Hoppa till sidans innehåll

BK HEID P06 – Göteborg Cup 2019

17 SEP 2019 20:46
Efter ett långt uppehåll från matcher var det så äntligen dags att få gå ut på plan och i Heids namn kämpa för varje boll och seger.
  • Skapad: 17 SEP 2019 20:46

Till årets Göteborg Cup var 30 olika lag anmälda i klassen P13 och killarna hade i vanlig god ordning organiserat sig i två lag, och i samma vanliga ordning med få avbytare för att få mycket speltid på varje individ.

Försäsongen har innehållit mycket styrka och ännu mer kondition. Löptiderna på 5 km har förbättrats avsevärt, och några av killarna har dessutom gjort bra (och i något fall riktigt bra) resultat på styrka och rörlighetsträning. Efter träningslägret på Henån har vi också satsat på bollhantering, och Göteborg Cup är ett utmärkt tillfälle att få en temperaturmätare inför seriepremiär och andra cuper.

Lag Röd – representerat av Ragge, Noel, Simon, Conny, Hugo, Vincent, Noah och John var inlottade i en fyrgrupp med en match på fredagen och två på lördagen. Således en ganska lugn spelgrupp. Efter en knapp seger mot norska Fyllingen, en mycket tung förlust mot Backa och en storseger mot Sävehof kunde vi sluta grupptvåa och därmed avancera till A-slutspel.

Lag Svart – bestående av Frans, Freddie, Lucas, Kristian, Maxon, Jonathan, Malte och Bertil spelade fyra gruppspelsmatcher eftersom de var inlottade i en femlagsgrupp. Belöningen för att vara i en femlagsgrupp var att vid gruppseger avancera direkt till kvartsfinal. Men för att nå dit krävdes en hård kämpainsats och även lite tur. Vi inledde i ett derby mot Backa HK där det avgjordes under matchens sista tre minutrar till bollklubbens favör. Därefter tappade vi mot H43 Lund, men kunde glädjande hålla emot OV Helsingborg och slutligen även IK Baltichov. Genom att rätt lag i gruppen vann avslutande gruppspelsmatcher kunde Lag Svart titulera sig som gruppvinnare och därmed ställa sig in på att spela kvartsfinal under söndagen. Kvartsfinalen skulle spelas mot danska Hellerup, som visade sig vara ett riktigt bra lag. Här orkade vi inte riktigt stå emot deras anfallsattacker, samtidigt som danskarna måste ha gjort sin hemläxa och läst sönder vårt spel. Genom förlusten avslutades Göteborg Cup 2019 för Lag Svart.

Lag Röd hade siktet inställt på många matcher även på söndagen. Det inleddes med en 1/8 dels final mot OV Helsingborg – ett lag som vi av förklarliga skäl inte möter särskilt ofta, men när vi väl gör det regelmässigt har förlorat mot. Många mindes att OV Helsingsborg var det lag som slog ut oss från Partille Cup 2018, och nu var meningen att det var OV som skulle få åka hem. Så blev det också, men avgörandet kom inte förrän med 20 sekunder kvar av matchen. Att OV Helsingborg hade slagit ut oss ur Partille 2017 betydde ganska lite i jämförelse med att det var H43Lund som vi nu skulle möta i kvartsfinalen. H43Lund var det lag som slog ut oss i årets Partille Cup, där vi spelat större delen av matchen med fem utespelare då vi fått en mängd utvisningar emot oss. Även i denna match skulle utvisningar drabba oss, men vi skulle få skifta bekantskap med en helt annan typ av utvisning. Matchen inledde med en stark Heiddominans där vi gick upp till 4-1 efter endast tre minuter. Chockade efter starten lyckades H43 omorganisera och möta upp våra anfall samtidigt som deras försvar blev tightare. Slutspelsmatcher ska vara ruffliga och kännetecknas av hårt spel. Så var det också, och våra killar slet i riktigt hårt i försvaret, samtidigt som vi inte fick med oss särskilt många domslut framåt. Något förvånande därför i en situation med en spelare drabbades vi av ett rött kort och med detta tvingades vi spela utan avbytare återstoden av matchen. Många var vi som trodde att matchen därmed var över och att killarna inte skulle orka ta sig över den kurvan. Men här skulle killarna med besked motbevisa oss. Efter det röda kortet släppte alla spärrar. Vi stod upp riktigt bra i försvaret, och släppte inte många skott eller genombrott. När sen Conny avslutar med ett hat-trick på tre raka så är segern klar.

I semi-final väntade Torslanda, som för dagen mannat upp en riktigt bra besättning. Man kan inte annat säga än att Torslanda fick allt att fungera, medan våra trötta huvuden och kropp inte fick något att fungera. Bakåt rasslade det till ständigt, och framåt blev det stopp på alla nivåer.

Med våra två lag i A-slutspel i en cup med 30 deltagande lag är bra, eller till och med mycket bra. Vi är representerade långt i A-slutspelet (kvartsfinal och semifinal), och till skillnad mot andra lag så är vi där med våra två lag vilket talar för att vi har en jämn och bra trupp. Vi måste också ta med oss vår utveckling under det föregående säsong där vi då ramlade ner i B-slutspelsammanhang, medan det nu är tredje större cupen i rad som vi är i A-slutspel med våra två lag. Riktigt bra! Vi kommer nu fortsätta med träningen och till helgen gör vi premiär i seriespelet för P14. Om utvecklingen går framåt på det här sättet även i fortsättningen har bollklubben mycket att se fram emot på killsidan framgent.

Skribent: David Fagerberg, P06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info