. Av oförklarliga skäl valde Guldkroken på torsdag morgon att meddela att de avstår spel varvid hela spelschemat fick räknas om för att på detta sätt behålla den sportsliga stämningen till söndagens matcher. 

Under lördagen inledde killarna spelet mot IFK Bankeryd. Ett lag som vi endast har mött en gång tidigare och detta för många år sedan i en turnering i Borås. Matchen startade med att vi tidigt tog kommandot och ganska enkelt hade en sjumålsledning i första utbildningstime-outen. Därefter tilläts vi oss att slappna av, och när vi dessutom med segervisshet slutar att spela för varandra och istället går på egna (sämre) lägen går dgår det ganska fort för motståndaren att hämta upp några bollar. Efter halvtidspausen fick vi återigen rättat till det som varit lite fel, och särskilt spännande blev det inte. I fulltid konstateras att bollklubben tagit sina första två poäng i USM steg 1.

Söndagen inleddes med tidig samling, redan klockan 0645 hade kocken ordnat med frukostbuffé innehållandes allt som hungriga handbollskillar behöver för en bra start på matchdagen. HK Ankaret stod som motståndare. Ankaret - som kommer från Skåne är en ny bekantskap, och med viss respekt hade vi gjort en studie av deras spelstil. Skåne har -precis som Göteborg - en omfattande handbollstradition och matchen skulle utan tvekan vara en viktig match. Här var dock killarna obarmhärtiga. Inga närkamper i försvaret var halva, utan vi ångade på för fullt - hela matchen. Gör vi det vi ska, så gör vi det riktigt bra, och i denna match kunde segersifforna skrivas till imponerande 29-16. 

I den sista matchen skulle vi ställas mot Kroppskultur. Vi har tidigare mött dessa i Göteborgsserien och var ganska förberedda på deras spel. Vi var väl medvetna om tidigare matchers resultat, och trots att vi verkligen ville ta oss igenom steg 1 med idel segrar så var det en match där killarna slet och kämpande utan att riktigt kunna göra det där rycket som skulle skänka säkerhet på läktaren. I andra halvlek kunde vi dock ta kommandot och säkra upp stegets sista vinst. 

Med dessa tre segrar slutar vi som gruppetta, och kan därmed se fram emot spel i en mycket svår och kämplig grupp i Strömstad 5-6 december. För att lyckas där måste vi nu ta träningarna ännu en nivå högre, och hela tiden komma ihåg att spela bollen för varandra.

 

Avslutningsvis vill vi verkligen passa på att rikta ett tack till alla Heidare som följt oss på Solid Sport, eller i Heidhallen. Ert stöd har varit superviktigt!

Skribent: David Fagerberg
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info