Hoppa till sidans innehåll

Hösten som kom och gick med flickor 2009...

23 DEC 2019 14:36
En fantastisk höst är redan förbi och så här inför julafton imorgon kommer en summering av det som varit..
  • Uppdaterad: 23 DEC 2019 14:36

 

Så var det julafton imorgon och dags att summera hösten med laget. Så fort säsongen startar i augusti är det full fart och roliga träningar avlöses av aktiviteter, träningsläger och matcher. 

Vårt träningsläger tillsammans med pojkar 09/08 var väldigt roligt och lyckat både socialt och träningsmässigt. Handbollspass avlöstes av goda måltider, roliga lekar och sociala aktiviteter. När oktober månad inleddes blev det dags för seriespel, och det har vi kört på med ända in i kaklet kan man säga. I lördags spelades den sista matchen för året!

Vi passade på att åka till Skadevi cup med 3 lag under höstlovet. Det blev en rolig och för oss positiv värdemätare mot lag som vi inte brukar möta. Det blev också ett tillfälle att umgås och få gänget att lära känna varandra bättre och bättre. Cup är ju så härligt på det sättet, man får mycket tid med varandra utanför planen och lär känna dom som man inte hänger med i vanliga fall!

Våra träningar har haft fortsatt fokus på teknik och individuell utveckling inom flera dimensioner. Vi har också börjat med samarbeten över planen. Det är kul och vi märker att tjejerna gillar det. På måndagar tränar vi också utomhus, det har vi märkt att många behöver! Konditionen kan bli bättre hos dom flesta och det är viktigt att förstå att handboll är en fysiskt krävande sport både vad gäller kondition och i de fysiska kamperna på banan. Alltid kämpa sitt mesta, både på träning och på planen. Inomhus och utomhus!  

Vår vinteravslutning i torsdags var så härligt med mat och mys tillsammans innan vi promenerade till Heidhallen för att heja fram damerna till seger. Matchen sändes på TV och flera gånger sa kommentatorerna att “Det är härlig stämning i Heidhallen idag”. Det var helt klart vårt lag som stod för stora delar av det!! 

Vi har under säsongen sett en fin utveckling av spelet. Många vågar mer och mer, passningarna börjar sitta där dom ska och fötterna står inte stilla någonstans. (precis som det ska vara, Heidare står aldrig stilla ni vet…). Många har hög träningsnärvaro och det syns så klart i spelet och utvecklingen! De som sysslar med andra sporter har också stor nytta av det. Konditionen tränas, spelförståelsen utvecklas, motoriken är där. Det är nyttigt att vara med i flera sporter när man är yngre och så länge man kan och orkar. Träning förlänger livet, ger ett friskare liv och ger bättre resultat i skolan! 

Vi drar igång med träningen igen samma vecka som skolan börjar! Ha en fin julledighet och glöm inte att röra på er. Träning är både roligt och nyttigt!! 

God jul och Gott nytt år!!

/Tränarna

Skribent: Anna Jandersson
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info