Hoppa till sidans innehåll

BK HEID P06 förädlar medaljer i Tygrikesnatta 2019

08 JAN 2019 00:07
Först som sist – vilken fantastisk handbollshelg vi har haft. Men vi ska ta det från början.
  • Skapad: 08 JAN 2019 00:07

I alla tränarråd för barn och ungdomar står att finna att man som tränare ska eftersträva mycket speltid för varje enskild ungdom under match eftersom ”man blir bra på det man gör mycket”. Våra tränare Magnus, Anders och Thomas har uppenbarligen gjort sin tränarläxa och under hela hösten har matcherna avlöst varandra i ett mycket högt tempo. På matcherna har det konstaterats vara en normalbild att spela med endast en avbytare, och de gånger man har haft två avbytare har killarna hörts mumla om att det kanske inte blir så mycket speltid. Samtidigt har laget haft tre träningstider i veckan och vid två av dessa träningar har man haft tilläggsträning i form av löpning i Ruddalen och styrketräning efter genomförd halltid. Mycket speltid på varje enskild spelare under match i kombination med intensiva träningspass med kondition och styrkeövningar efteråt har gjort resultat och vi kan se i säsongshalvlek att våra killar har en fysik som överstiger många andra lag.

Inför årets upplaga av Tygrikesnatta bestämdes att i enlighet med tidigare filosofi angående speltid anmäla två lag till spel. Vad som inte riktigt hade framgått i tränarinstruktionerna var dock att ta med i beräkningarna influensa och sjukdomar. Två dagar innan Tygrikesnatta konstaterades att 2 killar blivit sjuka (och ytterligare en spelare var under tillfriskande). Att komma till turneringsspel helt utan avbytare kanske möjligtvis är att ta tränarråden lite väl långt, särskilt eftersom det handlar om långa matcher på 2*15 minuter och ett intensivt arbete vidtogs för att jämna ut lagen utifrån målbilden att skapa två jämna lag. Matematiken är dock inte svårare än att 13 spelare aldrig kan bli två fullständiga lag och lösningen var att med kort varsel kalla in nyhemkommen Thailandsresenär som förtjänstfullt klev in i spel. Därefter var det stopp. Under fredagen upptäcktes att BK Heids F06 lag inte hade inplanerat spel under helgen och kontakt togs med lagledare för att efterhöra om det fanns möjlighet att få låna 2 spelare från F06 vilket man glädjande nog kunde.

BK HEID Röd som bestod av 25 procent tjejer och alltså får anses vara en mixad lag, premiärspelade mot IK SUND i en match som startade i sann P06 anda i turneringssammanhang – det vill säga mycket svajigt. Vi kom inte upp i försvarsspelet samtidigt som anfallsspelet låstes. Trots detta kunde vi hantera IK SUNDs snabba och kvicka spelare och efter några nervösa slutminuter kunde seger skrivas med två mål. Därefter väntade två relativt enkla matcher mot Härryda och arrangörslaget Mark för att sent på kvällen ställas mot Kärra där vi äntligen fick ordning på försvarsarbetet. Genom våra fyra segrar slutade vi som gruppsegrare och säkrade en semifinalplats i A-slutspel.

BK HEID Svart hade så kallad sovmorgon och inledde mot Skara. Precis som lag Röd inleddes cupspelet avvaktande och trots att laget i stora delar ledde matchen slutade den med några tappade bollar och ett lika resultat som i någon mån kändes orättvist för killarna som verkligen hade kämpat i 30 minuter. Lika matchen följdes upp av en ytterligare en kryssmatch mot småländska Växjö. Avslutningen på gruppspelet och en förlust mot Trollhättan var ett faktum.

Söndagen var slutspel och för båda lagen fanns en stark vilja att nå så långt man kunde. Våra killar nöjer sig aldrig och viker inte en tum när de väl har bestämt sig. Finalplatsen skulle nås och för lag Svart gick vägen dit genom komfortabla segrar mot Härryda och Kärra där återigen försvarspel och inte minst målvaktsspelet kom att bli synnerligen avgörande. Lag Röd hade endast en match fram till final och den stod mot ett laddat Växjö som var helt chanslösa mot våra killars mittlås och ett bländande målvaktsspel. Nämnas bör att Växjö endast kunde pilla in fyra bollar bakom vår målvakt.

Finalspel på söndagskvällen gick parallellt på olika platser och därmed blev våra lag tvungna att för första gången splittras under cupen. Lag Svart ställdes mot Härryda, i en spännande final. Inför matchen hade killarna lovat varandra att kämpa in i kaklet och det gjorde de verkligen. Seger med tre bollar efter en härlig match.

För Lag Röd innebar årets finalplats en repris på föregående års Tygrikesnatta då vi återigen ställdes mot Redbergslid. En allmän känsla när det gäller just Redbergslid är att de alltid har ett ess i rockärmen som de kan sätta in när det går trögt. Så var inte fallet i den här matchen. Det spelade ingen roll vad Redbergslid tog sig till, utan vi kunde alltid vara starkare i duellerna bakåt, samtidigt som vår målvakt storspelade. De sista fem minuterna på matchen kunde vi tillåta oss att slappna av något och motståndarna erbjöds att slipa till siffrorna något vilket inte spelade någon roll.

BK HEID P06 kunde därmed säkra två Guldmedaljer i årets Tygrikesnatta. En prestation som går utöver vad som rimligen kan förvänta sig.

Ett försök till att sammanfatta lagens prestationer under helgen låter sig inte göras utan att särskilt omnämna våra inlånade tjejer. Mini och Julia har på ett otroligt bra sätt kommit in i laget, både på och utanför planen och har verkligen varit en mycket avgörande del i framgångarna. Utbytet har varit omsesidigt då tjejerna kanske har fått uppleva lite tuffare försvarsspel (med tillhörande killiga efterslängar, och tuppfäktning) samtidigt som killarna fått se en högre nivå av spelförståelse och finess som tjejerna visat. Vi vill rikta ett stort tack till er! Det här har gett mersmak och det finns skäl att tro att vi kommer fördjupa vårt samarbete med träningsutbyte, och vem vet – kanske mer matchutbyte, inte bara föranledd av influensa och annan sjukdom.

Vi vill också passa på att tacka våra supportrar, och särskilt till de som utan att spela själva väljer att ansluta till sporthallar långt från hemmahallen en ledig söndag.

 

Tygrikesnatta i siffor för P/F 06

Antal spelade matcher: 12

Antal gjorda mål: 188

Antal insläppta mål: 129

Antal spelare: 16

Antal kilo uppäten pastasallad: 15

 

Vi avslutar som vi började texten - vilken fantastisk handbollshelg vi har haft!

Skribent: David Fagerberg, P06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info