Hoppa till sidans innehåll

Inför Heid - Kungälv

19 OKT 2018 19:14
På lördag 15:00 spelar Heid den femte omgången för säsongen hemma i Heidhallen. Det är derby på gång och motståndet står nykomlingarna Kungälvs HK för.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2018 19:14

Det kommer bli storpublik och en het match, som alltid när de rödklädda tjejerna spelar på sin hemmaplan. Detta vill ni inte missa.

I ärlighetens namn har säsongen börjat uselt för Heid, just nu ligger vi näst sist i tabellen. Dock med endast fyra matcher spelade. Att ta poäng i denna match är ytterst viktigt för både spelare och ledare. Det är dags att ändra på det som gått dåligt och blicka framåt mot betydligt bättre resultat och prestationer om vi vill avancera till ett slutspel. Vad det gäller för motståndet har det gått förvånansvärt bra och Kungälv har lyckats vinna två och förlora två med topplag som har stått på andra sidan. Men i Heidhallen har våra tjejer alltid övertag och det hade suttit fint med en första seger för iår.

Heids ena högerkant Alexandra Larsson har svarat på lite frågor inför matchen, läs svaren här!

Hur tycker du att prestationen gentemot förväntningarna har varit såhär långt in i serien och vad är ert mål som lag denna säsong?

Starten har väl inte riktigt blivit som vi tänkt oss. men jag tycker ändå att den senaste matchen var ett steg i rätt riktning trots en otroligt jobbig förlust. Vi får igång vårt anfallsspel som vi har saknat lite i de tidigare matcherna så det är bara att köra på i samma riktning samt hitta tillbaka till det försvar vi haft. Vårt mål är såklart slutspel, det var det vi satte innan säsongen började och det är inget vi har ändrat på. Det är många poäng kvar att spela om så det är bara för oss att kriga på, både enskilt och tillsammans som grupp. 

Är det någon speciell skillnad att möta ett lag som är nykomlingar i SHE?

Lite speciellt är det, många lag har man mött ett antal gånger och har därmed bra koll på hur de brukar spela, men med nykomlingar kan det vara lite svårt att veta "var man har dem". Nu har några omgångar gått så vi har haft tillgång till video och möjlighet att analysera dem och gå igenom hur vi vill spela precis som inför alla andra matcher, men som sagt lite ovisst är det och det ska bli en rolig utmaning. 

Har du några speciella rutiner eller förberedelser innan matchens början?

Från det att jag vaknar till att vi går in i hallen för uppvärmningen har jag inga speciella rutiner, där kan det se väldigt olika ut. Väl inne på banan har jag några rutiner, en är oftast att jag tar på mig skydd och skor inne i hallen, börjar värma upp några minuter innan vi kör igång gemensamt för att börja lite lugnt. Den sista och nog den enda rutinen som är "viktig" är att jag alltid springer på samma plats när vi har den gemensamma uppvärmningen med samma personer bredvid mig, jag vet inte riktigt varför det har bara blivit så och något annat känns konstigt. 

Hur tror du matchen slutar?

Jag tror det kan bli en jämn match men jobbar vi som vi ska så vinner vi med 24-21.

Vad tror du att laget kommer tänka på lite extra under matchens gång?

Jag tror vi kommer tänka lite extra på att ha tålamod, spela smart och jobba för varandra både framåt och bakåt för att ge varandra energi matchen igenom. 

Med Alex funderingar och förberedelser gör vi samma sak, knyter skorna i vår egna hall hemma, värmer upp bilen, spårvagnen eller cykeln och tar oss till Heidhallen. 15:00 börjar matchen. Tjejerna behöver allt stöd de kan få. För er som inte har möjlighet finns matchen i vanlig ordning på SHEplay.se. Trevlig helg!

Skribent: Ida Barkemo, Mediagruppen BK Heid
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Nordic Wellness

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Balder
OnePartnerGroup
SolunoBC
Riksbyggen
White
Nenov AB
Klotterjägarna
EHRENBORG
KÄRCHER
Hobby

 

Ledareutbildning:

 

 

SHEplay:

SHEPlay.se

Socialt engagemang:

fokus_forening 

 

Idrottens Bingo:

Ungdomspartner:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

 

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Gräsroten:

 

Handbollens sponsorer:

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

Borga

Kärcher
Smålandsvillan

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info