Hoppa till sidans innehåll

Vår i sikte hos F 09-gänget

22 MAR 2021 09:57
Ingen ska sticka under stol med att det är kämpigt att vara både handbollstränare och handbollsspelare i dessa tider! Men, vad kan vi göra?
  • Uppdaterad: 22 MAR 2021 09:57

 

Vintern och våren har inte bjudit på det som vi längtar efter mest av allt, matcher och möjligheten att kämpa tillsammans mot andra lag under ordande former med domarna redo och alla sinnen på hel spänn. Men lyckligtvis är vår trupp stor och bred så vi har möjlighet att träningsspela med och mot varandra,  varje gång med nya blandade lag och klubbens fina 06-or (både killar och tjejer) som riktiga domare! Under vintern och våren har vi hunnit göra detta tre gånger och samtliga av dessa har bjudit på jämna matcher, fint spel och roliga stunder tillsammans i speltröjan. Vill man som tränare önska sig något mer är det kanske den där tuffheten som är svårt att få till när man spelar mot sina kompisar! Men vi lär oss.Att dra på sig speltröjan och göra allt man kan i en matchsituation är väldigt lärorikt oavsett om det är mot egna eller andra lag. Vad har vi tränat på under veckorna? Vad har tränaren sagt att vi ska tänka på? Hur ska jag uppträda för att vara en bra lagkamrat och bidra till gruppen? Vad ska jag göra på de olika positionerna? Det är ibland mycket att tänka på och många saker att hålla reda på.

Nu har vi spelat "storplan" i 2 år och haft minst 130 olika sammankomster med laget sedan dess, så det bör sitta hos de flesta spelarna, vad man gör på de olika plasterna och vad man gör för att bidra till LAGET. För är det något som är viktigt för oss tränare så är det just LAGET. Handboll är en lagsport och det betyder att allt vi gör på och utanför planen ska bidra till det. Om man mest tänker på sig själv eller sin egen insats behöver man tänka om. Attityd, kroppsspråk, miner, tillrop. Allt sånt kan vara så peppande eller så sänkande. Det är oerhört viktigt för oss ledare att spelarna och ni föräldrar är medvetana om det! Ibland lyckas man på planen som spelare, ibland inte. Men man kan ALLTID lyckas vid sidan av planen, som en påhejare, uppmuntrare, pådrivare, tröstare och glädjespridare. Det är minst lika viktigt!

Att leda en träningsgrupp och coacha en match är som att baka en god tårta eller en 3-rätters middag. Man måste tänka igenom alla ingredienser för att få en balans, väga hur mycket av varje, blanda lagom och följa sin idé, sitt recept. Man får inte alltid beröm för sin kreation, därför kräver det att man är stark och tror på sig själv. Både vid sidan av och på planen. Även som ledare. 

Sammantaget är allt detta inte så enkelt, men nästan alltid roligt! Och mycket utvecklande, både för tjejerna och för oss ledare! 

Vi kämpar på!

/Ledarna F09

Skribent: Ledarna F09
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info