Hoppa till sidans innehåll

PARTILLE CUP 2019 P06

09 JUL 2019 15:53
Vid årets upplaga av Partille Cup kunde Heids pojkar 06 i vanligt ordning komma till spel med två lag. I samma goda tradition var de båda lagen små och bestod av 8 eller 9 spelare.
  • Skapad: 09 JUL 2019 15:53

Vi har gjort våra avväganden och konstaterat att vi har styrkan, konditionen och viljan att spela med få avbytare för att varje spelare ska få riktigt mycket speltid. Vi jämför oss med många andra lag och konstaterar att det är en regel – utan undantag – att vi ställer upp med den minsta laguppställningen, men kompenserar detta med att ge alla spelare riktigt mycket speltid. 

För våra två lag innebar gruppspelet nästan hemmaplanskänsla i och med att alla matcher spelades på Ruddalen. Vi bestämde tidigt att använda Heidhallen som vår borg där vi genomförde matchgenomgångar och även gemensamma måltider. Under tisdagen, onsdagen och torsdagen skulle våra lag spela sammanlagt 10 matcher på Ruddalen.

För lag 1 del kunde vägen till A-slutspel och 1/16 dels final gå genom idel segrar i gruppspelet förutom mot Tyska Leipzig som var alltför duktiga. Lag 2 skulle också ta sig till A-slutspel genom en blandning av prestationer. Lågprestationen skulle visas mot det brasilianska laget där vi helt enkelt underpresterade och förlorade matchen. Högprestationen skulle komma dagen därefter mot IK Sund, ett lag som vi hittills alltid förlorat mot och haft synnerligen svårt för. Killarna kämpade och slet ända in i sista matchminut och spöket IK Sund hade till slut besegrats. En härlig känsla hos alla killar.

Under fredagen byttes Ruddalen mot Heden för slutspel. Här startade lag 2 med match i 1/32 del mot norska Fjällhammer. En tät och intensiv match där vi i slutet kunde göra ett litet ryck och gå iväg. Fjällhammer gav sig dock inte utan tävlade mot klockan för att knapra in, vilket de nästan gjorde. Med ett måls ledning var matchtiden ute, och killarna kunde se sig som segrare och med i 1/16 dels final. Denna match skulle gå mot det tyska lag som lag 1 mött i gruppen. Med ett jävlaranamma och fighter vilja skulle vi gå in mot tysken och under lång tid spela lika och vid några tillfällen även med 1 måls ledning. Att spela under press och få ett sådant motstånd som våra killar kunde bjuda på är uppenbarligen ingenting som Leipzig var vana vid och paniken hos spelare och ledare kunde nästan tas på. Till slut tog antagligen orken och styrkan slut för våra killar. Leipzig kunde byta sina spelare medan vi som tidigare nämnts bara hade en avbytare. Med detta avslutades lag 2 deltagande i Partille Cup.

Genom sin andra placering i sin grupp var lag 1 direktlottad in i 1/16 dels final som skulle spelas mot skånska H43. Någon initierad har sagt att varje lag under en lång turnering har en riktigt dålig match. Om detta är sant är oskrivet, men om det stämmer så uppstår ju svårigheten i att förutse när den sämre matchen ska spelas. Helt klart är att det helst inte ska spelas i ett slutspel då det gäller att vinna för att få spela vidare. Mot H43 var det vår sämre match. Vi lyckades inte med särskilt mycket försvarsmässigt, vilket som bekant är grunden för att vinna och när vi dessutom får ett antal tuffa utvisningar mot oss så är det inte mycket att göra. Sammanlagt spelar vi med en man mindre på planen halva matchtiden och då är det svårt att lyckas med våra uppställningar och starter. Att vi dessutom får 8 straffar emot oss gör att det rinner iväg. Med denna förlust avslutades Partille Cup även för lag 1.

Partille Cup är den särklass största handbollsturneringen man kan delta i som ungdomsspelare. I vår åldersklass var det nästan 100 deltagande lag. Att ta sig vidare till A-slutspel är en god prestation. Att dessutom gå till A-slutspel med två lag från en liten förening är en mycket god prestation. Går man dessutom och nördar in lite extra i slutspelsstegen så konstaterar man att när det gäller 1/16 dels finaler så är det endast 13 svenska lag kvar, och inget annan förening är representerad av två lag så ”sent i turneringen”. Vi är dessutom de lag som har haft de allra minsta avbytarbänkarna vilket gör att den sammalagda speltiden för våra samtliga våra spelare är omfattande. Tror man på tränartipsen att ”man blir bra på det man gör” så finns det anledning att tro att våra killar kommer bli avsevärt mycket bättre på att spela matcher än andra lag vars spelare i högre grad sitter stilla på en avbytarbänk. Men för att kunna fortsätta med denna filosofi krävs att vi fortsätter med våra extra träningar gällande kondition och styrka. Under sommaren har vi träningsuppehåll från planen, men vi hoppas att man tar sitt ansvar för sig själv och laget och tar sig ut i spåret några gånger i veckan. Kan man komplettera detta med lite fotarbetsövningar och styrka är det ett plus.

Avslutningsvis vill vi tacka alla supportrar som kommer och hejar på oss. Det betyder mycket. Vi ses till hösten!

Skribent: David Fagerberg, P06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info