Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Kungälv

21 OKT 2018 15:36
Så kom den, säsongens första tvåpoängare i SHE. Trots en mardrömsstart i hemmamötet mot Kungälv visade BK Heid moral och kunde via ett effektivt försvarsspel vända matchen.
  • Skapad: 21 OKT 2018 15:36

Segersiffrorna skrevs till 21-17 (10-10) och det som till slut blev till en ganska övertygande seger började minst sagt illa för hemmatjejerna .

SHE-nykomlingen Kungälv, som inlett säsongen med ett par imponerande segrar sprang inledningsvis ifrån och gick raskt fram till en ledning med 4-0. Det tog nästa nio minuter innan Heid spräckte nollan och Kungälv hade en bra bit in i halvleken ledningen med 7-3 och det såg med hemmaögon rätt dystert ut.

Men en time out där Heidtränaren Camilla Hultgren Dahlberg uppmanade sitt lag att ta det lugnt och succesivt ta i kapp försprånget med noggrannhet i anfallet och hårdare försvarsspel fick god effekt. När det var dags för halvtidsvila var Kungälvs försprång uppätet och det var kvitterat.

Lagen fortsatte efter paus att följas åt men det märktes att pendeln svängt över till hemmalagets fördel. Och vid ställningen 11-11 stack Heid iväg till 15-11, vilket en stund senare blev till 18-12. Efter det rycket kunde Kungälv inte hämta sig.

Heids grepp om tvåpoängaren grundlades av att taktiken att punkta gästernas Rebecka Karlsson och ett i övrigt väldigt stabilt försvarsspel. Framåt fick den notoriska målmaskinen Towe Andersson nöja sig med tre fullträffar och bästa målskytt blev istället Alexandra Lundström med sex mål. Alexandras insats var mycket lovande och nyförvärvet från Önnered visade att hon kan bli en riktigt stor tillgång den här säsongen.

Heids målskyttar:

Alexandra Lundström 6, Kristina Bundsen 4, Wiktoria Gustafsson 4, Towe Andersson 3, Sara Larsson Fridman 2, Alexandra Larsson 1, Elin Svensson 1.

Skribent: Thomas Clausson, Mediagruppen BK Heid
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Nordic Wellness

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Balder
OnePartnerGroup
SolunoBC
Riksbyggen
White
Nenov AB
Klotterjägarna
EHRENBORG
KÄRCHER
Hobby

 

Ledareutbildning:

 

 

SHEplay:

SHEPlay.se

Socialt engagemang:

fokus_forening 

 

Idrottens Bingo:

Ungdomspartner:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

 

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Gräsroten:

 

Handbollens sponsorer:

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

Borga

Kärcher
Smålandsvillan

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info