Hoppa till sidans innehåll

Flickor 05 segrare i Göteborg Cup B-slutspel

11 SEP 2016 21:03
Vi fick en sent tilldelad reservplats i Göteborg Cup och den förvaltade vi väl...
  • Skapad: 11 SEP 2016 21:03

I den sista av Lördagens 4 gruppspelsmatcher låste sig det tidigare så fina spelet och det blev respass mot ett välspelande Önnered. Vi missade A-slutspelet lite snöpligt och med liten marginal. Med en god natts sömn i ryggen träffades vi söndag morgon, 10:30 i Prioritet Serneke Arena. Där och då enades vi om att denna dagen skulle genomsyras av glädje, massor av "high fives" och kamratanda. Så som våra tjejer uppfyllde detta löftet... De kämpade tillsammans i försvaret, ingen stod någon gång ensam mot hungriga motståndare, alltid en kompis vid sidan som hjälpte till. Framåt vågade alla ta för sig och hittade de mest finurliga lösningarna.

I kvartsfinalen mot alltid farliga Kungälv spelade tjejerna som i trans i första halvleken, ställning 8-0 till oss, helt oväntat! I andra halvlek lyfte Kungälv sitt spel, 8-0 förvandlades succsesivt till 8-7 i slutminutrarna. Det blev så spännande så att föräldrarna på läktarn nästan fick hjärtstopp. När slutsignalen ljöd hade vi tillslut tryckt in ett förlösande 9-7 mål.

Semifinalen mot Baltichov vanns sedan med 11-1 efter att tjejerna återigen visat upp ett magiskt spel där kontringarna från Frida satt som en smäck.

I finalen väntade svårspelade Kristianstad. Våra flickor tog tag i matchen direkt med ert suveränt försvarsspel och bländande målvaktsspel av Frida. Det var egentligen ingen diskussion, vi skulle bara vinna. Ida fick bli tjejen som satte helgens sista mål, som säkrade finalvinsten med 8-6.

En lång helg med 8 matcher och 16 timmar tillsammans har varit helt fantastisk, tack tjejer!! Vinstplaketten har hittat sin plats och samlas nu med andra pokaler i Heidhallen, det känns väldigt gött.

//Ledarna, genom Lars och Martin

Skribent: Lars Zackrisson
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info