Social Entrepenör

Vi (BK Heid) är med i ett projekt inom programmet Socialt Entreprenörskap tillsammans med Stadsdelen och andra föreningar i området.
Lite bakgrund:

Antalet familjer med försörjningsstöd skiljer sig mycket åt mellan Frölunda Torg/Grevegården och övriga närområden. Stora skillnader gällande barn med ensamstående föräldrar, stor andel med dåliga skolresultat (färre än 50% av Frölundaskolans årskurs 9 hade godkänt slutbetyg).

Från primärvården kommer det rapporter som visar att 13% av 4 åringarna i Sverige (gäller Göteborg o Frölunda) visar tendens till fetma eller övervikt, med risk för hälsoproblem längre fram i livet. Kostnaderna för samhället kommer att öka markant (2003 var samhällskostnaderna för fetman, i form av sjukvård och socialförsäkringar 15 miljarder/år).

Jaha och vad skall Heid göra åt detta?
Tillsammans med övriga i projektet, ta fram ett program av aktiviteter som syftar till att utjämna skillnader för barn, ungdomar och familjer kring Frölunda Torg. Att få fler unga att delta i idrott och få bättre studieresultat är målet.

Vad innebär detta för Heid?
Vi ska delta i projektet med de aktiviteter vi erbjuder för barn och ungdomar. Det kan även bli andra aktiviteter i Heidhallen.
Vi tror att detta leder till fler som deltar i Bollekis och Handbollsskola. Vi skall skicka ut info om fysisk aktivitet i tidig ålder.
Information kommer att spridas via skolbesök, broschyrer, infoblad, sociala medier etc.

Dessutom skall projektet organisera och tillhandahålla läxhjälp (redan startat),
samt även utveckla ett språk café (delvis redan startat)

Vad innebär detta ekonomiskt för Heid?
Projektet får finansiering bla av Stadsdelen och bl.a Västra Götalands regionen.
BK Heid får inget betalt för vårt deltagande, avsikten är att visa att vi har bra aktiviteter och sprida detta till fler.
Vi vill att vårt varumärke, BK Heid's logga, ska förknippas med bra verksamhet för barn och unga. Vi kommer att synas i broschyrer-olika medier etc och presentera vår verksamhet.

Några frågor - synpunkter -idéer, hör av dig till:

Christian Lindberg
christian.bkheid@gmail.com