Hoppa till sidans innehåll

BK HEID P06 – Skadevi Cup 2019

07 NOV 2019 14:29
Bollklubbens pojkar 06 har vid två tillfällen tidigare deltagit i Skadevi Cup, och detta års upplaga av turneringen skulle alltså komma att bli den tredje.
  • Skapad: 07 NOV 2019 14:29

Det var sammanlagt 23 lag i P13 klassen som under fredagen och lördagen gjorde upp i fem grupper om platserna i A-slutspelet. Vi var inlottade i en grupp med HK Country, RP Linköping och våra grannar Torslanda HK. De två sistnämnda lagen har vi mött mer eller mindre regelbundet i olika turneringssammanhang, medan HK Country var en ny bekantskap.

Vi inledde gruppspelet mot nämnda Country, och spelmässigt var vi i egentlig mening helt överlägsna. En ganska skön inledning eftersom vi tidigare har haft en tendens att i cup-sammanhang vara ganska seg startade. Vi kunde kosta på oss att testa lite nya positioner, uppställ och även slarva lite i slutet. Seger skrev till 18-7 och en bra målskillnad att luta sig tillbaka mot om det skulle bli tight i slutet mot gruppen.

Någon har sagt att ett lag i en cup måste göra en dålig match. Frågan är bara när den dåliga matchen infaller. I vårt fall är det ganska uppenbart att matchen mot RP Linköping var vår dåliga match. Här tappade killarna konceptet, det var egna uppvisningar och vi frångick vår ambition att arbeta tillsammans som ett lag. Försvarsmässigt så läckte det och tidvis så var det som om killarna stod och sov. Trots detta så lyckades vi rädda hem två poäng, vilket skulle bli viktiga poäng.

Lördagens sista gruppspelsmatch skulle också vara en gruppfinal. Vinst eller lika mot Torslanda skulle ge en biljett till kvartsfinal, förlust så skulle vi få göra upp i en 1/8 dels final senare på lördagkvällen. Mot Torslanda var matchbilden helt annorlunda än matchen mot tidigare RP Linköping. Fram till halvlek var det jämt resultatmässigt, men i den andra halvleken gjorde vi ett ryck där vi under sex-sju minuter gjorde 7 mål samtidigt som försvaret lyfte sig flera hundra meter och de få bollar och skott som Torslanda kunde få iväg räddades av vår målvakt. Under matchen fick också killarna ett bra supporterstöd från bollklubbens F09 som ivrigt hejade och bjöd på sånger som gjorde killarnas spel bättre.

Genom seger i gruppfinalen kunde vi därmed räkna in en spelledig eftermiddag och kväll, där killarna kunde få tid att hänga, titta på andra handbollsmatcher och vad det visade sig – äta mycket mat.

Söndagens morgon innebar slutspel mot våra riktiga lokalkonkurrenter Redbergslid. Vi har mött RIK så ofta i seriespel och i cup-spel att det ibland känns helt onödigt att åka runt halva Sverige, och möta RIK. Mot RIK är det ingen större idé att hålla något hemligt, utan det är bara att köra på i sitt spel. Den här gången var vårt försvarspel avsevärt mycket bättre än RIK motsvarande, samtidigt som vi öste på med tunga avslut framåt. Seger med 14-7, vilket mot RIK måste anses vara ett bra resultat. Tråkigt nog så blev en av våra spelare skadad och fick med ispåsar och bandage lämna planen. Även RIK fick skador, och vi önskar våra kamrater i RIK #10 samt #19 att de kryar på sig snabbt.

Semi-finalen mot Skånela IF från Stockholm. Deras snabba spel, mot vårt tunga och kraftfulla spel. Vi gör en jämn första halvlek (lika i paus), men därefter så kan deras speltekniska spelare överlista oss och med förlusten är Skadevi Cup slut för i år.

Vi har noterat en rad delar där vi utan tvekan kan förbättra oss. Det är dock väldigt lätt att göra upp en lista över saker man (redan) borde ha utvecklat. Ibland kan det vara nyttigt att stanna upp och reflektera över alla de saker som man faktiskt har åstadkommit. Vi har under året vuxit från att ha varit ett lag där försvarspelet har brustit till ett lag som har blivit ganska känt för ett tufft och aggressivt försvarsspel, vi har också en styrka och kondition som räcker till även i de tuffare matcherna och vi har ett lag som är förhållandevis svår scoutat, vilket även framfördes av motståndarlaget inför semifinalen, genom att våra spelare har en förmåga att uppträda på olika positioner. Inte minst visar detta sig i föregående USM då matchens lirare i första matchen gavs till vår målvakt, för att till speakerens förvåning i andra matchen uppträda som linjespelare. Med en sådan bredd är det inte lätt att möta och läsa in sig. Sammantaget ska killarna vara mycket nöjda med årets Skadevi Cup. Vi nöjer oss dock inte med en semifinal plats, och kommer träna vidare. Närmast i tid ligger seriematcher och även USM steg. För att följa med oss på vår resa så följ oss på INSTAGRAM under bkheidp06. Där sker det täta uppdateringar.

Avslutningsvis vill vi tacka supportrar från bland annat F06 och att F09 ville ha sällskap med oss till årets Skadevi Cup. Nästa år vill vi ha sällskap av fler lag från bollklubben då det alltid är roligare att göra saker tillsammans i föreningen.

Skribent: David Fagerberg, P06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info