Hoppa till sidans innehåll

Det nalkas hett derby i Heidhallen!

21 DEC 2018 16:22
Efter ett uppehåll under handbolls EM drar SHE igång igen och för BK Heid redan ikväll klockan 19:00 då ett hett derby ska gå av stapeln. Grannarna ett stenkast bort, Önnered ska vandra bort till den röda borgen för en drabbning ni inte vill missa.
  • Skapad: 21 DEC 2018 16:22

BK Heid har nu under ett par veckor fått smälta seriestarter, tunga förluster, sköna vinster och mediokra likamatcher. Än så länge en tionde placering i tabellen med 5 poäng. Motståndet Önnered ligger på en sjätte placering och tre poängs skillnad, det är alltså inte mycket som skiljer de båda lagen åt, och mindre ska det förhoppningsvis bli. Tjejerna har under uppehållet tränat på som vanligt och kvalitén har varit hög, vilket bådar gott inför stundande matcher och inför en kort tids julledighet. Men innan dess, ett hett derby som kräver att varje enskild spelare har sitt allra största fokus för att man ska knappa hem två poäng.

De båda lagen har alltid varit jämna men Önnered har fördel. Men det har inte stoppat Heid tidigare, med ett grymt försvarsspel och med publiken som den åttonde spelaren ska det bara ge vinst, inget annat.

Nummer 8 Kristina Zubonja är en stabil anfallsspelare i truppen och vad hon tänker och tycker inför matchen kan ni läsa om nedan.

 

Efter uppehållet, hur känns det att dra igång med ett hett derby?

Det känns riktigt kul att dra igång med ett derby, det är alltid lika roligt och vi har alla chanser att starta igång bra efter detta uppehåll. 

 

Har det gynnat eller sänkt er med uppehåll? Och isånnafall hur?

Ett uppehåll har gynnat oss. Vi har hunnit få ihop ett bra spel och haft god tid att förbereda oss för dessa kommande möten väldigt bra. 

 

Hur tror du matchen går?

Matchen kommer vara väldigt jämn, som våra tidigare möten har varit. De kommer vara mycket slit och mycket hjärta och vilja i denna match, och när slutsignalen slår tror jag på att segern kommer vara våran.

 

Vad behöver vi akta oss för hos Önnered?

Vi får inte slappna av en sekund och aldrig känna oss bekväma, för det kommer straffa oss. Vi måste vara på hugget i 60 minuter.

 

Har du några särskilda rutiner innan matchstart?

Jag har inga speciella rutiner, men lite vanor. Tar alltid på vänstersko först, drar liniment åtta gånger upp och ner på varje sida av ryggen, står alltid på bänksidan när vi passar, tar i stolpen tre gånger innan rusherna och alltid samma ordning och antal på rörlighetsövningarna efter vi sprungit :)

 

Matchstart 19:00 ikväll, kan ni tänka er en bättre start på julledigheten? Skulle inte tro det. Vi ses där! Om inte, visas matchen på mot en liten avgift på SHEplay.se

Skribent: Ida Barkemo, Mediagruppen BK Heid
Epost: Adressen Gömd

Diamantsponsorer:

Nordic Wellness

Guldsponsorer:

Bohus Städ
Intersport

Silversponsorer:

Bergkvarabuss
Balder
OnePartnerGroup
SolunoBC
Riksbyggen
White
Nenov AB
Klotterjägarna
EHRENBORG
KÄRCHER
Hobby

 

Ledareutbildning:

 

 

SHEplay:

SHEPlay.se

Socialt engagemang:

fokus_forening 

 

Idrottens Bingo:

Ungdomspartner:

Vår ungdomspartner Stiftelsen dunross

 

Handbollsskolan:

Prova handboll i BK Heid Handbollskola

 

Gräsroten:

 

Handbollens sponsorer:

Svensk HandbollsElit

Svenska Spel - Handboll

Borga

Kärcher
Smålandsvillan

 

 

Postadress:
BK Heid - Handboll
Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Besöksadress:
Heidhallen, Transistorgatan 25
42135 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0763959797
E-post: This is a mailto link

Se all info