Hoppa till sidans innehåll

Dansk semifinal för Heids 06-tjejer

02 MAJ 2019 17:27
BK Heids starka F06-trupp firade påsk genom att göra sin första internationella turnering. Truppen hade mönstrade två lag i danska Rødspætte cup och det ena nådde ända till semifinal i A-slutspelet.
  • Skapad: 02 MAJ 2019 17:27

Det ena gänget, BK Heid 2, hade tyskt, norskt, danskt och svenskt tufft motstånd i gruppen och var snubblande nära att ta andraplatsen och gå till A-slutspel. Men bland annat en olycklig skada i den avgörande matchen mot Trollhättan gjorde att tjejerna fick se sig besegrade. Men det blev ändå tre segrar i gruppspelet, mot Hamburg, norska Glassverket och danska Strandby/Elling 2. Det decimerade Heidlaget gjorde sedan en stark åttondelsfinal i B-slutspelet och vann mot danska Törs/Östervrå men i kvarten mot norska Konnerud blev det stopp.

Kompisarna i BK Heid 1 gick helt obesegrade genom sitt gruppspel, vann sina matcher mot ett norskt, ett tyskt och två danska lag och gick direkt till A-slutspelets kvartsfinal där Trollhättan väntade. Matchen blev en riktig rysare och gick till förlängning där Heids tjejer visade både kyla och klass. Segersiffrorna skrevs till 11-9.

I semifinalen väntade Strandby/Elling 1 och där kom dessvärre första förlusten för Heid och det duktiga danska laget vann till slut hela turneringen.

I matchen om tredjepris mot tyska Buxtehuder SV blev det också förlust.

Hela BK Heids F06-trupp gjorde sammantaget en grymt bra insats i den danska cupen, visade moral, kamratskap och spelade bra handboll. Annat som tjejerna och deras stöttande ledare och föräldrar tar med sig efter påskhelgen är klubbkänslan i BK Heid, klubben där spellediga yngre och äldre kamrater och ledare åker runt till arenorna och stöttar varandra.

 

Skribent: Thomas Clausson, F06
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Balder
OnePartnerGroup
SolunoBC
Riksbyggen
White
Nenov AB
Klotterjägarna
EHRENBORG
KÄRCHER
Hobby

 

Ledareutbildning:

 

 

C More:

 C More

Socialt engagemang:

fokus_forening 

 

Idrottens Bingo:

Ungdomspartner:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

 

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Gräsroten:

 

Handbollens sponsorer:

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

Borga
Kärcher
Smålandsvillan

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info