Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Skara

13 JAN 2019 15:12
Det den sjätte raka förlusten när Skara gästade Heidhallen på lördagseftermiddagen. Gästerna vann med 27-26 efter en rafflande avslutning där varken domare eller marginaler var på Heids sida.
  • Skapad: 13 JAN 2019 15:12

Trots den sura förlusten finns en del positivt att plocka fram från lördagens drabbning. Den påtagliga ineffektivitet eller oförmåga att sätta sina lägen som genomsyrat de senaste matcherna var förbättrad och rent allmänt kändes det som att tendenser till bra omställningsspel och rappare bolltempo är på väg.

Men lag i motgång har inte marginalerna med sig och den jämna matchen mot Skara blev inget undantag.

Efter en något trevande inledning satt Heid i förarsätet målmässigt både i första och andra halvlek, men olyckliga dippar och en del riktigt dåliga beslut tappade hemmalaget greppet.

Efter 17 minuter hade Heid ledningen med 9-7, tio minuter senare var det 11-14 till gästernas favör. Under den vändningen hade Heid flera chanser att gå upp i både tre- och fyramålsledningar.

Efter 12-14 i paus inledde Heid andra halvan starkt och hade efter åtta minuters spel vänt på steken ordentligt och ledde med 18-15 och med dryga kvarten kvar var det fortsatt ledning med tre mål. Den olyckliga vändningen kom sannolikt några minuter senare då Heid med ledning 21-19 tilldömdes en straff som missades. I följande Skara-anfall blev det mål och efter det stack gästerna förbi i målprotokollet.

Med tre minuter kvar hade gästerna ledningen med tre mål och det såg rätt kört ut. Men hemmalaget lyckades krypa närmare med två raka mål av Elin Svensson. Chansen till kvittering kom och i matchens absoluta slutskede då den för dagen mycket duktiga Kristina Bundsen drog läget i stolpen. Lägger man till att en Skaraspelare av domarna tilläts ligga inne i målområdet så förstår man att marginalerna inte var på Heids sida.

Heid målskyttar:

Towe Andersson 8, Kristina Bundsen 5, Alexandra Larsson 3, Janita Svenheden 3, Wiktoria Gusyafsson 3, Elin Svensson 2, Alexandra Lundström 1, Amanda Byrne 1.

 

Skribent: Thomas Clausson, Mediagruppen BK Heid
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Nordic Wellness

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Balder
OnePartnerGroup
SolunoBC
Riksbyggen
White
Nenov AB
Klotterjägarna
EHRENBORG
KÄRCHER
Hobby

 

Ledareutbildning:

 

 

SHEplay:

SHEPlay.se

Socialt engagemang:

fokus_forening 

 

Idrottens Bingo:

Ungdomspartner:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

 

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Gräsroten:

 

Handbollens sponsorer:

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

Borga

Kärcher
Smålandsvillan

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info