Hoppa till sidans innehåll

Lär känna vårt damlag!

25 OKT 2018 15:10
För att alla som är intresserade ska få lära känna BK Heids alla lag lite bättre kommer vi att presentera varje lag för sig här på hemsidan. Först ut är vårt kära damlag.
  • Skapad: 25 OKT 2018 15:10

Damlaget i BK Heid består av en grupp hårt satsande och elitistiska individer med målet att vara bland landets åtta bästa lag. Passionen för handbollen är grunden för att individerna och gruppen skall kunna göra den satsning som görs. Utan den skulle spelare och ledare aldrig kunna få ihop och må bra i en vardag bestående av arbete och/eller studier på dagtid sen träning varje kväll samt bortamatcher som sträcker sig från Kristianstad och Lund i söder till Boden i norr. 

Jag är ny som fystränare kring damlaget och det första jag gjorde med gruppen var att testa den fysiska statusen för att veta var vi befann oss. Låt oss säga att jag inte var allt för imponerad. Det skulle bli en tuff sommar. När vi sedan körde igång insåg jag att de tester jag hade gjort och som jag hade försökt anpassa för att matcha handbollens fysiska krav inte var vad tjejerna hade tränat på. Attityden till träning och viljan att hela tiden ge allt för att utvecklas var enorm. Uppvaknandet för mig bestod i att det inte handlade om att bygga om utan att trimma det som redan fanns. Att som ny fystränare få beskåda ambition som tjejerna visar upp i sin iver att bli bättre gör varje träningspass till en energiboost. 

Nu har sommaren gått och även om jag inte har dagsfärska tester att vila på så kan jag säga att det syns på tjejerna att installationen av turbon börjar ge viss effekt. Om den fysiska förbättringen kan vara svår att skönja för utomstående tror jag ingen har missat den handbollsmässiga utvecklingen. Från några trötta träningsmatcher är det mesta hackat och kärvat till 40 minuter väldigt bra handboll i premiären är en häftig resa. En sak som dock är säker; ingen i eller kring damlaget sitter nöjda, vi skall fortsätta utvecklas. Vi skall göra allt i vår makt för att nå målsättningen om att få spela slutspel.

Skribent: Andreas Johansson, Fystränare damer A.
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Nordic Wellness

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Balder
OnePartnerGroup
SolunoBC
Riksbyggen
White
Nenov AB
Klotterjägarna
EHRENBORG
KÄRCHER
Hobby

 

Ledareutbildning:

 

 

SHEplay:

SHEPlay.se

Socialt engagemang:

fokus_forening 

 

Idrottens Bingo:

Ungdomspartner:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

 

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Gräsroten:

 

Handbollens sponsorer:

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

Borga

Kärcher
Smålandsvillan

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info