Hoppa till sidans innehåll

Härliga framgångar för F05 i Bohus Cup!

01 MAJ 2016 18:44
Vilken härlig känsla som finns i våran F05 grupp. Efter de två första dagarna med tre matcher i ett tufft gruppspel där Önnered, Helsingborg och Aranäs stod för motståndet, gick tjejerna vidare till A-slutspel med en stark tilltro till sig själva och en vilja att gå långt med sitt lag i årets Bohus Cup...
  • Skapad: 01 MAJ 2016 18:44

När två av tre matcher i gruppspelet var avklarade låg vi trea i gruppen med 1 poäng. I sista matchen mot Aranäs behövde vi vinna med minst nio mål för att ta oss vidare på målskillnad. Efter en mycket tveksam inledning tog våra tjejer kommandot. Med en 12-3 vinst mot Aranäs gick tjejerna, med minsta marginal, vidare till A-slutspel med en stark tilltro till sig själva och en vilja att gå långt med sitt lag i årets Bohus Cup.

I A-slutspelets första match mötte vi ett taggat Velebit. Vi tog ledningen direkt och gav motståndarna inget gratis. Ledning 6-1 blev tillslut 7-3 tack vare ett grymt bra 6-0 försvar och bra målvaktsspel med många spektakulära räddningar.
Peppade av vinsten mot Velebit tog vi sedan ann Kungälv som stod för motståndet i 1/8 delsfinal. Vi visade ingen respekt och matchen stod länge och vägde tills vår kondition, vilja och vårt exelenta 9M skytte blev avgörande. Vinst med 9-6 och kvartsfinal väntade.

Med 40 minuters paus och energipåfyllning laddade vi om för match mot svårspelade Alingsås. I kvartsfinalen mötte vi ett aggresivt 3-3 försvar som lite kramade musten ur det tjejerna hade kvar. Med ett tremålsunderläge och några minuter kvar av matchen var det säkert många i Torslandahallens välfyllda A-hall som trodde matchen var över, men inte våra tjejer inte. Det är här dom verkligen visar lagmoral och aldrig ger upp förrän slutsignalen ljuder. Vi hann dock inte riktigt ända fram, det blev tillslut förlust med en boll, 6-7, och ett motståndarlag som drog en lättnadens suck.

Tack för en superkul helg tillsammans alla spelare, föräldrar, släkt och vänner. Det positiva stödet från våra supportrar på läktarplats hjälpte oss genom hela turneringen.
Ni spelare och ledare som inte kunde vara med denna helgen är i allra högsta grad också delaktiga i framgången.
(Alingsås mötte senare Önnered i final och fick stryk med 11-8)

Ledarna genom Martin o Lars.

Skribent: Lars Zackrisson

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport
Triumf
Hummel

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Glenns
Kährs
White
Klotterjägarna

 

 

CSR engagemang:

fokus_forening 

 

 Kursintyg

Partner till Ungdomshandboll:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Stöd BK Heid här:

 

ElitHandboll sponsorer!

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

C More

Borga

Smålandsvillan

Prioritet finans

 

Idrottens Bingo:

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info