Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Kamijo

Vilken vecka i Nazaré, Portugal

16 APR 2017 13:47
Nu har vi kommit hem från vårt handbollsäventyr i Nazaré cup i Portugal. Vi blev trea i vår klass, tog hem Fair Play-priset plus bästa spelare och bästa målgörare. Det har varit en stor upplevelse både på och utanför handbollsplanen...
  • Uppdaterad: 16 APR 2017 14:50

Veckan har varit underbar! Handbollsmässigt har det varit lärorikt. Handbollen man spelar nere på dessa breddgrader är inte riktigt som vi är vana vid i Sverige. Spelet är hårdare och mycket mer fysiskt. Det var dock inget som våra tjejer backade för. Många onda smällar har det blivit men även stunder av riktigt bra handboll har vi också fått uppleva.

Vi började med att ladda upp på Nazaré Beach med lite beachhandboll. Det var dock väldigt varmt så det blev inget långt pass.


Foto: Martin Kamijo

På måndagen var det dags att köra igång turneringen. Vi hade både Spanska och Portugisiska lag i gruppen. I första matchen fick vi verkligen uppleva hur det spelas där nere. Spanjorskorna var både stora, starka och gick nästan bara på genombrott. När väl nervositeten släppt var vi med bra. Resten av veckan har även den präglats just av väldigt fysiskt hård handboll med ett ordentligt utgrupperat försvar, åtminstonde så länge de orkade. Ju längre veckan gick desto bättre blev vi på att hantera detta och dessutom få igång vårt eget spel.


Foto: Frida Zackrisson

Det är inte bara tjejerna som varit grymma där nere utan även föräldrarna. Efter tisdagens match och vi hade ätit lunch (cupmaten var riktigt bra) tog vi cupbussen till ett hotell där föräldrarna hade ordnat ett poolhäng åt oss.


Foto: Martin Kamijo

På onsdagen blev det klart att vi blev trea i gruppen. Vi fick möta samma lag, som vi mött på morgonen, i semifinalen. Där blev det tillslut tyvärr en uddamålsförlust. Så vår sista match på torsdagen blev spel om trejdeplatsen. Den sista matchen hade vi kontroll på från början till slut. Härligt för tjejerna att få avsluta veckan med en vinst.

Torsdagen och hela turneringen avslutades med en stor prisutdelning i huvudarenan.


Foto: Martin Kamijo

Vi har fått ett riktigt härligt mottagande nere i Nazaré. Att sammanfatta veckan i en liten artikel så här blir svårt. Vi kommer, för den som är intresserad och vill läsa, att lägga ut en reseberättelse på vår lagsida. Där går vi mer in på hur det hela har varit. Cuparrangörerna vill väldigt gärna få dit fler lag från Sverige så vi tänkte på så vis hjälpa till lite med information om hur det är att spela en ungdomsturnerning i Portugal.

Ett stort tack till Dom Fuas Andebol Clube (Nazaré cups arrangörsklubb), som bjudit oss på denna turnering, och alla föräldrar som gjort äventyret möjligt! En sak är säker, vi skall hit ner igen... :)

Skribent: Martin Kamijo
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info