Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Kamijo

Flickor B till steg 4

16 JAN 2017 11:07
Flickor B tog sig i helgen vidare till steg 4 som tvåa i gruppen efter Kävlinge. Detta efter att ha vunnit tre matcher och förlorat en mot just nämnda Kävlinge...
  • Skapad: 16 JAN 2017 11:07

Inför helgen så kändes gruppen väldigt oviss men det kändes fullt möjligt att kunna nå en placering bland de två som tog sig vidare till steg 4 om vi spelade bra. Åtminstone skulle det inte bli enkelt för motståndarna att besegra Heid hemma i Heidhallen.

Utan att veta någonting om lagen så kändes det som att Kroppskultur och skånelagen skulle kunna vara de svåraste matcherna men så här i efterhand så kan jag konstatera att det var många jämna matcher och ingen match som kändes avgjord redan innan den spelats så att säga. Bra gjort alla spelare och ledare som var i Heidhallen denna helg. Och bra alla medresta fans som hejade på sina lag på ett föredömligt sätt. Höjdpunkten måste jag ändå säga var vid söndag lunch när skånederbyt mellan H43 och Kävlinge skulle spelas. Det var väldigt trevligt att få uppleva och det var en härlig stämning på läktaren.

För vår del så började det på lördagen med match mot Kroppskultur. En match där det kändes spänt och nervöst. Vi hade svårt att riktigt få fart på det framåt. Försvar och målvakt stänger så småningom igen bakåt så att vi kunde vinna matchen med 14-12.
Nästa match mot Kävlinge kändes lika spänd och nervös men då var det bakåt som vi hade svårt att få stopp på dem. Vi presterar inte på topp och Kävlinge vinner matchen rättvist men 20-18.

På söndagen så gäller det att vinna båda matcherna för avancemang. Första matchen mot H43 på morgonen är viktig . Jag provar att starta matchen med ett delvis nytt lag jämfört med lördagen. Vad som hänt med laget från ena dagen till den andra vet jag inte men det som på lördagen kändes trögt och tveksamt var nu hur självklart och enkelt som helst. Oavsett vilka som var inne på plan så ville alla göra mål och gärna så fort som möjligt. När samma spelglädje också infinner sig i försvarsspelet samtidigt som våran målvakt stänger igen butiken så vinner Heid matchen med otroliga 26-9.
När sen Kävlinge slog H43 så innebar det för vår del att vi inte kunde vinna gruppen men andraplatsen var i stort sett klar. Bara en storförlust mot Trollhättan hade kunnat hindra avancemanget till steg 4. Givetvis var detta inget som laget fått reda på utan seger mot Trollhättan var det som gällde. Vårt spel var inte lika självklart i denna match men det är inte så konstigt. Jag tycker att Trollhättan gör det bra också men så småningom så lyckas vi komma loss och få igång kontringsspelet. Seger med 20-12.

Det har varit en trevlig helg, lätt att säga när man gått vidare givetvis, men jag tycker det. Varit många bra tjejer som kämpat väl, trevliga ledare, domare och funktionärer. Föräldrarna som hejat på från läktaren och så våra egna föräldrar som gjort ett fantastiskt arbete med arrangemanget. Tack för det!

Jag vill avsluta med att säga att det är hela gruppen Flickor B som har gjort detta. Jag tycker att det är tråkigt att inte alla av våra många tjejer kan få vara med en så här helg. Men vi hittade inte den lösningen denna gång. Här är vi tacksamma för idéer om hur man kan göra i framtiden.

Flickor B – Grattis till steg 4!

/Christian

Skribent: Christian Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Balder
OnePartnerGroup
SolunoBC
Riksbyggen
White
Nenov AB
Klotterjägarna
EHRENBORG
KÄRCHER
Hobby

 

Ledareutbildning:

 

 

C More:

 C More

Socialt engagemang:

fokus_forening 

 

Idrottens Bingo:

Ungdomspartner:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

 

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Gräsroten:

 

Handbollens sponsorer:

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

Borga
Kärcher
Smålandsvillan

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info